| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-07 22:57:18 fomin - jesli piszesz, ze cos jest be a cos cacy to napisz jeszcze o czym mowisz bo 'instalka z kompem' to malo precyzyjne jest i raczej wskazuje na III gen a my rozwazamy topowe uklady IV gen
jakie instalki zakladales w tym agaz'ie - jesli ktos potrafi dobrze zalozyc III gen z kompem to nie jest wcale powiedziane, ze poradzi sobie z duzo bardziej skomplikowanym wtryskiem IV gen jesli tego wczesniej nie robil |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-08-07 23:45:06
Zgadzam się 100 % ja przedstawiłem konkretne dwa układy wtrysku sekwencyjnego (IV generacji) a z wypowiedzi kolegi niewiele wynika Pozdro. Vito |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-08-08 13:00:08 jasne. obiecuje że napisze cosna ten temat jak kolega wróci z urlopu..ja też my6śle o instalacjach 3 i 4 generacji. a tym czasem sami zobaczcie na stronce .www. agaz pl. |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-10 00:33:51 dzieki za namiar - tez wyglada calkiem dobrze, jeszcze ta nagroda w na targach, trudny wybor, mnie jednak najbardziej przekonuje to ze w Abarcie robili juz ome 3.0 V6 i robili tez kilka ladnych V8
czekam wiec co WoSiU zalatwi |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-08-10 16:43:25 agaz ostatnio robił bmw 99 rok bodajżę wersja 7. telewizor i tam takie inne. silnik coś koło 4 literków . jak zobaczyłe m to auto w gazie to sie zdziwiłem. ja wiem jedno abartowi bym omy nie powierzył. może wiedzą jak to sie robi ale instalacje mają nędzne te 4 gen. też. jak co to zadzwoń do ruska czyli do firmy ''albaz'' z ul nęckiego . oni też montują takie instalki jak agaz. wiem jedno jak w agazie robią najmniej jedno auto dziennie i są kolejki do montażu to mówi samo za siebie. że fuchy nie odpierdalają. a obok tesco na długiej u tych drugich tylko regulacje i reklamacje... ja bym zaryzykował i postawił na agaz. raz że mam od nich 3 instalki a dwa gość jest ok inie robi sobie z gęby cholewy. ma być oki to jest oki. on ma primere kombi i instalke 4 gen. montzaż jest przepreowadzony bajecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......pozdrawiam .ps gregor nie traktuj tego jak reklamy bo to nie o to chodzi. po prostu po to tu gaworzymy żeby ustrzegać sie gówna i niepotrzebnych kłopotów. f.o.m.i.n |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-13 02:54:05 nie mow ze w abarcie maja nedzne instalki 4 gen bo Prins VSI taka chyba nie jest, zreszta przyjdzie czas to sie pojedzie i tu i tam i zobaczymy co powiedza - dobrze ze jest konkurencja bedzie sie mozna targowac |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-08-13 14:18:50 nie jestem pewien czy u abarta czy na długiej w zeszłym roku jak założyli gaz do zajebiscie dużego silika w bejcy to po 2 odpaleniu silnik rozje....... ale o tym sie głośno nie mówi bo oczywiście są ubezpieczeni od takich sytuacji ha ha hapozdro . |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-09-01 21:57:36
Dziś byłem, pogadałem z gazownikiem który robił mój zamochód dla poprzedniego właściciela. I szok - otóż ten sajgon w moim samochodzie to był BIGAS (sorry Kartos Gazownicy raczej nie rzeźnicy, PRINS chodzi bez pudła (nawet sami się zdziwili jak podłączyli kompa po 15 tys. i 14 miesiącach a nastawy były idealne). Albo to sprawa jednostkowa, albo różnica roczników (Kartos masz krótki kolektor, prawda? - ja mam długi). pozdr, Robert |
Mulligan Wrocław | 2004-09-03 15:18:56 Witam wszystkich. Ostatnio dopadłem omegę caravana 2,6 A i chodzi za mna powoli gaz. Napisałem do dwóch firm które polecacie i to mi odpisali:
ABART Centrala ul. Na Niskich ٱkach 6, 50-422 Wrocław tel. 071/ 342 32 52, Czynne Pn-Pt 8-19 ABART Oddział Legnica ul. Borsucza 5, 59-220 Legnica tel. 076/ 850 70 45, Czynne Pn-Pt 8-16 www.abart.com.pl _____________________________ Instalacja gazowa do samochodu Opel Omega A caravan 2,6 kosztuje 2200zł ( w tym samochodzie nie działja poprawnie instalacje sekwencyjnego wtrysku gazu, ponieważ silnik wyposażony jest w pólsekwencyjny wtrysk benzyny) W skład instalacji wchodzi: - podstawowa instalacja do układu wtrysku wielopunktowego, - elektronika pozwalaj±ca na pełne współdziałania komputera benzynowego i instalacji gazowej, - zbiornik o pojemności 40-65l umieszczony w bagażniku, istnieje możliwość zamontowania zbiornika w kształcie koła zapasowego o pojemności 45-47l (dopłata 150zł) . Opcja: - komputer gazowy MAXI LAMBDA reguluj±cy mieszankę gazowo powietrzn± - nie dopuści do uszkodzenia katalizatora (dopłata 400zł), - komputer gazowy JUST BRC reguluj±cy mieszankę gazowo powietrzn± - nie dopuści do uszkodzenia katalizatora (dopłata 500zł). Instalacja gazowa oferowana przez nasz± firmę: - może być montowana do wszystkich typów samochodów (osobowe, dostawcze, ciężarowe) z silnikami benzynowymi; - posiada zabezpieczenia w razie kolizji i pożaru samochodu; - nie wyklucza korzystania z napędu benzynowego, ponieważ montowana jest niezależnie (w trakcie jazdy lub postoju istnieje możliwość zmiany rodzaju zasilania); - objęta jest 24-ro miesięczn± gwarancj±. Na montaż instalacji należy się umówić. Czas oczekiwania na termin montażu 3 dni. Montaż instalacji gazowej do pojazdu na wtrysku wielopunktowym trwa około 6 godzin. Pozdrowienia Jarosław Łuczak Firma Agaz: Witam. Instalacja którą zaproponowałem, to instalacja II generacji z układem sterującym (Nicolaus firmy Elpigaz), zbiornik w miejsce koła zapasowego o poj.45l. Oczywiście przy tej instalacji nie można wyeliminować w 100% (strzałów w kolektor), powodowanych przez niesprawny układ zapłonowy,więc jeśli Pan zechce możemy zamontować instalację IV generacji Sekwencyjny wtrysk gazu ELisa, też firmy Elpigaz, na którym samochód pracuje, tak jak na benzynie. Pozdrawiam. ----- Original Message ----- From: Paul Byszkin To: biuro@agaz.pl Sent: Thursday, September 02, 2004 12:35 AM Subject: Upewnienie Witam, Wysłałem zgłoszenie o wycenę instalacji gazowej do samochodu marki opel omega 2,6 A caravan silnik posiada dolot z systemem dual ram. Zaproponowali mi Państwo instalację za 2300 pln czy mogliby mi Państwo opisac co to za instalacja ? mianowicie typ, firma itp. Z góry dziękuję Paweł Byszkin przepraszam za taki tasiemcowaty post (krytyka mile widziana) ale w końcu nie wiem jak jest z gazem do tego silnika. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, porady, komentarze. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-09-04 22:33:53 a ja znowu swoje . w abarcie jak w hurtowni , tam gaz do auta zakłada pare osób a więc gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść. ja mam 2.0 16v montowane w agaz. polecam. właściciel tego warsztatu to myślący człowiek.który nie robi ludzi w h....
|
![]() damira SIRIUS ;) | 2004-09-05 13:12:52 A ja tak troszkę z innej beczki: Jaki najlepiej założyć gaz do OMY B 2.0 16V. Czy może być to podstawowa instalacja, czy musi być sekwencja ??
Pozdr. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-09-06 08:13:28 po grzyba sekwencja .! szkoda kapusty!!!! tym bardziej żę jest to 2.0 16 wentli. dobrze sie gazują te motory. |
![]() damira SIRIUS ;) | 2004-09-06 08:44:37 Tak właśnie myślałem. Czyli zwykła instalka za 1600 zł !!! Super.
Thx za podpowiedź. Pozdr. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-09-06 17:55:32 lepiej zrób z kompem koszt ok 2200 porządnej firmy. lepiej teraz dopłać jak masz sie potem wk.....urzać pozdro plus dobre kable.... nie janmor na boga!!!!!!!!!!!!! szkoda przepływomierza.pozdro |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2005-11-04 21:48:55 I omcia zagazowana (x30XE)
Elpigaz SGI zamontowany w AGAZ na Gnieźnieńskiej we Wrocławiu (za radą Fomina). Faktycznie chłopaki wiedzą co robią auto chodzi idealnie. (50 km przejechane narazie ).
Pozdrawiam wszystkich VITO |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-11-05 19:11:48 podziekowania na priv to podam numer konta
vito wisi browca .....
faktycznie oni wiedzą co to gasssss
ukłony dla mistrza |