| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-04-12 22:33:02
Zgadza się ..mapa b.ważna . ale "podobne parametry" to tylko w optymistycznym opisie
Może jak porównasz mantę z medionem lut tp. to się sprawdzi co mówisz, jednak proponowane Mio w porównaniu z wyżej wymienionymi ...hmm
..moim zdaniem jednak zdecydowanie warto "przepłacić" |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2010-04-12 23:59:59 Mam teraz zagwozdkę między Mio Moov500 a GoClever 5066
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-04-13 00:13:53
No i tu już warto się zastanawiać -trudno wskazać jednoznacznego zwycięzcę |
ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2010-04-13 09:02:49
Brak różnic to już dobry znak. Nigdy nie narzekałem na Moov 500 więc i 5066 spelni moje oczekiwania z nawiazką w postaci FM i BT. Fajne jest to, ze mozna korzystac z netu komorkowego poprzez BT. |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2010-04-13 10:06:26
Nie ma problemu. Ps. tą nawigację MIO można bezpłatnie zaktualizować 2 razy AKTUALIZACJA MIO |
ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2010-04-13 14:00:24
Nie będe reklamował dalej tego Goclevera, ale już patrząc bo bazowej mapie na obu urządzeniach to Moov z całym szacunkiem dla niego, ale odpada w przedbiegach. Mimo najnowszej aktualizacji (swoja drogą rejestracja, konta, wyszukiwanie jest STRASZNE) nadal prowadzi ulicą pod prąd (koło mojej pracy). W mojej mieścinie nie ma nawet nazw ulic nie wspominająć, że kolegi ulicy nadal nie ma nawet zarysu !! W GC budynki 3D. itd |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-04-13 14:39:38
ale to akurat zależy przeca od "omapowania" ...psińco ma wspólnego z samym urządzeniem ...swoją drogą bzdury i inne "trudności" typu rejestracja , konto itp wykonywasz jednorazowo więc albo jesteś super leniwy albo tylko niepotrzebnie dramatyzujesz dla sztucznego podniesienia wagi "Gocvela"
Bardziej bym się skupił na pozytywach wynikających właśnie z blutufa itp. udogodnień funkcyjnych - porównać tylko prędkość "wzudzenia" , szukania satelajtów itp. istotnych obsługowo czynników - jeśli wyjdą równie pozytywnie ...brać cvela i tyle |
ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2010-04-13 15:53:38
Mapa jest ważna dla kogoś kto albo nie chce, albo nie umie piracić, a na oryginal go nie stać. Co do funkcjonalności strony www. Tutaj TomTom powinien sluzyc za wzor. Wierz mi skakanie po stronach Mio choćby jednorazowe jest wkurzajace. Pozniej update tez przebiega jakos bezobjawowo i nigdy nie masz pewnosci czy juz czy jeszcze
Jak pisalem wczesniej. Dopoki nie pobawilem sie GC uważałem Moov 500 za produkt bezkonkurencyjny, ale teraz, gdy za te same pieniądze można miec więcej i........... więcej to "Wypuśćcie tuczniki, podpalcie wychodek, mamy nowego naczelnika" Pozdrawiam |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2010-04-13 16:51:13
I to właśnie jest priorytetem i dlatego ciekaw jestem czy pod tymi względami GOClever 5066 jest porównywalny lub lepszy od Mio Moov500? Mapa3D to też fajna sprawa choć już raczej w kategoriach zabawy bo przecież nie są to odwzorowane budynki. Jeśli chodzi o mapy to na oryginał mnie stać a poza tym i tak kupię to wszystko na firmę ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-04-13 17:26:20
W AutoMapie wiele budynków jest odwzorowanych. Wprawdzie po jednej takiej jeździe po mieście z włączonym 3D się odechciewa, bo człowiek potrzebuje prostej mapy, a nie kreskówek i animacji. PS. Korzystam z pełnej wersji MapaMap (kupiłem w promocji - co święta to promocje jakieś mają i np.za 50 zł można stać się posiadaczem pełnej wersji + 1 aktualizacji). |
Zerwikaptur Member Klubu Espero Audi A4 Ożarów | 2010-04-13 18:42:44 Ja używam mio200 miomap , z zalet to szybkośc i łatwośc obsługi .
Ale za to bardzo mi brakuje bazy słupków kilometrowych tak jak np. w AutoMapie,bo w połączeniu z CB nocą i w złych warunkach atmosferycznych takie coś byłoby bardzo pomocne . |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2010-04-13 20:10:57
Mój znajomy ma Mio Moov500 i czytałem trochę na forumach gps że trzeba kombinować żeby ruszyła AM z serii6 to coś dotyczyło ze navi nie widzi gps nagrałem mu menu zrobione przez jakiegoś usera forum gdzie jest szybki dostęp do 4 map AM, TT , Mio i Mapamap gdzie pisane było ze AM działa w tym wypadku w wersji bezinstalacyjnej nie mogłem jej znaleźć poza tym nie miałem karty SD żeby pobawić się dłużej |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-04-13 20:42:13
Wystarczy zapewne podłączenie GPS zmienić z COM1 na COM2 czy COM3. |
ANalfabeta Daewoo Espero 1.8CD Mokobody | 2010-04-13 21:57:11
I ustawić prędkość komunikacji w przypadku moov 500 chyba 57600 I działają wszelkie wersje AM, również te instalacyjne. |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2010-04-14 09:50:41 Czy to prawda, że można na kartę SD wgrać mapy oraz program odblokowujący GPS i będzie w ten sposób działało ? Chodzi mi o nie "przerabianie" samego GPS'u żeby nie stracić gwarancji (w razie proglemów wyciągasz SD i wszystko wraca do normy) ? |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2010-04-14 10:12:37 Ale mi się wątek rozjeżdża
Temat o odblokowaniu powinniśmy założyć w tuning/porady zgodnie z jedną słuszną droga wytyczoną przez zarząd forum
Odpowiedzcie najpierw czy w relacji cena - możliwości - GOClever5066 jest lepszym zakupem niż Mio Moov500 a potem rozpatrujcie sobie tutaj nawet takie problemy czy dobie wszechobecnej ekologii lepsza jest tetra czy pampersy
|
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2010-04-14 10:30:49
Ja jestem za MIO MOOV 500 - jest to 4 nawigacja w mojej "karierze" (wcześniej był TOMTOM 3,5", MIO 2,7", GARMIN 4,3") i zdecydowanie ją polecam najbardziej. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-04-14 11:18:05
Nic nie trzeba w GPS-ie odblokowywać. Wystarczy zainstalować oficjalny program i podmienić 3 pliki (AutoMapa) lub użyć generatora nr seryjnego (MapaMap). Następnie np. w Larku wystarczy w menu KONFIGURACJA zmienić ścieżkę dostępu z programu zainstalowanego w pamięci na program zainstalowany na karcie SD. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2010-04-14 11:19:13 ] |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2010-04-14 14:46:44 Z tym że gwarancję i tak możemy stracić.
W rejestrze kluczy systemu urządzenia zostają inne wpisy. Inne ścieżki niż to co wgrał producent. Więc jak się serwis połapie że było coś gmerane to się żegnamy z gwarancją. Lark jest najprostszy pod tym względem i nie ma czego się bać. Gwarancja zostaje. W mojej Mancie wystarczy na kartę SD z AM wrzucić dodatkowy pusty folder o nazwie eksplorer.exe i już zamiast MapyMap włacza nam się eksplorator systemu windows |