| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-24 16:49:27
Kurczę, zaczynam podejrzewać, że wszystkie auta skrzypią Może się wypowiedzą na ten temat posiadacze Lexusów? Jak to jest u nich? |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2003-10-24 17:06:22 Hmmm...Jestem mile podbudowany faktem, że są inne skrzypiące Toyoty. Ja tylko nie dodałem w swoim poście, że moja Carina trzeszczy podczas jazdy po dziurach, na asfalcie jest OK - cicho i spokojnie, niemal słychać bicie serca |
Jaro Mazda 323 Warszawa | 2003-10-25 11:24:14 Moja Mgdalena jest z '90 roku i dopuki ja sie nie dotykalem do plastikow w srodku to tez nie trzeszczala ... teraz juz nie ma co trzeszczec oprocz tylnej klapy, ona najbardziej ... ale to jest spowodowane przez zamek i nie poradze nic na to oprocz wymiany klapy ( jest krzywa )
Co do VW ... wszystkie niemieckie auta skrzypia w zime ... w lecie jest okey a w zimie skrzypia ... ale to normalne wiec uzytkownicy sie przyzwyczaili ... Da sie wyciszyc plastiki w srodku, ale jest przy tym sporo zabawy ... trzeba rozbebeszyc cale auto z plastikow i bardzo dokladnie wypelnic wszystkie krawedzie styku plastikow ze soba i z nadwoziem jakas masa tlumiaca ( np gabka ) ... robilismy tak u kumpla w skrzypiacej Astrze Coupe ... Po tej operacji jak reka odjal ... ale caly dzien roboty zeby wyciszyc plastiki w drzwiach ... Powodzenia |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-10-27 08:14:08 Powiedzmy sobie szczerze. U mnie też trzeszczy i brzęczy właściwie tylko na kocich łbach i większych nierównościach. Wszystko jest jednak moją winą:
1) koła 16" - tu raczej chodzi o odgłosy nadwozia jako takiego 2) okleina na pulpicie - pulpicik skrzypi - wcześniej nic nie było 3) nie chciało mi się dokupić jednego mocowania półki z tyłu i nie zamocowałem porządnie obudowy kolumn w półce - skrzypy i brzęki. Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem - w Carinę. Ja nie mogę. Jedyna nie moja wina to brzęczący plastik w podszybiu od strony konsoli - ale tą jedą rzecz można wyciszyć gąbką. Generalnie sam doprowadziłem do zwiększenia hałasu na to wygląda - i sam to naprawię. |
darek1200 TOYOTA DRIVER Warszawa-Ursus | 2003-10-28 08:15:58 Witajcie!
A ja 2 lata temu sprzedalem odzidziczona po dziadku 10 letnia carine II i nic nie skrzypiala, a Dziadek jej nie szanowal-taranowal tramwaje itp. Teraz mam Carine E, bezwypadkowa i skrzypi ... pzdr darek |