Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Patryk_153_PTK Vauxhall Omega ELITE Zabrze/Gillingham | 2002-12-02 17:18:56 Panowie doradźcie mi co zrobić? Mój silnik jest 20tyś po remoncie i trochę dymi jak jest zimny. I myślę że to albo pierścienie albo uszczelniacze.
I co by tu zrobić, muszę wymienic olej i nie wiem czy próbowac tego sposobu czy nie, a jak tak to jak to zrobic? Albo mogę dolać do oleju na świece po 250ml nafty i rano po całej nocy pojechać do pracy(mam tam kanał) i wymienić olej na nowy(przed wyjazdem zakręcić bez świec czy z nimi normalnie odpalic?), albo w pracy zalać na świece odczekać max. 6 godzin(chyba trochę krótko, ale więcej nie będe miał) i pokręcić te 15 s bez świec? Tylko nie wiem czy dolac do starego oleju i potem pokręcić bez świec, czy może ze świecami i wymienić w koncu na nowy, czy tez może wylać stary, nalać nafty, pokręcić, wylać nafte i nalać nowy olej? Co myślicie? Z góry dzięki za wszelkie sugestie i porady. a i musi być czysta nafta czy ta kolorowa do lamp też może być? |
![]() Patryk_153_PTK Vauxhall Omega ELITE Zabrze/Gillingham | 2002-12-02 19:13:59 Dzięki ![]() |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2003-04-25 16:46:22 Odświeżyłem trochę wątek bo mam pytanko szczególnie do BENEGO co do uszczelniaczy zaworowych Goetz`a. Gdzie je kupić? Czy pasują uszczelniacze od VW Golfa (kiedyś coś takiego słyszałem)?
W Kielcach znalazłem komplet polskiej produkcji za 8 zł ale chyba nie ma sensu takich zakładać bo długo nie popracują. |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-04-25 17:18:24 zdecydowanie te od VW.
koszt ok 20zl Przy okazji dobry bez zdejmowania glowicy patent jest miec takie przejscie z gwintu jak swieca na wejscie do sprezacza powietrza. Nie wiem czy to wszyscy wiedza ale tak pisze bo obserwowalem jak to koles robi. Wkreca temat zalacza sprezare i zaworki stoja deba jak skala mozna juz sobie walic w sprezyny ile wejdzie ![]() Szybko i bezbolesnie. |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2003-04-25 18:49:14 Patent super trzeba coś takiego opracować. Tylko jakie ciśnienie daje? Ze zwykłej sprężarki ok 6 bar czy większe. |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-04-25 20:26:57 Tego nie wiem niestety jakie bylo ;]
Wiem ze uzywa tego tez do klucza jesli to cos pomoze ![]() Moze sie uda sprawdzic...ale nie powiem wam tego na dniach bo nie mam jak tam jechac ;] JESZCZE ![]() |
Konrad Miłośnik FSO MB 190 Warszawa | 2003-04-25 22:09:34 Gdzie w Warszawie dostanę uszczelniacze Goetz`a ? Czeka mnie robienie głowicy w następnym tygodniu ![]() |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2003-04-29 12:08:07 Jeszcze jedno. Od jakiego VW te uszczelniacze zaworowe (model i rocznik)? W Kielcach pytałem o zamiennik do Poloneza od VW Golfa i gość w katalogu sprawdził i powiedział że nie pasują od żadnego z modeli Golfa, nie wiem jakiego producenta sprawdzał te uszczelniacze.
Goetz'a to gdzie produkują (w jakim kraju)? |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-04-29 12:10:07 qrde powiem ci ze ja to nie wiem.
Wchodze do sklepu z czesciami VW mowie : uszczelniacze od golfa do poldka i mi dal bez gadaniny. Moze wez ten nasz uszczelniacz i pokaz cieciowi o co biega. |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2003-04-29 12:13:43 Chyba tak trzeba zrobić. Uszczelniacz w garść i do sklepu VW. Dzięki. |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2003-06-12 21:27:42 Odświeżenie wątku po raz....
Zalałem naftę na noc. Wlałem po 60ml na cylinder bez ustawiania ich w pozycji środkowej tylko tak jak stał ![]() ![]() Druga sprawa uszczelniacze zaworowe. Do VW nie szukałem ale w Kielcach w sklepie na IX Wieków Kielc gość sprzedaje jakieś niemieckie (chyba mają ciemny zielony kolor) i z tego co mówił to o niebo są wytrzymalsze od krajowych. A tak poza tematem ma w sprzedarzy również niemieckie krzyżaki do Poldków po 29zł i również mają być super. |
BENY Miłośnik FSO Ciechanów | 2003-06-13 10:06:52
i to są właśnie Goetze ![]() |