MotoNews.pl

[foto] Pierwszy ATU ? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dokopalem sie do prasy z 1994r. z Targow Poznanskich. Tamten model mial w przodzie atrape wlotu typu Orciami.
Dla mnie to raczej samorobka

Faktycznie takowy jezdził po Łodzi.
Kolor biały,prototypowa deska rozdzielcza,rok 93-94,silnik chyba GLI,miał nakljekę GRFITTI z tyłu.
Można go było obejrzeć na stronce Adamusa.
Ale w Łodzi już go nie ma .
Podobno był na sprzedaż za 4000zł,PGN kiedyś pisał.
Z tego co wiem powstał tylko jeden egzemplarz.
Też mam wątpliowści co do tego czy to orginał,niby wygląd,kolor się zgadzają,ale deska jest chyba zwykła.
Co do wlotu oricirai również są wątpilowści,na prospekcie był,z kolei jak go w Łodzi widziąłem nie kojarzę,na stronie Adamusa też go nie miał.
Ale jest jeszcze jedne szkopół:zdjęcie jest robione od tyłu,więc wlot może jest .
Jak dla mnie Robi200 powinneine zrobić więcej fot,też zawieszenia,i pogadać z właściclem,no i koniecznei zdobyć numer nadwozia.

sprubuję pogadać z właścicielem, ale niestety coś go ostatnio nie widuję tego ATU

Jak go spotkasz wiesz co masz robić ???
Albo samoróba,albo powtsało kilka egzemplazry,albo deksa jest jednak inna,

To nie jest samoroba Nie jest to oczywiscie egzemplarz z targow z 1994, ale INNY egzemplarz.
Na 99% jest z 1994 r.

Adamus

To powstało takich więcej???????
Ten ma wlot ORICAIRI???????
Ten z Łodzi chyba nie ma.
Fajnie kolejny wątek z cyklu:zagadka historyczna

Prototypów ATu było kilka... Były to auta pokazowe i normalne do testowania nowych rozwiązań. Pokazowe były na 99% dwa - wcześniejszy biały z nową deską, lampami Caro, paskiem ozdobnym Graffiti, drugi to fioletowy metalic z nową deską, lampami Atu, szyberdachem i podobno Roverem 1,6 16V (ale to nie jest zbytnio sprawdzone). Oba widziałem i "macałem" a potem kupiłem jednego z pierwszych Atu (oliwkowy metalic). Było tez kilka aut do testowania. najcześciej białe "składaki" ze starymi zegarami i początkowo lampami Caro, potem Atu. Ten ze zdjęcia jest raczej jednym z tych normalnych do testowania...

Oto skany testu Atu z nową deską, lampani z Caro i paskiem Graffiti z AutoSukcesu (chyba z 1995). Postaram się keszcze umieścić tam zdjęcia innych Atu (w tym wersji z jednym światłem z Caro, a drugim z Atu...!)

Takie zdjęcie atu z róznymi lampami jest w albumie FSO

Cytat:
2004-06-15 18:40:55, Yoshi81 pisze:
To powstało takich więcej???????
Ten ma wlot ORICAIRI???????
Ten z Łodzi chyba nie ma.
Fajnie kolejny wątek z cyklu:zagadka historyczna

To czy ma wlot oriciari czy nie nie znaczy zbyt wiele
Nie jest to element którego nie dało by się zmienić

ale o co jak taki jest łądniejszy?????
no chyba,że przydzwoniła,ale masz rację.
No i gdize ten skan bo w profilu nic nie ma

Spoko zdjecia do tego zalapala sie makieta poloneza kombi. Jakbys tylko mogl jeszcze zamiescic to co jest do przeczytania...

Cytat:
W moim profilu są skany testu Atu z nową deską, lampani z Caro i paskiem Graffiti z AutoSukcesu (chyba z 1995)

gdzie te skany bo nie ma ... a musze to zobaczyc !! te skany jak by sie dało na maila to bym byl wdzieczny!

W lewym dolnym okienku kliknij w profil. Oczywiscie tylko profil osoby ktora to udostepnia.

Moglibyscie wrzucic te skany w wiekszym formacie?? albo chociaz foto tej deski. Bardzo mi sie spodobala a i foto tego polda z 1 lampa atu a 2 caro

A mi się wydaje, że to samoróba. Prototyp miał klapę do zderzaka, a ten ma skróconą. I przede wszystkim miał nową deska.

co do fioletowego prototypowego atu:
w zeszłym roku,w maju czerwcu-było głośno na forum o takim,że stoi na komisie w Dąbrowie Górniczej-miał ktoś nawet go oglądać i sprawa ucichła a wyszukiwarka nie działa (. parę tygodni później widziałem opisywanego przez was fioletowego atu w Będzinie. To chyba ten sam: fioletowy, cały obudowany Oricarii z elektrycznym (chyba), odsuwanym szyberdachem. na tylnej klapie miał spojler. tylne światła już jak w Atu, a pod tyłek mu nie zaglądałem-ale raczej resory. co do nalepek to nad wlewem paliwa stylizowane Atu plus. nad plastikami wzdłuż autaczrwona linia kończąca się z tylu napisem Limited (bardzo duże litery od razu widać że coś z nim nie tak. z tyłu na klapie z lewej stony też Atu plus z prawej 1.6 chyba GLI ale malepka inna niż w zwykłych podobna do tych w plusach.
co do wnętrza miał tą protptypową deskę rodzielczą, ale kierę chyba zwykłą. inne były też boki drzwi-ładnie przechodziły z przodu w deskę. czekałem aż właściciel wyjdzie -okazał się nim facet pod 50 mówił, że kupił go jakimś salonie w okolicy-stał tam ponoć jako pokazówka . pochodzi chyba z 95r-niepamiętam. ale nic więcej się nie dowiedziałe-chyba miał dość faceta-co wypytuje go o wszystko zadaje bardzo dziwne pytania. a boczki drzwi odstawały od góry tak jak by były niedokładnie przykręcone, ale z zewnątrz wyglądał pięknie, w środku był raczej przykurzony, a dwie skrzynki wody mineralnej na podłodze pasażera ni dodawały uroku )dobra starczy tego

Cytat:
2004-06-15 22:11:12, maku pisze:
co do fioletowego prototypowego atu:
w zeszłym roku,w maju czerwcu-było głośno na forum o takim,że stoi na komisie w Dąbrowie Górniczej-miał ktoś nawet go oglądać i sprawa ucichła a wyszukiwarka nie działa (. parę tygodni później widziałem opisywanego przez was fioletowego atu w Będzinie. To chyba ten sam: fioletowy, cały obudowany Oricarii z elektrycznym (chyba), odsuwanym szyberdachem. na tylnej klapie miał spojler. tylne światła już jak w Atu, a pod tyłek mu nie zaglądałem-ale raczej resory. co do nalepek to nad wlewem paliwa stylizowane Atu plus. nad plastikami wzdłuż autaczrwona linia kończąca się z tylu napisem Limited (bardzo duże litery od razu widać że coś z nim nie tak. z tyłu na klapie z lewej stony też Atu plus z prawej 1.6 chyba GLI ale malepka inna niż w zwykłych podobna do tych w plusach.
co do wnętrza miał tą protptypową deskę rodzielczą, ale kierę chyba zwykłą. inne były też boki drzwi-ładnie przechodziły z przodu w deskę. czekałem aż właściciel wyjdzie -okazał się nim facet pod 50 mówił, że kupił go jakimś salonie w okolicy-stał tam ponoć jako pokazówka . pochodzi chyba z 95r-niepamiętam. ale nic więcej się nie dowiedziałe-chyba miał dość faceta-co wypytuje go o wszystko zadaje bardzo dziwne pytania. a boczki drzwi odstawały od góry tak jak by były niedokładnie przykręcone, ale z zewnątrz wyglądał pięknie, w środku był raczej przykurzony, a dwie skrzynki wody mineralnej na podłodze pasażera ni dodawały uroku )dobra starczy tego

Zgadza sie to ten pokazowy z salonów i pierwszych prospektów (ulotek Atu). Nalepki Atu i itp. sa raczej nieorginalne, ale napis limited był tam od zawsze. Szyberdach elektryczny podnoszony do góry i przesuwany do tyłu. Poszukam zdjęć to zapodam.
Co do artykułu wusłałem dwóm osobom skany - może zapodają na forum. Jak kto niecierpliwy to prosze pisać - postaram się wysłać.

Cytat:
2004-06-15 22:23:08, 4971 pisze:
Co do artykułu wusłałem dwóm osobom skany - może zapodają na forum. Jak kto niecierpliwy to prosze pisać - postaram się wysłać.

Ja niestety nie mam mozliwosci zapodac na forum. Wyslij do GDA

Maku
to Malusi i Ja widzielismy tego Fioletowego Atu w DG.Autko mialo nowa deche,silnik 1,6 abimex.Zawias tylny na resorach.To dokladnie ten ktorego ty opisujesz