| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rarytas Lublin | 2010-04-27 06:52:31 Bardzo ciekawy projekt
Coś podobnego robie Ja ,lecz ja ide w kierunku OBR SM
Kto składał Tobie silnik ? |
maciek2000 Fiat 126 Abarth Jaroslaw | 2010-05-20 14:50:30 www.fiat126abarth.pl - polecam stronke ![]() [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2010-05-20 15:07:10 ] |
Hell 126p FL 86' Rybnik | 2010-05-20 15:02:30 fotele sa przekosmiczne to jakas wydumka czy z jakiegos nowego abartha? |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2010-05-20 15:14:20 zacnie wyszedł... jak dla mnie
PS: na www jest link do forum |
maciek2000 Fiat 126 Abarth Jaroslaw | 2010-05-20 18:37:39 Fotele to budowana na zamównienie hybryda... Audi s3 ze specjalnym wzmocnieniem zintegrowanego zagłówka aby przypominał te z lat 70tych. |
Milten F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2010-05-20 20:02:56 A można takie z Włoch sprowadzić ale + za kombinacje.
Ja bym zmienił te oklepane ATSy na coś mniej spotykanego-jak już cały jest dość oryginalny. Jeszcze go obniż bo aż nie pasuje taki off road. I kabelki pod halce podprowadź z kierunków na zderzak i wzdłuż zderzaka do halogenów. Albo przez mocowania zderzaków-można je sprytnie ukryć na kilka sposobów bo tak te kable strasznie rażą |
Milten F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2010-05-20 21:20:59 Ja wiem ze low riderami nie były ale tak wysoko też nie stały.
Właśnie-kiedy ta impreza w Tarnowie, może też bym się pokazał Masz wykres z hamowni swojego silnika? |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2010-05-21 02:44:10 Co wy z tymi oklepanymi atsami - powalilo? Ladna felga, z epoki tego auta, pasujaca do niego - i co ma nie zalozyc bo ktos na forum tez ma takie. Ale bzdura. A ile osob ma maluchy! Nie kupuj malucha bo to nie oryginalne.
Co do auta - poza troche za wysokim zawiasem jest fajne, na zdjeciach wyglada na sensownie zrobione i na poziomie. Stronka ma calkiem fajna szatę graficzna. |
Milten F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2010-05-21 07:39:08 Ja nie powiedziałem, że ATS to brzydka felga. Po prostu zaczyna mi się kojarzyć z tjuningami bo ludziom na wsi to pasuje do przyciemnianych szybek i plastikowych zderzaków a jeździ tego na ten moment więcej niż np cytrynek czy innych felg. Strasznie dużo tych felg.. |
qubek rozne z wiatrolapami ... ~Warszawa | 2010-05-23 12:47:48
Jest wielu ludzi, ktorym przestaje sie podobac nagle to, co wyda im sie powszechne. Na forach starych samochodow jest ich pewnie wiecej niz tych, ktorzy probuja sie dostosowac do tlumu i kupuja to, co aktualnie modne (np zolte swiatla )
Zawsze bardzo im wspolczulem, bo to musi byc ciezkie zycie, jak sie ma jakas bardzo dobra technicznie felge, pasujaca do samochodu i pasujaca do epoki, ktora sie czlowiekowi podoba, ale nagle musi ja sprzedac bo zobaczyl takich zbyt duzo na zlocie/forum i nagle ta sama felga nagle staje sie wiejskim tuningiem. Dokladnie ten sam mechanizm co w tych opowiesciach o babkach co dostaja histerii bo zobaczyly na przyjeciu druga kobiete w takiej samej sukience Maciek, oryginal tez ma ATSy 13to calowe? Fakt ze nie byl on niski, ale twoj wyglada jak big foot i te felgi plus ta wysokosc zawieszenia totalnie IMO zaburzaja sylwetke ladnego skadinand samochodu. A ja nie jestem milosnikiem radykalego obnizania. Moze teoretycznie ATS classiki powinny tu pasowac, ale w praktyce psuja cala kombinacje. Wiele elementow jest jak we wzorcu, ale nie sklada sie to na podobna calosc. Mysle ze wlasnie przez kola i zawias. Fotele ciekawe, ale jakby z innej bajki [ wiadomość edytowana przez: qubek dnia 2010-05-23 12:50:43 ] |
130TC (S) Furious Moderator 126p Jaworzno | 2010-05-25 22:48:44
Felgi są jak najbardziej OK! Ja bym tylko dupe obniżył bo wygląda trochę jak mój na pierwszym starcie - jak to Mar nazwał - Tatra look: ![]() |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2010-05-26 01:30:44
Ale zes wyobraznie wysylil Atsy classic'ki, ludzie na wsi, moze jeszcze we fiatach pod dyskoteka? Nie te czasy. I nie boj sie nie jest ich wiecej niz cytrynek czy jakichkolwiek innych felg pomijajac fakt ze zamiast cytrynek ich nie wsadzisz. |
MAD_DOGG F&F Sympatyk Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2010-05-26 08:24:40 Jak mnie odpowiednio przekonasz to mam 7 sztuk Mellberów z 1979, zawsze to włoskie, 4x98, no i wyglądem jak i ATSy bardzo te crommodory przypominają
|
ekjonar76 Fiat 126 włosczowa | 2010-05-26 13:19:44 To jest po prostu nowy silnik 600 ze zmienionym gaźnikiem? Czy zmieniałeś inne talje, wałek? Głowica na podwójnych kanałach? |
Milten F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2010-05-26 21:40:18
Za dużo na TRT siedziałem może dla tego |
rallyfilip (M) Furious Moderator Fiat CCS x 2 Tychy | 2010-05-26 22:43:44
Jako zwolennik dążenia do oryginału, muszę się zgodzić. Wzorowanie się na oryginale ma swoje plusy i minusy, a na plus jest łatwość wyboru tak ważnego elementu jak felunek, bo zakładasz to co było w oryginale. Fotele ładne, ale za duże, na jednej fotcę widzę, że prawie zasłaniają tunel i naszywka nie pasuje do całości. Powinny być może trochę wyższe dla bezpieczeństwa ale jednak dupościski.
Doczepie się również do kabli z halogenów, takich czy podobnych akcji nie można robić. Co do ATS to bardza fajna felga i pasuje do wielu samochodów z epoki i racja, że nie ma się co spinać
A tak ogólnie to kawał dobrej roboty już włożyłeś i chwałą Ci za to, że ruszyłeś tak ciekawy projekt, będzie bardzo dobrze jak już dopracujesz detale i zgrasz całość. |