| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ALEX126P maluszek siewierz | 2004-06-23 12:22:04 witam ponownie widze ze kyre hamulce w maluchu to udreka kazdego :/
a do mojej sprawy powracajac ja ma wszyskie przewody nowki te laczace pompe ze zbiorniczkem i miedzina do przednich kol a z tym powietrzem zrobilem tak ze tez odczepilem przewod od pompy zeby sie polal plyn a i tak gdzies wrucil ten babel juz nie moge z tym cos jest nie tak ale cooooo?????? a dzis zauearzylem ze jak zamuje to raz jest pedla w miare wysoko a raz spada nizej tez nie ma pojecia od czego to zalezy |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2004-06-24 22:53:58 Co do moich hampli to podziękowania dla Poochatego za pomoc .......... Hamują jeszcze ściąga na lewą strone troszke ale niech się ułożą...........pozdrawiam |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2004-06-27 23:04:18 LIPA LIPA LIPA u mnie znowu się powtarza sytałacja.....mianowiice pojerdze trochę wiecej i pedał hamulca tak jakby łapał wyżej i twardniał......a tak sie dziać nie powinno?? moze poczekać aż sie szczeki ułozą???? |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2004-07-05 12:37:40 Panowie ktoś może mi pomuc???
Jak hamulce się rozgrzeją (przednie koła i prawe tylnie są gorące) to pedał hamulca łapie wyżej a auto tak jakby jechał ona ręcznym....niewymieniłem jeszcze bębnów może wymienić bębny ?? i szczęki odrazy???? HELP!!!! |
Klon75 F126p FL okolice Krakowa | 2004-07-05 13:00:12 wymień płyn hamulcowy i dobrze i dokładnie odpowietrz hamulce.
To że pedał twradnieje to wina już starego i zawilgoconego płynu (płyn jest higroskopijny i w wyższej temp woda zaczyna parować i zwiększa się ciśnienie w układzie). Winą twardnienia pedału może być również zapowietrzony układ. Polecam wymianę całego płynu, sprawdzenie szczelności cylinderków i dokładne odpowietrzenie układu. Powinno pomóc Płyn wymień na stadard DOT-4 Pozdrawiam |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-02-14 02:04:26 Odswieżam losowo wybrany post o hamulcach w 126...
Dzisiaj jeździłem z otwartymi drzwiami i zauważyłem, że lewe tylne koło po zablokowaniu co chwila puszcza - tak, jakbym miał ABS . Ma ktoś pomysł co to może być?? Cylinderek w tym kole ma kilka tygodni, szczęki i bębny może tydzień.Myślę, że jest to powodem ściągania w prawo przy hamowaniu, ale nie mam kompletnie pomysłu, co z tym można zrobić :/ |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-02-14 07:27:56 PANOWIE przy takich ewidentnych objawach macie do wymiany:
-cylinderki -bębny -płyn Na ogół takie rzeczy dzieją się kiedy przyciera się cylinderek!! nawet NOWY!!!!!, Takie objawy jak u Widynka to po prostu krzywy bęben!!, wymagający przetoczenia, ale raczej wymiany na nowy
Takie rzeczy dzieją się po zastosowaniu rzemieślniczych częśći!!!! Też to kiedyś przerabiałem. Ale jeżeli cuś mogę powiedzieć: Hamulce wpływają bezpośrednio na bezpieczeństwo jazdy, więc starajcie się kupować tylko państwowe części, albo renomowanych firm np. w intercarsie, Fota itp. To wcale nie jest drożej!!! NP BREMBO bębny kosztują coś około 60 zł za sztukę. Raz zainwestowane i dobrze zrobione daje extra efekty. PS Jak zakładam nawet nowe cylinderki to najpierw je rozbieram , w środku przelecę delikatnie papierkiem ściernym 1500-2000, a potem na pastę do hamulcy i jest OKI. Polecam, nie ma z tym żadnych problemów!!! |
B_A_D F&F Sympatyk D Z I A M A K | 2005-02-14 07:35:46 Witam
a czy te brembo za 6 dyszek są wyważane ? jakie polecasz szczęki (JURID,LUKAS,FERODO) i cylinderki (ja używam DELPHI) ? Pozdro
|
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-02-14 07:37:20 I to jest słuszne!!!! działają hamulki dobrze?
Prawda ![]()
Najlepiej to JURID sprawdzone jak również Ferrodo ![]() [ wiadomość edytowana przez: Gregor125 dnia 2005-02-14 07:38:26 ] |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-02-14 07:57:43 widynek ja kupiłem cylinderek nowiutki w sklepie i okazał się zjeb*** i musiałem wymienić na nowy może masz zapchany przewód hamulcowy
Ja dalej mam tak że jedno koło z tyłu hamuje szybko bardzo mocno a drugie słabiej i jak przy wiekszej prędkości zacznę hamować to troszeczkę ściąga;P |
raceman Fiat 126p KITCAR EVO3 warszawa | 2005-02-14 08:31:30
Zapieczone samoregulatory na szczekach .Wymiana szczek załatwi sprawe.Nie jezdzij tak bo zetrzesz bebny.. |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-02-14 15:38:12
Na hamulcach nigdy nie oszczędzałem, zapomniałem dodać, że niedawno wymieniłem też pompę, płyn wielokrotnie już został przelany...(tzn zawsze nowy był przelewany). Co do tych krzywych bębnów sprawa wygląda tak - są to "nowe" bębny, tzn świeżo zrobione - bębny są aluminiowe, posiadają wkładkę zrobioną z seryjnego bębna...wiem, że przy operacjach wbijania itp. można coś "zrobić krzywo", ale po wszystkiem bęben było toczony jeszcze raz, więc powinno chyba być OK ?? No i druga sprawa - jeśli to jest krzywy bęben, to czemu w pierwszej fazie hamowania wszystko jest ok - tj. koło jest całkowicie zblokowane, a dopiero po chwili zaczyna się efekt abs ??z góry dzięki za odpowiedzi. |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-02-14 15:43:00 To nie o to chodzi , że oszczedzałeś bo tego nie miałem na myśli, ale Kolega Raceman też ma rację. Poza tym to co napisałeś troszkę mnie zastanowiło???????? Nie robiłem czegoś takiego nigdy.
Proponuję założyć seryjne bębny i wtedy będzie wszystko wiadomo |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2005-02-14 15:46:54 @ widynek
powiedz mi ile kosztowała cie operacja złożenia tych bębnów i czy to wogóle miało sens
wydaje mi sie że jak sie kupi fabryczne bębny to nie ma problemów z hamulcami |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-02-14 16:34:25
Taki mój charakter...Mógłbym pisać że mniejsza masa nieresorowana itp, ale po co. To tak jakbym zapytał Ciebie, czy miała sens wymiana wałka u ciebie i wstawienie większych zaworów, skoro nie chciałeś się sprawdzić z moim motorem na seryjnym rozrządzie
Wracając do tematu - szczęki zostały kupione w dniu założenia bębnów. Chyba rzeczywiście będę musiał kupić jeden nowy bęben na próbę...No i pozostaje pytanie - czemu hamulec trzyma, a potem puszcza??? |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-02-14 17:03:48
widynek nie kupuj bębna tylko zamień stronami ![]() |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-02-14 17:07:01
![]() |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2005-02-14 17:25:55
dupa mendo nie mówiłeś mi a co do mierzenia sie z toba to chyba sobie żartujesz , ja mam tylko wałek i głowice a ty silnik w który wpakowałeś 2 tys lekko i krótką skrzynie więc co tu porównywać
rozbawiłeś mnie |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-02-14 17:37:33
2 tys to tam nie wsadziłem, chyba, że licząc ze wszystkimi częściami jakie do tej pory zmieniłem, zmianami oleju itp. Ty masz głowicę i wałek, ja mam głowicę na seryjnych zaworach i większe tłoki. Skrzynię pomijam, puchaty też ma serię, a tego wieczoru nie zdygał mendo |