GAZ we Wrocławiu - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
fomin - jesli piszesz, ze cos jest be a cos cacy to napisz jeszcze o czym mowisz bo 'instalka z kompem' to malo precyzyjne jest i raczej wskazuje na III gen a my rozwazamy topowe uklady IV gen
jakie instalki zakladales w tym agaz'ie - jesli ktos potrafi dobrze zalozyc III gen z kompem to nie jest wcale powiedziane, ze poradzi sobie z duzo bardziej skomplikowanym wtryskiem IV gen jesli tego wczesniej nie robil

Cytat:
fomin - jesli piszesz, ze cos jest be a cos cacy to napisz jeszcze o czym mowisz bo 'instalka z kompem' to malo precyzyjne jest i raczej wskazuje na III gen a my rozwazamy topowe uklady IV gen
jakie instalki zakladales w tym agaz'ie - jesli ktos potrafi dobrze zalozyc III gen z kompem to nie jest wcale powiedziane, ze poradzi sobie z duzo bardziej skomplikowanym wtryskiem IV gen jesli tego wczesniej nie robil

Zgadzam się 100 % ja przedstawiłem konkretne dwa układy wtrysku sekwencyjnego (IV generacji) a z wypowiedzi kolegi niewiele wynika
Pozdro.
Vito

jasne. obiecuje że napisze cosna ten temat jak kolega wróci z urlopu..ja też my6śle o instalacjach 3 i 4 generacji. a tym czasem sami zobaczcie na stronce .www. agaz pl.

dzieki za namiar - tez wyglada calkiem dobrze, jeszcze ta nagroda w na targach, trudny wybor, mnie jednak najbardziej przekonuje to ze w Abarcie robili juz ome 3.0 V6 i robili tez kilka ladnych V8
czekam wiec co WoSiU zalatwi

agaz ostatnio robił bmw 99 rok bodajżę wersja 7. telewizor i tam takie inne. silnik coś koło 4 literków . jak zobaczyłe m to auto w gazie to sie zdziwiłem. ja wiem jedno abartowi bym omy nie powierzył. może wiedzą jak to sie robi ale instalacje mają nędzne te 4 gen. też. jak co to zadzwoń do ruska czyli do firmy ''albaz'' z ul nęckiego . oni też montują takie instalki jak agaz. wiem jedno jak w agazie robią najmniej jedno auto dziennie i są kolejki do montażu to mówi samo za siebie. że fuchy nie odpierdalają. a obok tesco na długiej u tych drugich tylko regulacje i reklamacje... ja bym zaryzykował i postawił na agaz. raz że mam od nich 3 instalki a dwa gość jest ok inie robi sobie z gęby cholewy. ma być oki to jest oki. on ma primere kombi i instalke 4 gen. montzaż jest przepreowadzony bajecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......pozdrawiam .ps gregor nie traktuj tego jak reklamy bo to nie o to chodzi. po prostu po to tu gaworzymy żeby ustrzegać sie gówna i niepotrzebnych kłopotów. f.o.m.i.n

nie mow ze w abarcie maja nedzne instalki 4 gen bo Prins VSI taka chyba nie jest, zreszta przyjdzie czas to sie pojedzie i tu i tam i zobaczymy co powiedza - dobrze ze jest konkurencja bedzie sie mozna targowac

nie jestem pewien czy u abarta czy na długiej w zeszłym roku jak założyli gaz do zajebiscie dużego silika w bejcy to po 2 odpaleniu silnik rozje....... ale o tym sie głośno nie mówi bo oczywiście są ubezpieczeni od takich sytuacji ha ha hapozdro .

Cytat:
2004-08-02 23:00:02, Nixon pisze:
Wiem teź od gazownika, że to _druga_ instalka w tym samochodzie, i że poprzednia to był sajgon. Niestety nie wiem co to było. Może za jakiś miesiąc na przeglądzie się dowiem.

Dziś byłem, pogadałem z gazownikiem który robił mój zamochód dla poprzedniego właściciela.

I szok - otóż ten sajgon w moim samochodzie to był BIGAS (sorry Kartos ). Próbowali intalkę wyprowadzić na prostą przez jakieś trzy miechy i się poddali - gość przełożył PRINSa.

Gazownicy raczej nie rzeźnicy, PRINS chodzi bez pudła (nawet sami się zdziwili jak podłączyli kompa po 15 tys. i 14 miesiącach a nastawy były idealne).

Albo to sprawa jednostkowa, albo różnica roczników (Kartos masz krótki kolektor, prawda? - ja mam długi).

pozdr,
Robert

Witam wszystkich. Ostatnio dopadłem omegę caravana 2,6 A i chodzi za mna powoli gaz. Napisałem do dwóch firm które polecacie i to mi odpisali:

ABART Centrala
ul. Na Niskich ٱkach 6, 50-422 Wrocław
tel. 071/ 342 32 52, Czynne Pn-Pt 8-19

ABART Oddział Legnica
ul. Borsucza 5, 59-220 Legnica
tel. 076/ 850 70 45, Czynne Pn-Pt 8-16

www.abart.com.pl

Instalacja gazowa do samochodu Opel Omega A caravan 2,6 kosztuje 2200zł
( w tym samochodzie nie działja poprawnie instalacje sekwencyjnego
wtrysku gazu, ponieważ silnik wyposażony jest w pólsekwencyjny wtrysk
benzyny)
W skład instalacji wchodzi:
- podstawowa instalacja do układu wtrysku wielopunktowego,
- elektronika pozwalaj±ca na pełne współdziałania komputera benzynowego
i instalacji gazowej,
- zbiornik o pojemności 40-65l umieszczony w bagażniku, istnieje
możliwość zamontowania zbiornika w kształcie koła zapasowego o pojemności
45-47l (dopłata 150zł) .

Opcja:
- komputer gazowy MAXI LAMBDA reguluj±cy mieszankę gazowo powietrzn± -
nie dopuści do uszkodzenia katalizatora (dopłata 400zł),
- komputer gazowy JUST BRC reguluj±cy mieszankę gazowo powietrzn± - nie
dopuści do uszkodzenia katalizatora (dopłata 500zł).

Instalacja gazowa oferowana przez nasz± firmę:
- może być montowana do wszystkich typów samochodów (osobowe,
dostawcze, ciężarowe) z silnikami benzynowymi;
- posiada zabezpieczenia w razie kolizji i pożaru samochodu;
- nie wyklucza korzystania z napędu benzynowego, ponieważ montowana
jest niezależnie (w trakcie jazdy lub postoju istnieje możliwość zmiany
rodzaju zasilania);
- objęta jest 24-ro miesięczn± gwarancj±.

Na montaż instalacji należy się umówić. Czas oczekiwania na termin
montażu 3 dni.
Montaż instalacji gazowej do pojazdu na wtrysku wielopunktowym trwa
około 6 godzin.

Pozdrowienia Jarosław Łuczak

Firma Agaz:
Witam. Instalacja którą zaproponowałem, to instalacja II generacji z układem sterującym (Nicolaus firmy Elpigaz), zbiornik w miejsce koła zapasowego o poj.45l. Oczywiście przy tej instalacji nie można wyeliminować w 100% (strzałów w kolektor), powodowanych przez niesprawny układ zapłonowy,więc jeśli Pan zechce możemy zamontować instalację IV generacji Sekwencyjny wtrysk gazu ELisa, też firmy Elpigaz, na którym samochód pracuje, tak jak na benzynie.
Pozdrawiam.
----- Original Message -----
From: Paul Byszkin
To: biuro@agaz.pl
Sent: Thursday, September 02, 2004 12:35 AM
Subject: Upewnienie

Witam,

Wysłałem zgłoszenie o wycenę instalacji gazowej do samochodu marki opel omega 2,6 A caravan silnik posiada dolot z systemem dual ram. Zaproponowali mi Państwo instalację za 2300 pln czy mogliby mi Państwo opisac co to za instalacja ? mianowicie typ, firma itp. Z góry dziękuję Paweł Byszkin

przepraszam za taki tasiemcowaty post (krytyka mile widziana) ale w końcu nie wiem jak jest z gazem do tego silnika. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, porady, komentarze.

To że nie ma wtrysku sekwencyjnego benzyny, to nie znaczy ze gaz musi byc zwykly.
Wtrysk gazu i tyle, nawet niesekwencyjny - III generacji.

jak zagazujesz ten silnik normalnie, to tak jakbys go wyrzucil na zlom....
Niestety, ogladalismy w tym tygodniu Omege 2,6 z instalka II z kompem.
Plakac sie chcialo.......

Dzięki za poradę to moje pierwsze autko i tym samym pierwszy gaz który chcę założyć a nie chciałbym skrzywdzić silnika. Z postu widziałem że na instalacji nie wolno oszczędzać dlatego ździwiło mnie że takie poważne chyba firmy zaproponowały "taką" instalację. Pozdrawiam.

boogie, chyba musisz pooglądać moja instalkę II, bo mi się jakos płakać nie chce. Tylko ja nie zakładałem tam gdzie najtaniej tylko tam gdzie najlepiej.

a ja znowu swoje . w abarcie jak w hurtowni , tam gaz do auta zakłada pare osób a więc gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść. ja mam 2.0 16v montowane w agaz. polecam. właściciel tego warsztatu to myślący człowiek.który nie robi ludzi w h....

A ja tak troszkę z innej beczki: Jaki najlepiej założyć gaz do OMY B 2.0 16V. Czy może być to podstawowa instalacja, czy musi być sekwencja ??

Pozdr.

po grzyba sekwencja .! szkoda kapusty!!!! tym bardziej żę jest to 2.0 16 wentli. dobrze sie gazują te motory.

Tak właśnie myślałem. Czyli zwykła instalka za 1600 zł !!! Super.
Thx za podpowiedź.

Pozdr.

lepiej zrób z kompem koszt ok 2200 porządnej firmy. lepiej teraz dopłać jak masz sie potem wk.....urzać pozdro plus dobre kable.... nie janmor na boga!!!!!!!!!!!!! szkoda przepływomierza.pozdro

I omcia zagazowana (x30XE)
Elpigaz SGI zamontowany w AGAZ na Gnieźnieńskiej we Wrocławiu
(za radą Fomina).
Faktycznie chłopaki wiedzą co robią auto chodzi idealnie.
(50 km przejechane narazie ).
Pozdrawiam wszystkich
VITO

Gratulacje !
Napisz coś więcej, jeśli możesz. Zbiornik w kole zapasowym ? Podobno nowe zbiorniki toroidalne mają nominalnie 60l czyli tankuje się 52 ? Jak długo trwało instalowanie i dostrajanie?
Komputer pokładowy działa normalnie? I najważniejsze - ile zapłaciłeś ? Sam przymierzam się właśnie do zagazowania X25XE więc ciekawość mnie zżera
Pozdrawiam
LionHorse

podziekowania na priv to podam numer konta
vito wisi browca .....
faktycznie oni wiedzą co to gasssss
ukłony dla mistrza