Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2005-05-06 13:48:11 no te spawy są na wysokości anteny... w rynienkach bagażnika...
tędy co woda spływa po tylnej klapie (znaczy pod nią...) chyba wyjaśniłem ![]() |
![]() Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2005-05-06 13:57:08 sprawdźcie jak komuś ciecze całą uszczelkę bagażnika, u mnie korodowało pod uszczelką w miejscu spawu prawego błotnika z karoserią, wykonałem operację silikonowania i w bagażniku sucho, a też miałem wodę "w miejscu trzymania trójkata" i z prawej strony
pozdrawiam ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-05-08 12:46:19 u mnie rowniez cieknie. Mokra wykladzina prawie po kazdym deszczu.
Mam "peknieta" uszczelke blendy i podejrzewam ze to wlasnie stamtad. Ale w takie deszczowe dni nie chce mi sie do tego zabierac - niedlugo bede robil stopy w blendzie to i uszczelki obadam dokladniej... |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-09 09:31:36
Musisz zdjac: - oparcie tylnej kanapy - "tylna polke", czyli maskownice glosnikow - szary plastik oslaniajacy to tylne okienko - nie wiem czy do tego nie musisz odkrecic raczki dla pasazera z tylu. - pasy zostaja - tylko przeklada sie je przez wyciecie w tym plastiku. Potem klucz 10 - najlepiej nasadowa (chociaz chyba nie wszedzie podejdzie) i odkrecamy ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-09 09:46:20
No mnie sie ulamalo jedno trzymanie kolka i teraz troche odstaje niestety. To zwykly, tandetny, twardy plastik. Trzyma sie chyba na 3 albo 4 kolkach. Ale wierze, ze da sie go zdjac bez zadnej szkody ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2005-05-10 00:52:00
NO ja właśnie widze ze na sto procent leci mi gdzies po prawym błotniku tzn-woda kapie tak jakby gdzies z prawego głośnika-z tym okolic ale kur.. niewiem jak odkrecic to okienko tylnie-trójkąt bo tak bym to pewnie zrobił-dzieki za odp. |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2005-05-10 00:54:13
NO mój tez był lekko walniety ale powiedz mi gdzie sa te rynienki??bo jezlei ci chodzi o przestrzeń pomiedzy uszczelką a klapą to raczej jest ok |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2005-05-10 00:57:34
TO JEST BEZNADZIEJNY POMYSŁ!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja mam taką gume i właśnie msze jeździć bezs niej bo jak woda leci do bagaznika to leci sobie po sciankach,boczkiem a nie na gume a później jak juz sobie wpłynie pod gume to niechce odporawować bo gu,a nieprzepuszcza wody a ta wykladzina tak wiec GORĄCO ODRADZAM pomysl z guma do bagaznika jako sposób na pozbycie sie wody-TO jeszcze pogarsza |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-05-10 05:45:30 tommi - przeczytaj dokładnie. A woda wbrew pozorom nie płynie z głośników... z nich płynie muzyka. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-05-11 06:39:09 I po sprawie... zobaczymy czy pomoże, ale ciężko było. Po kolei demontujemy:
- oparcie kanapy - osłonę głośników - tylne mocowanie pasa pasażera (ufff... może być ciężko) - tylną lampkę - uchwyt nad drzwiami (można z jednej strony) - przeciągamy pas przez szczelinę - zaczynamy siłowe odpinanie osłony starając się ciągnąć ją w górę - na 4 prostokątne kołki jeden mi się złamał, ale na 3 spoko się trzyma, bo są jeszcze okrągły + takie dziwaczne - oglądamy, czy mamy jakieś zacieki idące w kierunku bagażnika, zwykle przy tylnej szybie. - wyciągamy pozostałe w karoseri kołki... uff ciężko idzie, ale się da. - mamy okienko trzymające się ... na plastixowych nakrętkach. I tu jest ból, bo i rozmiar dziwaczny i ciężko się odkręcają... ale po 0,5 godz idzie je odkręcić. - ściągamy szybkę - walimy silikon i raczej go nie żałujemy zbytnio - przy okazji możemy też ściągnąć elemen karoseri idący znad dachu w kierunku bagażnika - takie L kopnięte trochę - przykręcamy (ufff... boli) - organoleptycznie oceniamy ilość silikonu i ewentualnie go dokładamy - składamy do kupy - czekamy na deszcz |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2005-05-11 11:03:17 Że sie tak niesmiało zapytam:
czy piotr_ek i piotr_ek to ten sam piotr_ek? Niby miejscowość sie zgadza. Nie czekaj na deszcz - zajeżdzaj do nas. Tu leje z drobnymi tylko przerwami. -- Wiesiek (Maestro) |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-05-11 11:04:37
piotr_ek = piotr-ek = piotr'ek |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2005-05-11 13:04:09 A ja tylko dociągnąłem zamek bagażnika a raczej uchwyt niż sam zamek. Tera zamyka się minimalnie ciężej ale za to mam sucho. Widocznie na usczelce mi sie sączyło |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2005-05-12 00:34:15 n odzieki stary-wytłumaczyles mi to calkiem dokladnie i łopatologicznie-jak bede mial chwilke to sie za to wezme -teraz musze wymienić ŁÓŻYSKO W ALTERNATORZE
Kto wie jak to zrobić w 1,5?? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-05-12 06:49:22 Był intensywny deszcz i... dalej mokro. Na szczęście w ilości może małego kieliszka. Pozostaje szukać dalej, ale tym razem chyba ciężko będzie znaleźć ze względu na śladową ilość wody, gdyż poprzednim razem polewałem wodą szybkę i woda ładnie płynęła. |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2005-05-12 08:22:18 Co do alternatora to opis jest na stronie klubu Nexii. Opisz potem twoje wrażenia z naprawy |