Wybor wzmacniacza... kto pomoze? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gak jezeli tylko do głośnika bassowego .. to coś z stajni SONY (seria X-plod) pentagon dobrze daje. Jezeli coś tańszego to magnat Gladiator 360W albo 600W.

Moim zdaniem w wyborze sprzetu Audio jest metoda prob i błędów... u mnie w yarisie było...(przez 2 miesiace) około 8 wzmacniaczy... magnat, blaupunkt, Sony, Gto, terminator itp moge Ci tylko powiedziec tyle... jezeli chcesz włączać alarmy w innych samochodach to polecam wzmacniacz SOny X-plood pentagon i do tego głosnik bassowy Pionner'a 600Wat a do słuchania... nazwę to przyjemnego... hm... Magnat (zalezy jak wysterujesz) ew. Alpine

z drugiej strony masz Sony radio to weź wzmacniacz Sony , masz radio pioneera to wzmachol pioneera itp itp podobniesz to jest najlepsze rozwiązanie...

P.S. a nie lepiej jakis głośnik od Pioneera ???

gak jezeli tylko do głośnika bassowego .. to coś z stajni SONY (seria X-plod) pentagon dobrze daje. Jezeli coś tańszego to magnat Gladiator 360W albo 600W.

Moim zdaniem w wyborze sprzetu Audio jest metoda prob i błędów... u mnie w yarisie było...(przez 2 miesiace) około 8 wzmacniaczy... magnat, blaupunkt, Sony, Gto, terminator itp moge Ci tylko powiedziec tyle... jezeli chcesz włączać alarmy w innych samochodach to polecam wzmacniacz SOny X-plood pentagon i do tego głosnik bassowy Pionner'a 600Wat a do słuchania... nazwę to przyjemnego... hm... Magnat (zalezy jak wysterujesz) ew. Alpine

z drugiej strony masz Sony radio to weź wzmacniacz Sony , masz radio pioneera to wzmachol pioneera itp itp podobniesz to jest najlepsze rozwiązanie...

P.S. a nie lepiej jakis głośnik od Pioneera ???

hertz jest lepszy od pioneera a z tego co sie orientuje to hertz hs250 jest jednym z popularniejszych basowych o sprzecie C-A sony nie mam najlepszego zdania... (i nie tylko ja). mam radyjko sony tylko dlatego ze ma 2 plioty a ja sie bardzo przyzwyczailem i dlugo zajeloby mi przystosowanie do innego...

gak popieram jesli juz cos to tylko HERTZ abo Focal - ale ta cena , dlaczego nie chcecie wsadzic malego fajnego szybkiego glosniczka za male pieniadze tylko jakies czerwone jajco, fajnie chodzi ze STEGiem abo AUDISONem, www.audiocar.pl i tam troche tego zamontowali i z nimi wszystko konsultowalem

pozdrawiam
Dominik

Oto link do mojej dopałki na allegro wystawionej.Lanzar Vibe 230,bez problemu ciągnął głośnik basowy JBL GT3-15 o mocy 300W RMS,ale głośnik planowo miał trochę zapasu.Wzmacniacz przez trzy miechy grania był podkręcony na trochę mniej niż połowa głosu.Zapraszam do oglądnięcia mojej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23511809

Cytat:
2004-04-05 09:13:38, faworyt pisze:
Oto link do mojej dopałki na allegro wystawionej.Lanzar Vibe

kupilbym go od Ciebie ale juz sie zdecydowalem na Rockford Fosgate - model sprzed kilku lat... jak mnie nie zadowoli to bede zmienial...

REVOLT apropo malego szybkiego glosniczka... to musze Ci powiedziec ze sie przejchalem troche bo z rozpedu kupilem Hs 250 jak sie dobra okazja nawinela a potem dopiero zaczalem liczyc ile mocy bedzie mi potrzebne jaki wzmak itp... no ale coz nowy HS lezy w kartoniku i szkoda kolesia a moze ktos chce kupic? 350pln i wysylam na moj koszt

[ wiadomość edytowana przez: gak dnia 2004-04-05 09:24:32 ]

Cytat:
2004-04-01 14:21:16, revolt pisze:
ja tam wiem swoje i moj hertz HS 250 jak sama nazwa wskazuje ma 250 RMS

U ha ha. A ja myslalem, ze HS 250 oznacza 250mm srednicy zewnetrznej. Nie mniej ten glosnik faktycznie ma 250W i chetnie bym go od gak'a kupil, gdym tylko mial za co.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: tco_tm dnia 2004-04-06 20:04:06 ]

Cytat:

U ha ha. A ja myslalem, ze HS 250 oznacza 250mm srednicy zewnetrznej. Nie mniej ten glosnik faktycznie ma 250W i chetnie bym go od gak'a kupil, gdym tylko mial za co.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: tco_tm dnia 2004-04-06 20:04:06 ]

tak sobie pomyslalem ze w sumie jak go sprzedam to za ta cene nic nie kupie niestety hertz oferuje najlepszy dzwiek w tej klasie cenowej... podlacze go do 2 kanalow na blaupunkcie 4100 i bedzie musial sie tym zadowolic do momentu az nie kupie czegos wiekszego...
g.

kumpel ma do sprzedania wzmacniacz "Lanzar Vibe 420" noweczke...

U mnie jak wiecie bas ciągnę z kicx-a jest dobry do skrzynki zamkniętej i mnie osobiście wystarcza. Acz kolwiek stwierdzam że do małego samochodu włożenie na przód spl60 a na tył spl69 daje zbyt mocny sopran i zagłusza bass więc będe chyba coś rzeźbił ale narazie się znudziłem dokupiłem kondensator i styka

a regulowales na zwrotnicy SPl60 ?? tam jest taki maly pstryczek, a jesli to nic nie da to moze w jakims dobrym carausio wymienia komponenty zwrotnicy na oczekiwania wlasciciela ....

Dominik
no HS 250 ma i 250 W i 250 mm srednicy

Nie nie ustawiałem Nie widziałem go