| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-28 18:48:07
cholers ja tez szukam i tez nie widze... Komu ja to opisywalem?? Raski, Tobie moze??? cos tak mi sie kolacze po glowie... nie masz moze tego opisu??? |
ogiogi SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Focus Ruda Śląska | 2004-03-29 05:27:00
wlasnie, a przydalby mi sie nawiasem kupilem to, chyba dobry wybor (jeszcze nie odebrałem ale już czekaja): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23148287 a nie ukrywam ze glownym atutem była cena....... [ wiadomość edytowana przez: ogiogi dnia 2004-03-29 05:28:59 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-29 10:06:18 ufff, znalazlem.
wklejam jak bylo: MONTAZ w polce tylnej porzeba: checi, czas, wyrzynarka z brzeszcotem do metalu lub pila, srubokrety, lutownica, zolacja, cos do wytlumienia, dlugie sruby, tulejki dystansowe (lub gotowe sruby dystansowe o dlugosci dobranej indywidualnie - w "praniu" wyjdzie), ew. pierscien dystanowy (sklep z radiami - szukaj), ze dwa czteropaki. zakladam, ze gazu nie masz i przewody pociagniesz sam. Butla nie jest prtoblemem, ale zawadza. wiec demontaz: PIWO -zdejmujesz tylne siedzzenie. potem gorne mocowanie pasow -potem z slukow te plastkowe boczki -teraz polka: ostroznie odginasz jezyczki na krawedzi (kapniesz sie o czym mowa, jak zobaczysz) -polka schodzi PIWO terarz przymiarka (zaleznie o typu glosnikow) i: -mozesz je uniesc nad blache na dystansach, tak zebuy wystawaly kapke nad polke (ale tu dla estetyki potrzebny pierscien duyystansowy tez), albo unosisz tylko tyle, zeby wyszly rowno z polka....PIWO -i teraz tniesz blache, zaczynajac od srodka (dobrzze narysowac linie) - uzywajac wycinarki z przeszczotem do metalu) W bagazniku poloz mokra szmate, bo sie nasyfi, a szmate wyrzuc ostroznie, zeby opilek nie wlazl w lape (boli jak sk...n) PIWO wyciete, pasuje, montujesz do polki glosnik, dystanse itp (od gfory oczywiscie), baczac na stykui glosnika i ew, zawijasz je izolacja (to tak czy siak nie zaszkodzi) - kable lepiej lutowac. PIWO polke wycinasz analogicznie jak blache, przymierzwszy wczesniej maskownice i wszystko razem. tniesz np. grotem lutownicy lub goracym drutem, rownasz pilnikiem. PIWO pasuje, to skladasz o odwrotnej kolejnosci, ale w miedzyczasie miedzy plastik polki a blache wsadzasz jakies wytlumienie: moze to byc gabka, moze welna mineralna (mozna stare kolumny wybebeszyc) PIWO zakladasz maskownice i gotowe. PIWO..... glosniki sa zabezpieczone przed kradzieza, bo ich sruby sa pod platikiem, do gory ich nie wyjmiesz, do dolu tez nie.... a teraz proponuje zapamietac nazwe watku, bo juz chyba 3 raz opisuje. jesli sa pytania, chetnie odpowiem. na zlocie chetnie pokaze. milego rżnięcia znalazelm tez: caly watek w temacie Tu tez sie wysmetniam na temat.... o glosnikach jeszcze o tym i tu aha, a jeszcze przy korzystaniu z wyszukiwarki warto zaznaczyc szukanie "w przedziale czasowym ..." - wszystko. Niektore watki sa b. stare. mam nadzieje, ze troche pomoglem |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-29 10:12:08
cena spoko, glosniki powinny grac, ale super basu sie nie spodziewaj.... bedzie tylko wyzszy podzakres.... ale do lady spokojnie stykna. Na pewno lepsze niz 'bazarniki". ale cudow nie wymagaj. |
Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2004-03-29 15:59:50
Pochwal się coś więcej |
Marcin_N Samara 3d Żyrardów | 2004-03-29 16:27:27
Ja mam takiego alpharda kupionego włąśnie z allegro tylko zwe o średnicy 30cm a nie 25 [ wiadomość edytowana przez: Marcin_N dnia 2004-03-29 16:28:29 ] |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2004-03-29 16:42:47 do ogiogi:
pole powierzchni 20tek: 10cmx10cmx3,14= 314cm2 pole elips: hmm... pole prostokąta 6x9 cali= 15cmx22.5=337cm2 wez pod uwage zaokrąglenia elipsy....a zobaczysz ze 20 sa wieksze jesli chodzi o magnes to w duzej mierze mowi on o mocy glosnika, (neodymowych w glosnikach nie widzialem) duzy magnes jest niezbedny do uzyskania duzej mocy. zreszta jak bedzie cieplej to wybebesze swoje 20tki i pokaze zdjecia jak one tam ladnie pasują. a chodza pod samym radiem naprawde niezle, zdarzaly sie pytania "co tam masz w bagazniku" Co do alpharda... to mam je za dobra, tania firma, moze jak kupie te 25 to zmienie zdanie. heheh moze to rzeczywiscie jakis szmelc? choc szczerze wątplie........... zaraz zaraz ty masz radio first??????????? a ja sie w daje w debete o sprzecie audio? pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: zenuak dnia 2004-03-29 16:55:46 ] |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2004-03-29 16:46:07 marcin, powiedz cos o tym swoim glosniczku |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2004-03-29 16:48:36 heheh marcin m. masz takie same alumki jak ja |
Marcin_N Samara 3d Żyrardów | 2004-03-29 16:59:24 A więc tak: są dwie wiadomości oczywiscie standardowo jedna dobra dluga zła 1. Głośnik moim zdaniem typowo subwooferowy. Bez obudowy nie gra wogóle. Dopiero kiedy zrobilem sobie do niego skrzynie ze starej szafki mamy To byla ta lepsza wiadomość druga to : Głośnik pogral mi troche dłuzej niz wzmacniacz tzn. wzmacniacz padł po mniej więcej 4 miesiącach a głośnik po 6. Ale to chyba tylko mój wrodzony pech bo kuimpel ma ten sam sprzęt i nie narzeka. Poza tym jak sie dowiedzialem wyszla wadliwa partia sprzętu tej firmy a ja pewnie właśnie trafiłem na to. Ogólnie glośnik gra naprawde mocno jednak jesli ktos uwaza sie za pechowca to niech sie dobrze zastanowi nad jego kupnem GLOŚNIK TYLKO DO MOCNEGO BASU!!!!!!!!!!!! jako glośnk do odtwarzania muzyki w szerszym zakresie częstotliwości nie nadaje się [ wiadomość edytowana przez: Marcin_N dnia 2004-03-29 17:08:07 ] |
Marcin_N Samara 3d Żyrardów | 2004-03-29 17:01:58 faktycznie alumki takie same. Ty tez kupiles 5 sstuk? |
zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2004-03-29 17:11:56 dzieki za odpowiedz hehe ja mam "tylko" 4 sztuki alumkow, wiec jakis polamanie jednej raczej nie wchodzi w gre... za swoje, jako 1,5 roczne nie porysowane, stan idealny! byly nawet takie nalepki czarne... dalem chyba tanio myslalem o zalozeniu takich kolosow w pólke, a jak sie nie sprawdza to trudno. z reszta narazie mam inne wydatki... np rozwiert blokuna 79 mm i polerka kanalow w glowicy, ale to na lato dopiero ps: szkoda ze pogral tak krotko [ wiadomość edytowana przez: zenuak dnia 2004-03-29 17:14:27 ] [ wiadomość edytowana przez: zenuak dnia 2004-03-29 17:27:01 ] |
Marcin_N Samara 3d Żyrardów | 2004-03-29 17:18:59 wydaje mi sie ze w półke nie ma to sensu. Kiedys byly na allegro takie zestawy boshmanna kosztowalo to jakies 180-190 zl i to w pólke byłoby mysle idealne.
zestaw to: 2x 20cm bas 2x10cm średnie tony 2xwysokotonowe do tego wszystkiego 3 zwrotnice 3drozne, okablowanie śróbki maskownice. Niestety jak bylo do kupienia to nie mialem kasy a jak teraz mam kase to nie zestawu Pojade na gielde do slomczyna kolo Grujca moze tam jeszcze będą bo kiedys tam widzialem je. |
ogiogi SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Focus Ruda Śląska | 2004-03-29 19:40:29
nie rozumiem co ma radio first do rzeczy kto powiedzial ze im drozszy sprzet tym lepiej gra?? w domu mam wzmacniacz radmor, korektor radmor (w sumie go nie uzywam ale jest), kolumny unitra, cd technisc slpg200a razem koło 450 zł niejednego technicsa za 2000 goli (sprawdzone z conajmniej dwoma wlascicielami w/w technicsow) a co do radia first - elektronike ciezko jest zepsuc tak zeby miala złe parametry. wzmacniacz scalony jest dla 95% userow nie do odroznienia od dobrej koncowki mocy na tranzystorach unipolarnych za to głosniki.... naprawde tanie radio mozna fajnie ozywic dobrymi glosnikami moge sie zalozyc ze wielu "znawcow" nie odrozniloby firsta od alpiny gdyby tylko jedno i drugie na dobrych glosnikach uruchomic pozdr |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-29 19:42:53
hehe, nie wazne co pisze na obudowie. wazne, co w obudowie ja swegoczasu mialem radio interconti. Porozbebraniu okazalo sie, ze to gelhard. najperw sluchamy, zagladamy do srodka a potem patrzymy jak sie nazywa. To jest moim zdaniem wyznacznik. |
Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-03-29 19:46:36 Pyle mam i nie polecam raczej. Mam wrazenie ze mi sie popaliły juz glosniki wysokotonowe i to z samego radia
Pyle W kazdym razie raczej nie jestem z nich zadowolony, ale musze zweryfikowac co i jak sie spaliło Magnata polecam mam wzmacniacz i tube i sa to sprzety nie do zdarcia. Boschmana slyszalem ostatnio w poldim Atu - elipsy i prawde mowiac bylem pozytywnie zaskoczony. Wygladaja supermarketowo, wielkie magnesy ale bas byl przyzwoity. Dobre elipsy sa Blaupunkta z serii Transparent Line Jakbym kupowal teraz to bym wybral Magnata 693, bo ta marka mnie nie zawiodła |
ogiogi SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Focus Ruda Śląska | 2004-03-29 19:47:05
no wlasnie, cena jest bardziej niz ok a jakosc juz opisalem we wczesniejszym poscie. trzeba podłaczyc dobre glosniki i bedzie grało to jest tak jakby ktos powiedzial ze do łady sie felg aluminiowych nie kupuje bo auto jest za tanie, tylko do bmek sie nadaja teraz mi jest ciezko powiedziec cos blizej bo na razie głosniki mam kiepskie - przod tylko hf przez zwrotnice do 8OHM ze stacjonarnych kolumn, a tyl tani zestaw glosnikow z auchan zaloze pioneerki i napisze blizej |
Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-03-29 19:50:39 > nie rozumiem co ma radio first do rzeczy bo first to szit i to nie bedzie dobrze grac >kto powiedzial ze im drozszy sprzet tym lepiej gra?? >w domu mam wzmacniacz radmor, korektor radmor (w sumie go >nie uzywam ale jest), kolumny unitra, cd technisc slpg200a >razem koło 450 zł tyle ze radmor to jest wlasnie dobry sprzet. A ze tani to inna bajka. NOwe produkty - atrapy nie beda dobre. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-29 20:50:24 Zgzdzam sie z opinią dotyczącym radmora ( jakość i siła) ale jeśli chodzi o radyjka do aut mam troche inne zdanie niekoniecznie musi być bardzo drogi ja kupiłem pioneerka ale bez wypasu wmiare prosty model i wystarczy pozbyłem sie poprzedniego choć miał MP3 ogulnie gralo przyzwoicie ale wszystki dziury wyłapywały płyty z wyjątkiem MP3 i dla tego już niekupuje żadnych (sory) dziwnych firm .Magnat jest faktycznie nie do zajeżdzenia mam wzmacniacz i elipsy i jest ok!!! > A dla czego niby do samary niezakłada sie alum felg? to co miałbym zdjąć ?
panoni |