MotoNews.pl

[Wydech] - gwizdek i charakterystyczny gwizd - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
śmieszna sprawa...
...ja mam Fiata125'72 i ostatnio załozyłem tłumiki rzemieślnicze Kościuszki...
...nic dzienwgo, że szukasz czegoś takiego...
...zajebista sprawa...

Tak na marginesie, ciekawy jest tez efekt jesli w DF zastosujemy ostatni tlumik od Skody - takie polaczenie wydechu DF-a z bulgotaniem Skody

Nie bardzo sie da zastosować tłumik od skody, no ale polak potrafi (spawarka załatwi wszystko).

Ale sawany tłumik to chyba długo nie pojeździ...

macmind

gwizd wydechu według moich doświadczeń zależy od ostatniego tłumnika. Ze znajomym wymienialiśmy ostatni tłumik w renault 18 diesel, a że nie mieliśmy tłumika do tego modelu to wstawiliśmy końcowy od Df i wtedy właśnie pojawił się ten gwizd znany z Df i starego PN

producenci tych starych tłumików ułatwili sobie pracę! prawidłowo to po za rurą dziurkowaną powinien być tam jeszcze dynamizator spali który kiedyś tam był! ale z uwagi na zmniejszenie czasu wykonania tłumika teraz już nie wstawiają tylko całą rurę!

A co do spawanych tłumików!! NAleży je pomalować przepałem, na początku troszke czuć spalonego oleju ale zywotność takiego tłumika zwiekszamy o połowę. (Dotyczy to też nowych).

ostatnio robilem wydech w lancii i jakie bylo moje zdziwienie kiedy okazalo sie ze jak turbina laduje to auto zaczyna pieknie gwizdac, przy pelnym przyspieszeniu ma sie wrazenie ze startuje jakis samolot . wydech robilem na zamowienie w michaelu i poki co bardzo go sobie chwale(bo jest w miare cichy-trase do UK pokonalem bez zatyczek ). jak zapytalem kolesia czemu mi tak fajnie gwizdze to powiedzial ze to przez koncowki i jak mi sie nie podoba to da mi inne.(naturalnie nie zmienilem tego)

Mam wiadomośc mianowicie od dłuższego czasu zastanawiałem się co zrobić aby borewicz gwizdał nikt nie potrafił mi pomóc pojechałęm więc do gościa który naprawia wydechy i przedstawiłem mu jak się sprawa ma poradził mi tyle KUPIĆ PAŃSTWOWY TŁUMIK KONCOWY.Tak też uczyniłem pojechałęm do FSO-DAEWOO AUTO PARTS i zakupiłem za 45zł orginalny panstwowy tłumik do DUŻEGO FIATA założyłem odpalam lekko ponad 2000obr/min a tu piękny czysty gwizd polecam tym którzy lubią mięc efekt rakiety podczas przyspieszania..!!!!

Jakbyś zagadał z Janiem to miałbyś taki fabryczny tłumik prawie 10zł taniej

no to gratuluje gwizdu 10 lat temu tez jezdzilem Borewiczem - to byl dziwek cacy. W moim Poldku to juz nie to samo no ale jednak nie zamienilbym sie juz

a mi zrobili do delty caly wydech w michaelu i gwizdze identycznie, cos pieknego szczegolnie jak polaczy sie to ze swistem turbiny i gwizdami z zaworu upustowego.ma sie wrazenie jakby samolot odrzutowy startowal brakuje do szczescia ALS, ogien z rury to by bylo to!

jakos ostatnio po wymuszonej wymianie wydechu na nie wiem jaki, zauwazylem ze przy wyzszych obotach tez mi gwizdze. tak mi sie podoba, ze zaczalem od tego czasu bardziej szalec, zeby posluchac tego gwizdu. no, cos pieknego!

A co zrobic zeby w dieslu bylo slychac taki gwizd?Bo zeby glosniej chodzil to sciagalem tlumik ssania z silnika,chodzil jak jakis Mustang V8,ale przy dluzczej jezdzie to bylo uciazliwe.