MotoNews.pl

Fotoradary - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja moge wam powiedziec jak to jest w moim mieście rodzinnym - Stalowej Woli. Otóż jest tam kilka budek na kamery, ale że nie stać ich na kupno większej ilości kamerek to mają ze dwie i przenoszą je w coraz to inne miejsca co jakiś czas. Także nigdy niewiadomo czy się jest na zdjęciu, czy nie.

w Krakowie na ul Wielickiej na wysokości TESCO pojawiły się Fotoradary więc koniec z nocnymi wyścigami. dobrze że postawiono je w zimie bo czasami latem mam tam ponad 100 (przy ograniczeniu do 70)

W Łodzi tez slupki od niech na Włókniarzy postawili ... co z tego ze postawili jak nie mieli kasy coby to uruchomic ... i tak sobie teraz tylko stoi i straszy

Lista fotoradarów w Krakowie

Dzbanek

Witam !

A tak w Warszawie:

KAMERY ON-LINE

Szkoda tylko, że zbliżeń nie można zrobić

I zapraszam na tę stronkę (wiedziałem, że gdzieś mam ten adres ale go nie mogłem załadować - zmiana adresu):

VIDEORADARY

A oto lista fotoradarów w Wa-wie
ul. Jagiellońska przy FSO (w kierunku Śródmieścia) oraz przy stacji benzynowej w kierunku Jabłonnej
ul. Pułkowa, za stacją benzynową (w kierunku Łomianek)
ul. Marymoncka, przy szpitalu Bielańskim (w kierunku Łomianek)
Trasa Toruńska, przy zjeździe z mostu Grota Roweckiego (w kierunku Marek)
al. Armii Krajowej, przed ul. Powązkowską (w kierunku Woli)
ul. Radzymińska, Przy stacji Statoil (w kierunku Marek)
ul. Radzymińska; Przy stacji CPN (w kierunku Warszawy)
ul. Radzymińska za Dworcem Wileńskim (w kierunku Marek)
most Poniatowskiego (w kierunku Pragi)
most Poniatowskiego, przy zjeździe na Wał Miedzeszyński (w kierunku Grochowa)
ul. Ostrobramska, przy MZK (w kierunku Śródmieścia)
ul. Korkowa, przy cmentarzu (w obydwu kierunkach)
ul. Czecha, za ul. Kajki (w kierunku Stare Miłosnej)
ul. Powsińska, przy skręcie na Zawady
ul. Przyczółkowa, na wysokości Powsina, (w kierunku Konstancina)
ul. Puławska, przy szklarniach w Mysiadle (w kierunku Warszawy)
ul. Puławska, przy serwisie Volvo (w kierunku Piaseczna)
al. Krakowska, przy ul. Szyszkowej (w obydwu kierunkach)
ul. Łopuszańska, przy AI. Jerozolimskich (w kierunku Okęcia)
ul. Łopuszańska, przy Orbisie (w obydwu kierunkach)
ul. Połczyńska, przy stacji benzynowej w Morach (w obydwu kierunkach)
ul. Połczyńska, przy giełdzie w Broniszach (w obydwu kierunkach)
ul. Szeligowska, przy ul. Połczyńskiej (w kierunku Ożarowa)
ul. Prosta, przy Centertelu (w kierunku Śródmieścia)
ul. Prosta, pomiędzy ul. Karolkową a ul. Towarową (w kierunku Śródmieścia)
ul. Kasprzaka, przy ul. Płockiej (w kierunku Poznania)
ul. Wawelska przy stadionie Skra (w kierunku Wisły)
Al Jerozolimskie, za Rondem Zesłańców Syberyjskich (w kierunku Pruszkowa)
skrzyżowanie ulic Puławskiej i Poleczki (w godz. 14:00 - 15:00 oraz 17:00 - 19:00)
skrzyżowanie ulic Wybrzeże Kościuszkowskie i Karowej (w godz. 13:00 - 15:00)
skrzyżowanie alei Solidarności i Targowej (w godz. 10:00 - 12:00 oraz 14:00 - 18:00)
skrzyżowanie ulic Ostrobramskiej i Zamienieckiej (w godz. 10:00 - 13:00 oraz 17:00 - 20:00)
skrzyżowanie ulic Powstańców Śląskich i Radiowej (w g. 10:00 - 13:00 oraz 17:00 - 20:00)
skrzyżowanie ulic Żwirki i Wigury i Banacha (w godz. 16:00 - 21:00)
skrzyżowanie alei Armii Krajowej i Broniewskiego (w godz. 12:00 - 14:00 oraz 18:00 - 21:00
skrzyżowanie alei Krakowskiej i 1-go Sierpnia (w godz. 9:00 - 14:00)
ulica Targowa na wysokości posesji nr 35 (w godz. 8:00 - 10:00)
Aleje Ujazdowskie na wysokości posesji nr 1/3 (w godz. 13:00 - 14:00)
skrzyżowanie ulic Hynka i Radarowej (w godz. 9:00 - 11:00 oraz 14:00 -15:00)
tak więc uważajcie panowie

POZDRAWIAM

Heniek

[ wiadomość edytowana przez: Heniek dnia 2003-01-14 13:21:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: Heniek dnia 2003-01-14 18:40:34 ]

I pojawiły sie kolejne na ul Konopnickiej na wysokosci mostu nad rzeką Wilgą i prawdopodobnie będa przed tunelem pod rondem Grunwaldzkim
Zaczynam juz mówić prosze o usmiech jesteśmy w ukrytym FotoRadarze

Z tego co napisał Heniek widać że w Wawie naprawdę poszli na całość,tyle radarów
Dobrze że w 3mieście nie ma ich dużo
A ten korkonet to fajna sprawa

Odświezam temat...

Czy juz ktos z was dostal sliczna fotografie wykona przez fotoradar?
Takie urządzenia pokazaly sie nie dawno w Toruniu, stad moja ciekawosc.
A co sadzicie o "patentach" na to zeby nie zostac zlapanym? Na razie sie spotkalem ze specjalną folią na tablice rejestracyjną, która powoduje, ze tablica jest czytelna tylko jak sie patrzy z przodu, oraz z diodami IR od pilota montowanymi wokól tablicy,podobno taz jej nie mozna odczytac...?

Oczywiscie pytam sie tylko w celach czysto informacyjnych, wiadomo przeciez, ze kazdy z nas jezdzi przepisowo

jezza! tyle tego w warszawie!!?? nie moze byc! a moze to sa zwykle kamerki do kontroli ruchu ulicznego? gdyby to dzialalo, musiabyl juz trzeci raz zdawac na prawo jazdy.

Folie te sa malo skuteczne - w zdecydowanej wiekszosci przypadkow udaje sie zidentyfikowac sprawce. Za to widac, ze kierowca staral sie oszukac niebieskich, wiec od razu jest na straconej pozycji.

O skutecznosci diod nic nie wiem,ale jezeli sa umieszczone dookola tablicy, to ich skutecznosc pewnie tez jest mizerna, a po lekkim zachlapaniu to juz mozna sie domyslic. Po odkryciu kombinowania konsekwencje jak wyzej.

Adamus

u mnie w firmie z przedniej tablicy o nr .. .44.. zrobili .. .11.. . (blachy oczywiście białe) i z tłu orginalne .. .44..

W Białymstoku są TRZY FOTO RADARY:
1. ul. Maczka przy skrzyżowaniu z ulicą Orzechową (przy kładce dla pieszych ograniczenie do 60 km/h)
2. ul. Branickiego przy skrzyzowaniu z ulica Baranowicka ( na przeciwko IWOMARU ograniczenie do 60 km/h)
3. Aleja Piłsudskiego przy skrzyżowaniu z ulicą Kościelną (ograniczenie do 60 km/h)

I UWAGA jeden przenosny (ukryty zazwyczaj za jakims zwykłym samochodem moze być wszędzie)!!!!

cd Białystok:

o codziennym ustawieniu ruchomego radaru mozna dowiedziec sie z regionalnych gazet i starcji radiowych.

Zerknijcie tutaj. Jak dla mnie paranoja.

Cytat:
2004-04-12 11:08:36, mati_lecha pisze:

W Warszawie przy ul Jagiellońskiej radar został przez nieznanych sprawców wysadzony w powietrze (to było ładnych parę lat temu)

Cytat:
2004-04-12 11:08:36, mati_lecha pisze:

Tiaaa, limit tolerancji ustawiony będzie pewnie na +1km/h... chyba zmienie skrzynie biegów na krótszą...

A może byśmy złożyli się na fotoradar? Kosztuje chyba coś około 100.000-200.000 tysięcy. Jakby podzileić przez liczbę sympatyków i klubowiczów to nie byłoby tak źle.

Nowy fotoradar.
Urządzenie do monitorowania.

Cytat:
2004-05-27 23:50:30, mati_lecha pisze:
Urządzenie do monitorowania.

FAjna sprawa, dziwnie tania... ale nie da naszych autek...

mapa drogich fotografów