| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-01-07 20:16:32 Jeszcze chcialbym sie spytac czy moglby ktos powiedziec mi cos wiecej o wymianie usczelniaczy bez zdejmowania glowicy , z wypowiedzi Perzana zrozumialem tylko to ,ze jest to ciezka sprawa. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-01-08 00:11:12 Więc łatwiej i szybciej będzie zdjąć głowicę ale nie taniej o ile w 4A-FE w ogóle jest możliwe wymienienie uszczelniaczy bez zdjęcia głowicy przyznaje że nie słyszałem.A poza tym to po zdjęciu głowicy będziesz mógł zdjagnozować resztę elementów głowicy.
|
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-01-08 00:11:52 Więc łatwiej i szybciej będzie zdjąć głowicę ale nie taniej o ile w 4A-FE w ogóle jest możliwe wymienienie uszczelniaczy bez zdjęcia głowicy przyznaje że nie słyszałem.A poza tym to po zdjęciu głowicy będziesz mógł zdjagnozować resztę elementów głowicy.
|
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-01-08 00:46:08
Dzieki Kafi za porade ,pozdro |
kiichiro TOYOTA DRIVER toyota carina e Wrocław | 2005-01-12 19:59:05 ---------------------------------------------------------------------------
Cytat: Jeszcze chcialbym sie spytac czy moglby ktos powiedziec mi cos wiecej o wymianie usczelniaczy bez zdejmowania glowicy , z wypowiedzi Perzana zrozumialem tylko to ,ze jest to ciezka sprawa. --------------------------------------------------------------------------- Wykrecasz swiece i tloczysz powietrze do cylindra. Cisnienie nie pozwala opasc tlokom. Proste Trzeba sobie zmontowac 'urzadzenie'. Np: gwint od starej swiecy, z dospawana rurka + waz + kompresorek. I juz powoli nie oplaca sie robic tego samemu. Co sprytniejsi mechanicy maja takie urzadzenia. Jeden nawet kiedys zrobil mi taki numer. Powiedzial, ze wymienil uszczelke, ale zapomnial wyjac ja z mojego bagaznika. Pomyslcie jakie bylo moje przerazenie, kiedy ja znalazlem zapakowana w folii. Chcialem urwac mu dzwonki, bo bylem pewny, ze przykrecil glowice bez uszczelki, ale sie do wszystkiego przyznal. Za kare oddal za cala naprawe, wiec mu wybaczylem. I przy okazji nie zakopalem go w lesie |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-01-12 21:00:13
Chyba raczej zaworom Żeby się zabezpieczyć przed wpadnięciem zaworu w cylinder wystarczy przecież dać tłok w GMP na cylindrze, który właśnie obrabiamy Pozdro. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-01-12 22:14:58
Wszystko spoko ,tylko co to znaczy GMP ?
|
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-01-12 22:40:46 Górny Martwy Punkt, czyli takie położenie tłoka, w którym na chwilę zatrzymuje swój ruch do góry po to, żeby zacząć opadać. W tym momencie najłatwiej mu wyskoczyć - działają na niego największe siły. Pozdrawiam |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-01-12 22:44:18 dzisiaj podczas odbierania swojej toyotki (chodzi jak nówka) |
kiichiro TOYOTA DRIVER toyota carina e Wrocław | 2005-01-12 22:48:05
Oczywiscie zawrom. Tak jakos mi sie napisalo Z tym tlokiem brzmi bardzo rozsadnie. Jestes pewny na 100%, ze zadziala, czy tak jak ja tylko ze slyszenia ? Nie chcialbym nagle powiedziec "ups...". Chodz akurat uszczelniacze mam juz za soba. Nic nie pomoglo. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-01-12 22:59:41
Widzialem ,ze chodzi o cos w tym stylu ,pierwsze na mysl przyszlo mi ,Gorne miejsce polozenia |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-01-12 23:44:00
Ja mam jeszcze wszystkie zawory na swoim miejscu, a nie ściągałem głowicy W ramach próby możesz trzymając zawór w palcach opuścić go dokąd pójdzie Sprężonego powietrza potrzebowałem tylko na podparcie zaworu do zdjęcia sprężyny. Później zawór dostawał trochę wolności Pozdro. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-01-17 10:46:48 Ok a jaki jestkoszt wymiany pierscionkow i uszczelniaczy tak zeby gitara grała i prawie nie łykało oleju ?
Duza jest roznica miedzy orginalami a powiedzmy, chodzi o uszczelniacze i pierscienie JC ? |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-01-17 14:41:04
Pierscionki okolo 250zl (chyba dobre) ,a uszczelniacze okolo 4zl/szt. |