Logo F&F - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W sumie to ja memberem zostałem po zlocie w kraku. Staram sie wywiazywac z obowiazkow klubowicza. Z Czuczem czesto obgadujemy sprawy zlotow i spotkan, wiazemy tym samym Stalowa z Rzeszowem. Trzeba przyznac, ze Memberzy i Sympatycy bardziej utrzymuja ze soba kontakt. Czesto np. spotykam sie z Vaderem i obgadujemy rozne sprawy zwiazane z klubem( najczesciej na jakims placu). Oprocz oficjalnych zlotow staramy sie w rzeszowie organizowac jakies spontaniczne pojezdzawki.

Czuczu daj znac co i gdzie to napewno wpadne do Stalowej. Od razu zrobimy deal ze zderzaczkami
Chetnie wybiore sie na zlocik.

a mnie wogóle nie podnieciło, że zostałem memberem... teraz od kliku miesięcy jeżdżę bez najklejek, bo zmieniłem furę.. a nie naklejam ich, bo szanuję klub i nie chcę by na każdym byle maluchu widniało logo klubowe! ten klub dla mnie to był duży zwrot w życiu i pozostał dużą jego częścią (wiem, głupio to brzmi ale tak naprawdę jest) - i niech nikt mi nie mówi, że liżę komukolwiek dupę!! bo tak nie jest. krzemowego też nikt nie zmusza do bycia baronem jakim jest...on chce po prostu!

A ja jestem Wolnym Slychaczem i sie bardzo z tego ciesze a tak przy okazji to na czym polega status "sympatyk"?? czy to jest dla tych ktorzy nie maja fiata ??? czy kolejny szczebel czlonkowstwa ??? Swoja droga tez na poczatku napalilem sie na naklejke ale teraz zaczynam rozumiec o co tu naprawde chodzi i coraz bardziej mi sie tro podoba. Pozdrawiam

nie jest prawdą ze koniecznie trzeba pojawiać sie na zlotach, jestem na to przykladem.. za spot do Krakowa nie pojade bo to ponad 100 PLN, mysle ze moze jakis Kuj-Pom zalicze.. Przy okazji chciałem podziękować za tytuł membersa.. miło.. a nie naleze do tych co na siłe sie pchaja po naklejki.. dobrze ze nie ma przymusu bo "metki" nie pasują mi do autka..

W moim przypadku miałem wiele razy odmienne zdanie z prezesami.
Byłem memberem byłem wolnym słuchaczem .
Poprosiłem konia i dał mi status sympatyka i to mi odpowiada !!!!
Na zlotach sie pojawiam / organizuje / dogauje sprawy i tym jest dla mnie ff.
Naklejka to zbednosc .... To tak jakbys dostawał po zdaniu kazdej klasy nowy tatuaz na reke zeby kazdy wiedział ze jestes lepszy .....

Dlatego nie czaje osób które wogóle nie sa zwiazane z klubem - nie istnieja na forum a jezdza z naklejkami i potem sie ukrywaja zeby ktos im nie wj.....

Inna rzecz ilu klubowiczów / oczekujacych nie ma wogóle na forum

ps. jakies zasady by sie przydały - odkad mam napis M koło ksywy pare osób uderza do mnie myslac ze jestem tez tutaj modem - wysyłam do Konia.
ps2. Dejta musze obmyslec jakis dobry termin !!

Cytat:
a tak przy okazji to na czym polega status "sympatyk"?? czy to jest dla tych ktorzy nie maja fiata ???

z tego co wiem to jest dla ludzi ktorzy mają cos wspolnego lub mieli z klubem a ktorzy teraz nie mają fiata,np mają inne auto a kiedys nalezeli do klubu mając fiata,mają inne auto ale interesują się tematyką,mają auto zblizone rocznikowo czy tez konstrukcyjnie do fiatów...

Cytat:
2004-04-18 16:05:04, Poochaty pisze:
temat członkowstwa był poruszany wiele razy.prezesi podchodzą do tego z rezerwą i ja im się wcale nie dziwie.wiele razy zdarzalo sie ze na forum witali ludzie naprawde dziwni.daleko szukac:ostatnio jak byly obchody rocznicy to 2 dni wczesniej na forum pojawil sie jakis koles twierdząc ze on by tak strasznie chcial i w ogole i tak dalej.podniecony byl jak mrowka ze wscieklizną macicy...powiedział ze sie stawi na zajezdni i ze znak rozpoznawczy to okrągłe swiatła.no i przyjechal.wiem,bo bylem na zajezdni pol godziny wczesniej.wykrecil 2 bąki na ręcznym w bardzo mizernym stylu,stanął 20 metrów od nas razem z jakims gosciem w poldku i tak sobie stal...ani nie podszedl,ani nie pogadal....a potem jak jechalismy przez miasto to sie podpieli,pojechali za nami,dojechali na gokarty i dalej tam tak stali...az w koncu pojechali....to ma byc czlonkowstwo?a zaloze sie Ze tez mu sie marzyla naklejka bo koledzy ze szkoly oglądają stronę klubową to jakby mial to co to by bylo....nie o to chodzi.na czlonkowstwo klubu trzeba sobie zasluzyc.Mustang nie martw sie ja tez czekalem chyba ze 2 miechy zanim mnie przyjeli...ale zapracujesz na to bo spoko koles jestes i wiesz juz jak wyglądają relacje w klubie bo sie pojawiasz na spotkaniach.nawet na forum pojawiają sie osoby czasem ktore z goty są skazane na to ze sie nigdy nie doczekają membera i ja sie z tym zgadzam,nie urazając nikogo.ten post jest kolejnym z cyklu jak dostac sie do klubu bo zajebista naklejka...od pol roku chyba formularz zgloszeniowy do klubu na stronie jest nieaktywny a o "nominacjach" decydują prezesi i dobrze.oni decydują o przynaleznosci a co na to wplywa jest wiadomym od dawna:aktywnosc,kolezenstwo,pomoc,rozsądek w glowie....i niech tak zostanie

Poochaty dzieki za mile slowa Ty tez jestes w porzadku..wiem ze mialem ostatnio raczej kiepski humor na zajezdni a pozniej na gokartach..ale to dlatego ze bylo mi przykro ze nie przyjechalem swoim fiacikiem..a bardzo tego chcialem..ale nie zeby sie nim popisac..bo nie ma czym..tylko zeby po prostu w koncu zaistniec tym samochodem..nie pozostaje mi nic innego jak kombinowac z kad tu wziasc pieniadze na oplate auta..bo pol roku minelo juz w piatek jak stoi pod blokiem
Mnie zalezy na uczestnictwie w tym klubie nie ze wzgledu na naklejke klubowa..tylko na poznaniu nowych ludzi..wymianie doswiadczen..wspolnych zlotach itd..i mysle ze to jest glowna idea ludzi ktorzy sa juz memberami..ja poznalem juz kilka osob z klubu..i daze ich wielka sympatia..i napewno tak zostanie..i mam nadzieje ze grono poznanych przeze mnie osob bedzie sie stale powiekszac. No i co najwazniejsze zeby takich rocznic jak ta co w piatek byla..bylo jeszcze wiele!! ale to zalezy juz tylko od nas ! uff..ale sie rozpisalem hehe pozdroowka chlopaki - Mariusz

Drodzy koledzy najważniejsze jest chyba, że jesteśmy tu razem a nie kto jest członkiem formalnie klubu a kto nie, bo przecież nie jesteśmy tu dla naklejek tylko dla nas i naszych autek. Pozatym może i są osoby które zaglądają na forum po to by dowiedzieć się jak zdobyć naklejkę ale dzięki temu mogą dowiedzieć się czegoś więcej niż to co myśleli że ich bryki wygladałaby fajnie z takimi naklejami. Jesteśmy tu aby dzielić się z sobą doświadzczeniami i pomagać sobie chyba że się mylę to mnie poprawcie.

Witam tak to czytam, i postanowiłęm że też się wypowiem. Sam początkowo przez pare m-cy jedynie przeglądąłme to forum, czytałem itp. Z czasem postanowiłem sie zarejstrować, otrzymałre status słuchacza, potem Membera. Naklejki mam, gdż nie ukrywam że mi sie podobają, ale nie jest to w nich najważniejsze. są bo należe do klubu więc czemu miałoby ich nie być? Drugą sprawą jest to że dzięki klubowi poznałem pare Ciekawych os, dla jenej nawet stałem sie pilotem (pokłony )) Byłęm na zlocie, było fajnie, i ogólnie nie żałuje swoich decyzji. Fakt faktem jest pare os które wybitnie nie wiedzą co tu robią(( A że niekturzy przystępują do klubu tylko dla naklejek - ano i tacy istnieją, niestety nic na to nie poradzimy.

Po wypowiedzi mille i czuczu jednoznacznie widac, ze nie ma ABSOLUTNIE ZADNEGO systemu nadawania praw membera. O tym decyduje widzi_im_sie "prezesow".
Chyba wszystko stao sie jasne...
Jeden musi tyrac, tobic zloty, wspolorganizowac je, a drugi nawet nie musi sie na nich pojawiac.
Zalosne...

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2004-04-18 19:07:39 ]

Cytat:
2004-04-18 19:05:31, Zuraw pisze:
Po wypowiedzi mille i czuczu jednoznacznie widac, ze nie ma ABSOLUTNIE ZADNEGO systemu nadawania praw membera. O tym decyduje widzi_ich_sie "prezesow".
Jeden musi tyrac, tobic zloty, wspolorganizowac je, a drugi nawet nie musi sie na nich pojawiac.
Zalosne...

to po co piszesz na tym żałosnym forum??
może po prostu dlatego, że ci się tu podoba??a biurokracja imho to nic dobrego...zwłaszcza w tak luźnym stowarzyszeniu

Ja tylko chciałem powiedzieć że zaobserwowałem tu lekką kwadraturę koła. Nie chodzi o ubieganie sie o członkostwo czy o naklejki (które każdy może zrobić sobie sam przy obecnej technice) tylko o reklamowanie. Żeby zostać członkiem powinno się robić coś dla klubu, reklamować go, zachęcać i dawać przykład. Ale z drugiej strony ktoś kto nie jest członkiem nie może mieć naklejki ani adresu www klubu na szybie bo nie jest członkiem. To jak należy reklamować coś czego się nie jest członkiem i nie wolno używać jego Loga i adresu internetowego Ja tam sie do klubu nie pcham. Codzinnie kilka razy odwiedzam forum i jestem zadowolony, że mogę z wami wymienieać opinie i spostrzeżenia. Poznałem wielu fantastycznych ludzi i to się dla mnie liczy. Jak znajdę swojego upragnionego fiata to zacznę pojawiać się na zlotach a może i w 100licy uda się coś zorganizować (póki co japończykiem wstyd się pojawić ) Pozdrawiam wszystkich i chce powiedzieć, że wszystkich traktuje na tym forum z tą samą dawką szacunku, szacunku do ludzi których łączy wspólna pasja...

@ widynek:
Po pierwsze zejdz na ziemie czlowieku i naucz sie rozumiec tekst pisany, bo najwyrazniej masz z tym problemy. Napisalem zalosne o sposobie nadawania membera a to wcale nie znaczy, ze forum jest zalosne.
Po drugie nie rozumiesz pojecia biurokracja, bo chyba nikt nie podpisywal jakichkolwiek papierow!!!!
Po trzecie w koncu - jakie stowarzyszenie - o czym ty w ogole mowisz? Co to jest luzne stowarzyszenie??? Ktos tu posiada jakikolwiek wpis do KRSu????
Uspokoj sie zatem i siedz cicho az zaczniesz rozumiec bardziej skomplikowane sprawy.
A co do podobania lub niepodobania to pozwolisz ze ja sie bede wypowiadal w swoim imieniu a nie ty w moim. Troche ci jeszcze brakuje.

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2004-04-18 19:19:09 ]

nie no dajcie na luz, nie ma sensu sie klocic czy wyzywac.
wg mnie klub to nie naklejki, to nie nasza statusy, klub to my i tylko my. wiec jakie ma znaczenie czy ktos jest memberem czy nie. ja wszystkich traktuje tak samo, wiadomo niektorych znam dluzej, osobiscie a niektorych tylko wirtualnie. ale to nie zmienia faktu ze jestemy jednoscia. oczywiscie nie pisze o kims kto jest na forum krotko lub kto sie wogole niemal nie udziela. a sposob przyznawania statusow jest jaki jest. i wg mnie jest ok. bo gdyby bylo powiedziane (co zreszta jest totalnym bezsensem) ze trzeba byc conajmniej na 1 zlocie, etc itp, to byloby tyle oszolomow i pojebancow w naszym klubie ze nawet szkoda myslec. a tak to jest jak jest i jest zajebiscie)))))

Cytat:
2004-04-18 19:05:31, Zuraw pisze:
Po wypowiedzi mille i czuczu jednoznacznie widac, ze nie ma ABSOLUTNIE ZADNEGO systemu nadawania praw membera. O tym decyduje widzi_im_sie "prezesow".
Zalosne...
2004-04-18 19:07:39 ]

system istnieje, nie jest moze spisany w regulaminie, ale chyba kazdy wie co i jak.. tez dlugo go nie rozumiałem.. co do obecnosci na zlotoach to było by absurdem gdyby w OGÓLNOPOLSKIM klubie był obowiazek regularnego przyjezdzania za spoty na druga czesc sporego kraju, dla niektórych to dobre 400 km (przypominam jakie samochody zrzesza klub!!)..najwazniejsze ze klub jest ogolnopolski i zaczyna miec oddziały terenowe..

[ wiadomość edytowana przez: mille dnia 2004-04-18 20:37:39 ]

Ludzie popatrzcie na te watek, niby miało być o naklejkach a temat jak zwykle sie rozwinął w złą stronę. Najbardziiej dziwi mnie postawa kilku ludzi ktorzy przy byle okazji nadają na cały klub ale i tak dalej się gorliwie trzymają na forum. Czemu to ma służyć ? Nikt was tu nie trzyma na siłę, macie swoje lepsze kluby i fora dysusyjne.I tak tu przychodzicie skoro wam sie nie podoba ? Nie rozumiem i nie zrozumiem nigdy.

Tak czytam i czytam, i dochodze do wniosku ze, w sumie to nie wiem o co tyle halasu??, o "goopie" naklejki... no ejj chopaki.

Ja sie ciesze ze moglem poznac wielu ludzi wlasnie dzieki forum!!, ktorzy pomogli mi w wielu rzeczach, o ktorych np. ja nie mialem pojecia.... dzieki czemu udalo mi sie przeniesc zdobyta wiedze, na realia, odnosnie mojego autka!!

Ja wogoole nie wiem czy kiedykolwiek dostane napis MEMBER,Sympatyk czy Wolny słuchacz, bo wiem ze moja ZOSKA, to w gruncie rzeczy juz nie FIAT, a podczciwa Jugosłowianska fura

POZDRAWIAM !!

Nie czaje ....... Temat idzie w zła droge a schwepes sie nei kłóci z Zurawiem - szok
To chyba 1szy raz ...
Co do tego ze nei jestem memberem to mój własny wybór...
Po zlocie w krk zostałem oczekujacym chwila roboty powłaziłbym w dupe prezesom i w koncu dostałbym membera i naklejki .......
Wybrałem sympatyka bo mi bardziej odpowiada.

Ale po co ??? jest tu na forum sporo fajnych osób ....... Ale jest i pare które właża w dupe kazdemu ...... Np pokazuje sie auto ze spoilerami i tekst uuuuuuuu jeeeeeee super po chwili ktos pisze ze beee i zaraz teksty typu oooooooo ale beeee tych samych osób co miałe chwile wczesniej domienne zdanie .....
owszem czasami zmienia sie poglad bo jak ktos skomentuje negatywnei to sie człowiek przypatruje ale nie zmiana o 180 stopni !!

Powinien byc status lizodup .......

Ale to tyle ja jakos sie dogadałem z koniem - a żarlismy sie pare mcy ...... Wiec da sie.
Inna sprawa to brak organizacji wrrr. Czasami mnie dobija pare pierdół ... Ale w kazdym prawie klubie tak jest !!!

Powinny byc kryteria !!!! Pamietam na tuning.pl jak sie zalogowałem były zasady i było ok a tu tego nie widze ........

Powinna byc opcja w php ze po 60 dniach nieaktywnosci na forum usuniecie z listy - chyba ze sie poda powód ....

Ale to tyle . narazie koniec bo idena Top gear i monster garage odezwe sie za 2 godziny.

Dobra. Miało byc o naklejkach.
Czemu ja mam i woze na swoim maluchu?
Po to by w pewien sposob uwidocznic swoja potrzebe wspołdziałania z grupą osob o identycznych zainteresowaniach.
To tak jak opaski solidarnosci.
Bardzo ucieszylbym sie gdybym jadac po innym miescie spotkał kogos z klubu. Sadze, ze mielibysmy o czym gadac
Poznalem naprawde duzo ludzi. Z niektorymi utrzymuje systematyczne kontakty. Poznałem m.in. Treza z ktorym bardzo dobrze sie dogadujemy, nie tylko o fiatach.

Odkad jestem w klubie moje zycie sie znacznie zmienilo. Na dobre.
Jak powiedział Widynek, moze to glupio brzmi ale taka jest prawda.

Cos jeszcze mialem powiedziec ale sobie zapomniałem...

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2004-04-18 21:08:55 ]

a ja bym chcial miec naklejke.....