Jak się Wam podoba moja nowa... rura :) - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli zależy Ci na naprawdę głośnym tłumiku, to szukaj takich z małą pojemnoścuią puszki i całkowicie przelotowych. Albo po prostu puszka, w środku rura, bez bebechów (wygłuszeń) i jazda.
Osobiście zwariował bym po kilku kilometrach jazdy w trasie

SpeedR a przerobil bys mi ten moj tlumik zeby byl jeszcze bardziej glosniejszy ale tak zeby niebylo widac ze byl przerabiany

Łukasz ja mowie serio nagraj tlumik...

Cytat:
2003-10-25 21:30:00, Bartek1112 pisze:
SpeedR a przerobil bys mi ten moj tlumik zeby byl jeszcze bardziej glosniejszy ale tak zeby niebylo widac ze byl przerabiany

Bartku prawdę mówiąc, jeśli bym się uparł to tłumik potrafił bym przerobić, ale nigdy takimi sprawami się nie zajmowałem.
Jeśli zależy Ci jedynie na dźwięku, to polecam wyroby sygnowane znakiem KM, zwane popularnie wydechami a'la Mugen.
Małe rozmiary puszki, pełny przelot, a tym samym bardzo niska absorbcja hałasu, sprawia, że z całą pewnością, będzie niebywale głośny

ale ile takie wydechy KM kosztuja i gdzie mozna je kupic? A i czy one maja jakis atest?

Widziałem ostatnio w necie tłumik MG albo czegoś innego, w każdym badz razie polski ktor nie mial atestu ze wzgledu na dzwiek... mozesz go kupic i zlaozyc ale jezdzic tylko pozamknietych terenach
ponoc jest jednymz najglosniejszych tlumikow w Polsce
moze cos takiego ???

o wlasnie taki mi odwpowiada ile on kosztuje?

Tłumiki otrzymują atesty, m.in. ze względu na siłę dźwięku jaki wydają.
Nie otrzymasz więc atestu na tłumik, z którym zamierzasz poruszać się po ulicy, a który dźwięk wydaje podobny do N- grupowego samochodu.

Ja rozumiem ze nieotrzymam na taki tlumik atestu ale myslalem ze moze daja na te glosne. Ale mozna zrobic sobie wkladke taka wyciszajaca i ja wyciagac kiedy sie chce zeby bylo naprawde glosno

Zrobić, jak zrobić.
Wbrew pozorom nie jest to takie proste. Nie chodzi bowiem jedynie o kawałek metalu, który zakładasz na końcówkę.
Problem zwężek jest nieco bardziej złożony.
Lepiej kupić tłumik ze zwężką (bądź jak kto woli - wkładką wyciszającą), ale tego typu profesjonalne tłumiki to dość kosztowna inwestycja

trzeba bedzie pokombinowac zeby zrobic taka wkladke nic niejest proste. Napisalem do tej firmy MB i ciekawe co mi odpisza. Zobaczymy jaka cena jego jest

MG to srednio wydatek 600 zl...

KM - 200-300. Juz nie sa takie glosne, jak kiedys

Cytat:
2003-10-26 11:51:57, Zoltar pisze:
KM - 200-300. Juz nie sa takie glosne, jak kiedys

Spokooo...
wydłubiemy "waciaka" i przebijemy go w paru miejscach śrubokrętem

Rura ładna, ale to nie to samo co lwi pazur

No i dostalem odpowiedz od tej firmy brzmi ona tak :

Witam! Myślę,że mamy wyrób który całkowicie spełni Pana oczekiwania. Linia
wyglądem przypominająca mugena czy Apexi. Środek typowy sport. średnica
poszycia 150mm.Końcówka 100mm kit środkowy 50mm. Całość wykonana z
polerowanej blachy nierdzewnej. W komplecie wkładka wyciszająca. Cena 400zł.

Chyba sie nan niego skusze

Cytat:
2003-10-27 07:48:19, -JACO- pisze:
Rura ładna, ale to nie to samo co lwi pazur

Tak, tak. Tamten miał w sobie coś "magicznego" i z całą pewnością przyciągał spojrzenia przechodniów
Cytat:
2003-10-27, -Bartek1112- pisze:
Linia
wyglądem przypominająca mugena czy Apexi. Środek typowy sport. średnica
poszycia 150mm.Końcówka 100mm kit środkowy 50mm. Całość wykonana z
polerowanej blachy nierdzewnej. W komplecie wkładka wyciszająca. Cena 400zł.

Chyba sie nan niego skusze

Jeśli faktycznie chcesz mieć coś tak głośnego, to nic tylko brać.

Nie chciałbym nikogo obrazić, ale już widzę ten wzrok politowania przeszywający kierowcę wyposażonego w "coś takiego" głośnego, bo wydechem tego nazwać nie można... aha - i życzę wielu skierowań od policji na badania techniczne.

przeciez przy wsadzonej wkladce tlumik niejest taki glosny wiec policja niebedzie sie czepiala. Chyba

Tobie się marzy przecież coś baaaardzo głośnego. No wkładka fakt - po mieście z wkładką, na zlotach bez - to się zgodzę.

Piotrek mam propzycje dowiedz sie na policji gdzie Bartek mieszka i przyjedz i na przyklad ( nie chce mowic tu o wybijaniu reflektorów) ale na przyklad z takim przcinakiem potnij ten tlumik !!!
bedziesz wtedy bezpieczny...

A ja ci zycze Piotrek zebys troche sie opanowal z ostroscia postow...