Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-03-16 13:21:27 Wiosna ![]() W ogóle samochod normalnie się wreszcie prowadzi! Paluszkiem można trzymać kierownicę ![]() Niestety po sezonie czeka mnie wydatek na nowe zimówki... ![]() A zapomniałem jeszcze napisać, że wcześniej po ustawieniu zbierzności nadal mnie ściągało na prawą stronę, więc pomyślałem że może to wina prawej oponki i zamieniłem miejscami! No i to nie był dobry pomysł bo zaczełem jeździć środkiem bo znosiło na drugą stronę a nie byłem do tego przyzwyczajony (długo nosiłem się z zmiarem nastawienia zbierzności i coś tak nie mogłem sie zebrać) ![]() To był kolejny argument za zmianą na letnie. |
GalderW Daewoo Espero Katowice | 2010-03-26 15:47:14 Odświeżę trochę temat bo mam jedno pytanie: gdzie w katowicach lub najbliższej okolicy mają możliwość pomiaru bicia poprzecznego tarcz i piast? |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-03-26 16:04:16
Bogucicka 7 ?? - wydawa mię się , że do tej pory zawsze taka możliwość tam była ![]() a tak konkretniej to dział Daewoo ..wygląda teraz tak: klik! |
GalderW Daewoo Espero Katowice | 2010-03-26 16:27:40
Bogucicką 7 darzę pewnym głębokim uczuciem, które skłania mnie do szukania innych warsztatów ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-03-26 17:13:01
Nie zawsze trzeba zaliczyć przypał na B7 ..ja tam mam raczej pozytywne doświadczenia , nie tylko ja zresztą Co do Piotrowic ...zupełnie mi się nie kojarzy nic takiego (a kilka lat już tu mieszkam) |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2010-03-26 20:36:50
Może w tym miejscu się uda to zrobić: Braciki - Chorzów Nie wiem czy mierzą bicie tarcz i piast, ale cóż to teraz za problem z takim pomiarem ? PS. Swego czasu, mając w Esperynce objawy jak w temacie zrobiono mi wyważanie dynamiczne. Od tego czasu prowadzenie Esperynki było luxusowe ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-03-27 00:06:04
Sprawdź bębny hamulcowe - niestety tak samo , jest Ci potrzebna maszyna /lub znajomy tokarz / iiii wcale nie żartuję! ...w opisanej sytuacji , naprawdę polecam sprawdzenie TYŁU ![]() ![]() |
GalderW Daewoo Espero Katowice | 2010-03-27 00:13:33
W między czasie wymienione zostały też bębny z tyłu ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-03-27 00:28:54
No to faktycznie ..Hjuston, mamy problem ![]() ![]() |
GalderW Daewoo Espero Katowice | 2010-03-27 09:45:47 Najlepiej to chyba nie przekraczać 70km/h (po mieście), a w trasie nie schodzić poniżej 100 ![]() Poważnie zaś to najchętniej to bym sam zdemontował tę piastę i ewentualnie podmienił ale chyba nie mam odpowiednich narzędzi. |
![]() aro170 esperoo mrągowo | 2010-03-29 20:59:53 Witam! też mam bicia przy hamowaniu, byłem u mechaników kasy zgarneli wymyślali różne żeczy. okazuje się że to tarcze - kupiłem nowe; po 2 tys znowu to samo, stoczyłem- po 2 tys znowu bicie, i nowe kupiłem i ta sama sytuacja, do reklamacji zaniosłem to oddali kasę, co jest przyczyną że się tak dzieje, tarcze nie były takie tanie. |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2010-03-30 23:12:10 U mnie również pojawiły się jakieś stuki-bicia podczas jazdy.Podobnie zresztą pojawiają się przy 60 i więcej .Wcześniej coś delikatnie rechotało.Może jutro zmienię oponki na letnie i sprawdzę efekty.Obawiam się jednak,że to coś w układzie przeniesienia napędu.Kiedyś czytałem coś na temat ale nie mogę się tego doszukać. |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2010-03-31 22:17:17 Wymieniłem oponki na letnie.Jest istotna poprawa.Nie tłucze jak miało to miejsce wcześniej.Jednak nie jest to ideał.Da się odczuć jakieś wibracje,zwłaszcza gdy położy się nogą na pedale sprzęgła.Domniemam iż tarcze nie trzymają pionu a i łożyska piasty mają ciężką zime a raczej zimowy stan dróg za sobą.Zresztą c..ul wie-bo to ja mechanik? |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2010-04-01 13:09:48 a u Mnie raz bije, a raz Nie :/
Pomysł ? Nie jest to jakieś telepanie kierą, a koła są dobrze wywarzonebynajmniej odczuć te drgania nawet czasami w siedzisku. |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2010-04-01 13:10:40 a u Mnie raz bije, a raz Nie :/
Pomysł ? Nie jest to jakieś telepanie kierą, a koła są dobrze wywarzonebynajmniej odczuć te drgania nawet czasami w siedzisku. |
![]() robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-04-01 18:10:48
|
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2010-04-02 12:18:43 Dzisiaj podczas jazdy po gładkim asfalcie, okazało się, że stuki w zawieszeniu nadal występują .Zastanawiam się nad kolejnościąwymian następnych podzespołów.Myślę,że zaczne od wymiany płynu w układzie hamulcowym-mie mam nadmiernych bić podczas hamowania-chodzi o właściwe chofanie klocków.Następnie łożysko piasty?Macie jakieś sugestie? |