MotoNews.pl

Kto zna różnice między caro "97 a caro plus - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
odnosnie tych roznic,o bagaznik nie zwiekszyl sie wylacznie dzieki temu ,ze wywalili steropiany.Gorne mocowanie amorow nie znajduje sie w bagazniku i dzieki temu rowniez on sie zwiekszyl.
Caro plusa mozna poznac po skosnych amortyzatorach tylnych.

Panowie, ale klamki zmieniono dopiero w późniejszym etapie produkcji plusa.

Cytat:
2003-10-17 17:57:59, Mebig pisze:
Panowie, ale klamki zmieniono dopiero w późniejszym etapie produkcji plusa.

To prawda, ale pamiętam, że od początku na wszelkich afiszach zawsze Plus przedstawiany był z nowymi klamkami.

P.S. Odnośnie tych klamek. Dlaczego mówi sie, że są a'la Nexia. Ostatnio wypatrywałem Nexii i są całkiem inne niż polonezowskie. A zamek mają pod klamką na drzwiach, a nie w klamce.

[ wiadomość edytowana przez: Saghat dnia 2003-10-17 18:07:40 ]

Cytat:
2003-10-17 18:06:08, Saghat pisze:
(...)
P.S. Odnośnie tych klamek. Dlaczego mówi sie, że są a'la Nexia. Ostatnio wypatrywałem Nexii i są całkiem inne niż polonezowskie. A zamek mają pod klamką na drzwiach, a nie w klamce.
(...)

Masz rację.

Osobiście nieźle mnie to wk..wia jak ktoś podaje takie twierdzenie.
Jest to na poziomie buraka w gumiakach z giełdy samochodowej.

Ja na dokładkę mogę dodać tylko tyle, że u mnie w dowodzie (nieważne że mam składaka ) jest napisane FSO POLONEZ ATU KAT, więc przez analogię powinno chyba być FSO POLONEZ CARO KAT...

adnotację że to składak mam na 3-ciej stronie dowodu w "adnotacjach urzędowych".

Cytat:
2003-10-17 16:41:36, Saghat pisze:
Cytat:
2003-10-17 16:34:44, robreg pisze:
no przeciez napisalem ze sie spoznilem ;-P
ale intencje mialem dobre....

Wiem robreg. Oboje mieliśmy dobre intecje. Napisałeś dodatkowo wiele innych "unowocześnień", o których ja nie wspomniałem. Dodam jeszcze, że zmienił się wzór kołpaków.

hehe jaka szybka reakcja ...nie wątpiłem że jesli chodzi o męską cześć klubu to sami "gentelmani"

dziękuje jeszcze raz wszystkim
jak tylko kupię poldusia to się odezwę....
no i może spotkamy się ........... na jakimś zlocie

dzięki

Cytat:
2003-10-17 19:27:32, moniczka19 pisze:
no i może spotkamy się ........... na jakimś zlocie

dzięki

A może gdzieś na mieście ????

Poloneza Plusa poznasz po tym ,że ma odlewany kadłub silnika , a zwykłe Poldki miały kadłuby wykuwane.

A tak podepne sie do postu - czy tylne lampy od plusa beda pasować do zwykłego CARO ????

Chyba nie , bo lampy tylne od Plusa są dłuższe , tzn. głębiej zachodzą na błotniki po bokach i raczej nie wejdą do starej wersji.

Przeciwnie - pasują bez problemu tyle, że trochę wystają bo są grubsze. Kolega Kubek z Białegostoku ma takie założone i efekt wizualny można obejrzeć w jego profilu.

Cytat:
2003-10-18 02:15:27, Grzech pisze:
Przeciwnie - pasują bez problemu tyle, że trochę wystają bo są grubsze. Kolega Kubek z Białegostoku ma takie założone i efekt wizualny można obejrzeć w jego profilu.

Dokładnie jak pisze Grzech,zeby to dobrze wygladalo to trzeba zalozyc na klape ten pas odblaskowy i spoiler taki jaki maja Plusy.

Ja też się podepnę. Gdzie można dostać w Kraku nakładki na środkowy słupek od Plusa, abym mógł sobie założyć do niePlusa? To jest plastik? I czy jest problem z założeniem?

Cytat:
2003-10-18 11:12:57, Saghat pisze:
Ja też się podepnę. Gdzie można dostać w Kraku nakładki na środkowy słupek od Plusa, abym mógł sobie założyć do niePlusa? To jest plastik? I czy jest problem z założeniem?

Nie ma czegoś takiego jak nakładka... one są albo malowane na czarno, albo oklejane. Ja w swoim najpierw okleiłem, ale się folia przedarła, a później pomalowałem i środkowy i tylny słupek czarną matowa farba w spray`u i wygląda gites majonez

Cytat:
2003-10-18 11:16:43, BENY pisze:
Nie ma czegoś takiego jak nakładka... one są albo malowane na czarno, albo oklejane. Ja w swoim najpierw okleiłem, ale się folia przedarła, a później pomalowałem i środkowy i tylny słupek czarną matowa farba w spray`u i wygląda gites majonez

To ja juz nie wiem. Za Morawskim o zmianach wprowadzonych w wersji Plus: "(...) dodano czarna nakladke slupka srodkowego (...)". Z powyzszych slow wynika, ze to nie jest malowane, bo by sie nakladka nie nazywalo. Ale ja nie wiem, nie mialem sie okazji blizej przygladac temu elementowi. Myslalem, ze jest to cos podobnego do plastikowej nakladki jaka jest pomiedzy tylnymi drzwiami, a szybka w slupku tylnym w Atu.

to ja już też nie wiem, ale gdyby była nakładka, to by się mogły drzwi nie domykać (chyba, zeby była grubości kartki papieru) niech sie wypowiedza posiadacze Plusow

Nie masz racji, mati_lecha, bloki silników 1.3/1.5/1.6 zawsze były żeliwnymi odlewami kokilowymi.

co do tylnych lamp,to sa one grubsze o 1cm,tak jak pisal ktos wyzej najlepiej to pasuje razem z plusowska blenda i spoilerem do tego jeszcze przydaloby sie wymienic tylny nosek bo on tez jest grubszy.

Jezeli chodzi o czarny slupek,to jest to okleina samoprzylepna,w sklepie wolaja za to ok 40 zeta,ale w sklepach z tapetam,i dostaniesz takie cos za grosze.

Tak jak już tu o lampach to zapoda, ze właze wczoraj do sklepu z lampami, lusterkami i patrzę a na półce białe lampy do caro za 60zł szt. Potem sie spytałem o białe kierunki boczne do plusa i moga sprowadzić za 12zł szt, ale chyba zamiast białych wezmę czerwone, przypaszą mi pod kolor autka, mam nadzieje ze takie będą mieli.