Blenda (odblask) - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dokładnie, ta farba jak zacznie się "sypać" to już nic nie poratujesz
Tu mam fotkę ze zlotu z Toruniu i widać ją w całej okazałości

Witam mam pytanie czy widział z was ktoś jak się prezentuje polonez atu z klapą od bagażnika zespawaną zamiast blendy, bo ja już nie wiem sam, co wykombinować, ponieważ moja blenda była w kolorze czerwonym a teraz wyblakła i jest kolor brązowy i szpeci to, ponieważ kolor samochodu srebrny metalik, więc postanowiłem zdjąć i okazało się, że muszę założyć z powrotem, ponieważ pod spodem jest miejsce na tablice rejestracyjną może macie jakieś zdjęcia bym mógł zobaczyć jak wygląda klapa zespawana lub jakiś pomysł odnośnie odblasku z tyłu

poldon atu v6 biturbo ma zaspawana tylna klape z tego co wiem. poszukaj jego zdjec.
LINK tu sa na przyklad.
EDIT:male zmiany

[ wiadomość edytowana przez: -Marcin- dnia 2006-03-11 20:13:53 ]

Pomalować blendę pod kolor nadwozia. Chyba najbardziej sensowne wyjście.

Alez prosze bardzo

[ wiadomość edytowana przez: adamdn dnia 2006-03-11 20:17:08 ]

O właśnie o takie coś mi chodziło teraz muszę to z żono przemyśleć, ale już widzę, że niezbędny będzie do tego spojler, bo troszeczkę tak mi się wydaje będzie bez niego za bardzo kanciasty

Alez prosze bardzo - taki spojler DTM to koszt bodajze 150zl.

Ten srebrny lakier rewelacyjnie wygląda nonio do nonia, bo na zdjęciach jak zwykły metallic ale baza, ziarno rewelka. Jakoś nie podoba mi ssię taki szpachlex w Atusiu

Sposób nr. 1 na płasko:

Sposób nr. 2 tablica wędruje na pokrywę bagażnika a zderzak robimy na płasko

Sposób nr. 3 malujemy np. na czarno

Zaden z ponizszych mi sie nie podoba. Jedyne ciekawe rozwiazanie to to z V6 bi-turbo. Rylko oczywiscie raus z Kasparovem i lampy w innej opcji.

Jak dla mnie na plasko jest ok ale:

1) to kosztuje wiec po co?
2) malo kto zrobi to porzadnie wiec korozja wita
3) klapa przez to torche wyglada jak klocek straszny

Wiec nie wiem po co takie kombinacje - lepoiej kupic nowa blende. Ostatnio widzialem do zwyklego ATU nowke za 90zl

Pozdrawiam
adamdn

P.S. Ten srebrny na dole piekny jest. Widzialem go juz kilka lat temu. Ladne obrecze i lakier tylko przesadzil z lampami, spojlerem i fotelem w srodku

a ja sobie wymyśiłem kiedys kombinując jakieś zmiany w poldku (chociaż nie mam ATU) zeby zrbić zintegrowany spojler razem z klapa, żeby była lekko zadarta do góry i przedłóżona do tyłu i w taki sposób żeby lampy siedziały nieco głębiej niż powierzchnia klapy. ale to spora przeróbka by była

Jeżeli blenda była by za 90zł to bardzo chętnie bym kupił, ale problem jest z zakupem, bo kosztuje przeszło 250 zł i blednie z koloru czerwonego robi się brązowy

niestety ta blenda za 90 PLN jest do Atu ale nie plusa - z dziurą na tablicę rej. U mnie powolutku złazi miejscami ten lakier/folia wewnątrz blendy.Ja oglądajac tę blendę u swoim aucie wpadłem na taki pomysł żeby:
1. zmyć oryginalną warstwę kolorową i srebrną
2.połozyć na wewnętrzną stronę blendy czerwony lakier do lamp (czy cała czerwona czy dwa czerwone paski to kwestia gustu)
3.i na koniec lakier chrom
ewentulanie może byc wersja z folią: czerwona transparentna i folia lustrzana.
Testy odbędą się jak pogoda na to pozwoli. Co o tym myślicie

Jestem ZA - dobry pomysl. Szczegolnie z farba do lamp. Z folia raczej sie nie uda gdyz jak dobrze pamietam od spodku sa krysztalki na ktore nie da sie dobrze przylepic takiej folii.

Jezeli cokolwiek sie uda z tym zrobic to zaloz nowy post i poinformuj nas o wszystkim

ja sprubuje jednak lakierem do lamp koszt 14zł pomaluje z zewnątrz a jak nie bardzo to będzie wyglądać to zmyje lakier

Czy typowe dla modelu Caro Plus jest pękanie odblasku tylnego z klapy bagażnika? Peknięcia idą w kierunku pionowym (przybliżenie), zaczęły się na części białej, teraz już wchodzą na czerwone. Wygląda to jakby coś rozsadzało to od środka. Pojawia się w wielu miejscach, z tym że mam wrażenie, że każde z tych pęknięć rozgałęzia się na wiele innych (jakby drzewko). Może to nie przeszkadza w jeździe, ale estetyka na tym cierpi.

Szczerze mowiac w Caro to malo widzialem - wiekszosc przypadkow dotyczy Atu Plus. Wystepowanie takiego zjawiska w Caro moze miec zwiazek z woda ktora bardzo czesto zalega w blendzie w duzych ilosciach. Jest jednak jeden plus - blenda w Caro raczej nie plowieje

podejrzewam że w zimie woda dostawała się do środka,zamarzało i to spowodowało popękanie blendy , niestety nowa do plusa kosztuje około 150zł

dokładnieaukcja

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin