Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2009-11-23 10:49:54 ale żółta Ci sie swieciła kontrolka? Czy czerwona? |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-11-23 12:50:44
W audi to czerwona ale migała a nie świeciła |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-11-23 18:58:49 Ręce opadają... ![]() Na 6 osób (autor 7-my ) biorących udział w dyskusji, 3 nie umieją czytać ze zrozumieniem. Porażka. Statystycznie rzecz biorąc 50% społeczeństwa powinno hmm... delikatnie rzecz ujmując, poćwiczyć czytanie. Siooska, jak Ci świeci non stop, to zobacz jeszcze na przewody i wtyczkę przy czujniku. I dobrze by było jakbyś znalazł kogoś kto Ci wyjmie czujnik z auta i kogoś kto nie będzie się bał podejść do niego z lutownicą ![]() Konstrukcja jest prosta i trzeba się postarać żeby go uszkodzić. Pozdro. |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2009-11-23 18:59:06 To poczytaj kilka postów niżej ;] albo lepiej usun te swoje posty bo Cie Perzan zmiesza z błotem ;D [ wiadomość edytowana przez: siooska dnia 2009-11-23 19:03:27 ] |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2009-11-23 19:01:46 narazie jeżdze i nie przejmuje sie tym ;P ale juz mówiłem takiemu młodemu zdolnemu elektrykowi i powiedział ze sie tym zajmie ![]() a zapala sie jak tylko sie nagrzeje silnik ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: siooska dnia 2009-11-23 19:03:10 ] |
pic-nic hornówek | 2010-05-07 09:15:38 siooska pisze:
narazie jeżdze i nie przejmuje sie tym ;P siemanko! chciałem tylko zapytać jak się miewa Twój czujnik? też mam z nim kłopot dlatego wciągnęły mnie Twoje "perypetie". Czy nadal jeździsz ze światełkiem? Czy może coś zlutowałeś? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-05-07 23:00:32
Gdziestam opisywalem krok po kroku jak go naprawic,ale najpierw sprawdzic trzeba instalacje. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2010-05-10 14:33:26 Teraz moja instalacja sie przerwała i wywalona kontrolka jest cały czas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-05-10 23:20:59
A co ma zuzyta oliwa do tego ze zapniesz voltomierz do kostki i zmierzysz instalacje w stosunku do plusa i w stosunku do masy, i pomiedzy soba,aby okreslic ktora zyla wisi w lufcie ,badz stwierdzic ze obydwa kable sa sprawne i wtedy trzeba czujnik wyjac i naprawic. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
BlackC RAV4 D4D 2005 | 2010-05-21 16:37:21 Witam
W ravce mam to samo , czyli jak tylko temp. dojdzie do połowy wskaźnika to zaczyna świecić kontrolka. Czy czujnik w d4d też da się naprawić i czy trzeba ściągać miskę olejową ? |
Bawax Łódź | 2010-05-27 23:23:15 Witam.
Ave D-4D, miałem to samo. Po rozgrzaniu zapalała się pomarańczowa kontrolka od niskiego poziomu oleju. Naprawić można samemu. Potrzebna lutownica, odsysacz do cyny i KONTAKTRON (w moim przypadku). Kontaktron to szklana rurka z drucikami, reaguje na zmianę pola magnetycznego. Umieszczony jest w mosiężnej tulejce po której porusza się pływak z magnesem. Kontaktron należy wylutować i wlutować nowy. Cały czujnik przykręcony jest czterema śrubami w dolną miskę. Nie trzeba jej zdejmować ale należy zlać olej. UWAGA! Pływak czujnika zrobiony jest z jakiegoś dziwnego, bardzo kruchego materiału, łatwo pęka. Pozdrawiam. |