MotoNews.pl

Swap jednostki napędowej z tico do malucha - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2010-11-18 22:35:51, szymon1977 pisze:
Dlaczego? Na wysokich obrotach brzmi jak stare Ferrari.

Raczej jak stara motopompa

raczej jak syrenka
Ale IMHO pomysł warty realizacji - lekki silnik, lekka buda.

witam tak przeszukiwałem forum w poszukiwaniu włąścićela bisa na wtrysku a trafiłem na ten wątek i zajżałem bo też wkładam silnik TICO do malca i jedynego co mi brakuje to flansza między silnik i skrzynie a co do tego co ktoś pisał że skrzynia malucha jest mało wytrzymała i za krótka zawsze można wstawić skrzynie od bisa i mamy dłuższą i wytrzymalszą ale wracając do tematu jak michalpbz byś był już w posiadaniu tel flanszy albo jakiegoś jej rysunku tech. najlepiej był bym bardzo wdzięczny za podesłanie albo fotek albo rysunku z wymiarami.

skrzynia od bisa jest dłuższa ale tak samo wytrzymała jak zwykła.
Bebechy i materiały z których jest zrobiona do dokładnie to samo.

Jedyna różnica w środku w skrzyniach to inny dyfer i wałek atakujący.

Przepraszam za ot. ale jeszcze mam małe pytanie może wie ktoś kto jest tym posiadaczem tego bisa na wtrysku ??

a wracając do skrzyni jest jeszcze możliwość wtawienia od cc700 gdyż jest to skrzynia lewoobrotowa a więc ja się wstawi ją oruconą o 180 * to będzie miała wszystkie 4 biegi tak jak powinna i jedynka będzie synchronizowana a miałem taką skrzynie w malcu z silnikiem cc900 i dawała rady przy startach w KJS i w trakcie codziennego urzytkowania wytrzymała u mnie 1,5 roku a obecny właściciel jeździ teraz kolejny rok i nie była wcale oszczędzana tylko trzeba pilnować oleju w niej aby był poziom i wymiany oleju troszkęczęstrzej niż normalnie przynajmniej raz w roku a najlepiej 2 razy

mlodytsp Nie zawracaj dupy

Cytat:
2010-11-21 23:29:37, MRallyGH pisze:
mlodytsp Nie zawracaj dupy

Taaaa

Co do swapa tego silnika już mam flansze i dzisiaj właśnie wkładam silnik już tylko jeszcze będę musiał poprowadzić węże od chłodzenia do chłodnicy i wykombinować jak podłączyć to do instalacji malucha.
michalpbz jak byś chciał mogę wysłać fotki flanszy którą dzisiaj wykonałem albo zrobić rys tech. i podesłać

Tutaj wrzuć, będzie ciekawostka.

dzisiaj wstawie zdjęcia i rysunki flanszy i może z samego procesu montażu tegoż silnika tylko najpierw się prześpię bo dopiero co skończyłem z tym maluchem bo lubie wszystko za jednym razem robić a jak poskładałem wszystko to jeszcze malowałem go więc nocka z głowy

czekamy na te zdjęcia

Tak czytam to i czytam i sie zastanawiam czy kolega z terespola wogule wie o czym mówi (pisze) zwykłej skrzyni z malucha nie da sie przykręcić nawet do flanszy silnika z tico bo połowa górnego mocowania wychodzi w aparacie zapłonowym a temat połączenia tego silnika ze skrzynią od malucha to nie pierdnięcie

pozd;

jutro wstawie fotki a ciekaw jestem jak to wycodzi połowa mocowania w aparacie zapłonowym bo aparat mam w głowicy chyba że odwrotnie silnik założyłem mi wyszło po niżej ale może jestem magikiem ale skoro kolega twierdzi że się nie da to zostaje stwierdzić że polak potrafi i nie ma w polsce rzeczy nie możliwych tylko są nie opłacalne ale to już inna historia

I gdzie są foty

fotek pewnie nie bedzie bo górne mocownie skrzyni wychodzi w aparacie i termostacie mam malucha z takim silnikiem więc wiem co mówie

pozd;

Cytat:
2010-11-27 21:07:00, maluch790 pisze:
fotek pewnie nie bedzie bo górne mocownie skrzyni wychodzi w aparacie i termostacie mam malucha z takim silnikiem więc wiem co mówie pozd;

WOW

Cytat:
2010-11-27 21:07:00, maluch790 pisze:
fotek pewnie nie bedzie bo górne mocownie skrzyni wychodzi w aparacie i termostacie mam malucha z takim silnikiem więc wiem co mówie pozd;

Ja to mysle chłopie żebys się ogarnął!

Ale co mam sie ogarnąć chcesz moge Ci na maila wysłać zdjęcie gotowego swapu i wtedy jak sobie zobaczysz jak to jest zrobione nie bedziesz kazał mi sie ogarnywać chłopie ja zrobiłem takie coś i dużo sie nakombinowałem żeby wszystko działało i twierdze że to nie jest taka prosta sprawa jak przy silnikach fiata

pozd;

e nie rob tajemnic wrzuc foto na forum

Cytat:
2010-11-28 22:04:42, maluch790 pisze:
Ale co mam sie ogarnąć chcesz moge Ci na maila wysłać zdjęcie gotowego swapu i wtedy jak sobie zobaczysz jak to jest zrobione nie bedziesz kazał mi sie ogarnywać chłopie ja zrobiłem takie coś i dużo sie nakombinowałem żeby wszystko działało i twierdze że to nie jest taka prosta sprawa jak przy silnikach fiata pozd;

to ja czekam na fotkę możesz ją tutaj wrzucić i będzie dla potomnych