Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2004-05-22 18:37:50 Evanda to naprawde fajny samochodzik. Tylko dlaczego koreańce taki mało rozstaw osi zrobili? Mogli dodać z 5 cm i przypominało by to normalny samochód, a nie autobus z tymi zwisami. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-05-23 03:28:38 kufel..racje masz pewnie ale nie zrozumielismy sie..nie sadze zeby chevrolety byl drozsze od np peugeotow..chodzi o to ze beda istotnie drozsze od DU ![]() |
piotr-ek | 2004-06-03 09:45:36 No i pojawiły się już reklamy nowych Chevroletów (uwaga - firma będzie miała sprawę w sądzie antymonopolowym - szczególyTUTAJ) w TV. |
![]() Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2004-06-03 16:33:00 Takie autko jak Evanda w cenie bogato wyposażonego kompaktu to chyba nie najgorsza alternatywa - tylko szkoda, ze to nie japonskie ![]() ![]() |
marcin2 gdynia | 2004-06-03 16:49:25 A co ma Daimler/Chrysler do Chevroletta??
Przy okazji: ta Evanda to rzeczywiście "kawał" auta , no i za sensowne pieniądze. Na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach.W środku "plastikowa" , nawet "drewno" jest najbardziej plastikowe z tych najbardziej "plastikowych" ![]() Rozstaw osi to porażka -brakuje 8-10cm zważywszy na długość auta (całkowicie się z Tobą zgadzam Martinezzz-jak w autobusie). Efekt oczywisty-przy maksymalnym odsunięciu foteli jest mało miejsca dla pasażerów z tyłu (chyba że chodziło o spory kufer, czyżby dla butli z gazem? IMHO 6-8 letnie audi a6 , nie mówiąc o BMW5, wygląda bardziej elegancko i w środku wykonane jest ze "smakiem". Ale 3 letnia gwarancja i dobra cena może przyciągnąć klientów do Chevy. Szkoda że nie ma diesli-dziwna to polityka GM bo przecież mają sporo takich silników w swojej ofercie (choćby GM POWERTRAIN)-dopasowanie czegoś nie byłoby chyba problemem. A oni dopiero budują fabrykę w Korei. W stosunku do Evandy to LACETTI jest drogi (albo Evanda za tania), ale sedan wygląda nieźle. Jeżeli będzie już wersja kombi, najlepiej z dieslem (może za rok-półtora) to może si e nieźle sprzedawać. |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-06-03 18:16:22 ja to bym wolal jakies dobre uzywane w tej cenie kupic ![]() |
![]() Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2004-06-03 22:11:24 Oglądałem w weekend na żywo te cuda koreańskiej myśli technicznej. I muszę powiedzieć, że mi się evanda bardzo spodobała. Lacetti też niczego sobie.
Niestety widać, że te samochody mają mieć względnie niską cenę. Wykończenie bagażnika w lacetti to porażka - połączenie filcu z papierem ściernym. I w ogóle płyta przykrywająca koło zapasowe jakoś dziwnie ukształtowana. Zastrzeżenia mozna mieć też do pracy skrzyni biegów. W jednym z egzemplarzy stojących w salonie wsteczny włączał się dosyć ciężko, w drugim trzeba go było "wbijać" z użyciem sporej siły. Za to ilość miejsca pozytywnie mnie zaskoczyła. Jeżeli chodzi o evandę to rzeczywiście razi "drewno". Jest tak plastikowe, że aż strach. No i wnętrze bagażnika ![]() Ale ogólnie to super autko. Z chęcią bym je posiadł. Ewentualnych sponsorów proszę o zgłaszanie się na priva ![]() Czy ktoś się orientuje od kiedy evanda jest sprzedawana w cywilizowanych krajach? I czy silnik w niej montowany jest tym z leganzy i nubiry? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-06-04 01:02:04 Tak, to ten silnik po jakiś zmianach.
A sprzedawana jeśli już, to góra od kilku miesięcy. |
piotr-ek | 2004-06-04 07:49:02
Tej klasy mówisz ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-06-04 09:23:32
Marti, a jakie usługi świadczysz??? ![]() |
piotr-ek | 2004-06-04 09:32:57
Czyżby Marti potrzebował "opieki" i "ochrony". |
![]() Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2004-06-04 19:05:55
Jestem otwarty na wszelkie propozycje ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-06-04 19:08:46
Ty zwierzaku ![]() |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2010-01-22 10:30:14 witajcie, jak dobrze pójdzie to będę mógł kupić Chevroleta Lacetii z 2007 roku, od pierwszego właściciela. Może ktoś miał więcej do czynienia z tym autkiem?? chodzi mi o ewentualną usterkowość i typowe przypadłości dla tego modelu
podstawowe dane: silnik 1,4 bez gazu,abs, klima manual, przebieg ok. 50tyś. mając doświadczenia z blachą espero jak jest u Lacetii ? czy ma ocynk i jeżeli tak to jaki? co z silnikiem, o ile wiem to zbytnia błyskawica to on nie jest, z góry dzięki za jakieś info. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-01-22 11:30:50 jeśli można to odnieść w jakikolwiek sposób /to jakby ta sama "seria technologiczna więc może jednak tak/,
kumpel jeździ od nowości aveo sedanem ..rocznik 2005 lub 06...motorek 1,4 (więc pewnie ten sam) ...kompletne zero problemów z autem, korozją , silnikiem. itp a km już ok.70 kkm |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-01-22 12:07:53 Auto fajne,nie rdzewiejące i o jakichś większy problemach nie słyszałem.
Gdyby był w normalnej cenie rynkowej, to ja osobiście bym się nie zdecydował ze względu na słaby silnik.Ma moment 131Nm dopiero przy 4400 obr, a te 95KM przy 6200 obr. Trzeba wysoko kręcić te 16 wentyli żeby miało jakieś przyspieszenie, a przy włączonej klimie jedzie gorzej od Matiza. Czyli relatywnie wysokie zużycie paliwa mimo małej pojemności ![]() To byłem ja-królik ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-01-22 12:21:04
A niby dlaczego mieliśma myśleć inaczej ?? ![]() P.S. co do motorka w lacetti możesz mieć rację...natomiast w aveo , wg opinii sprawdza się znakomicie bo jednak sporo lżejszy wózek ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-01-22 12:27:32
Tam mnie jakoś naszło po filmie.Przecież nie napiszę To byłem ja-Jarząbek Wacław ![]() ![]() |