Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() raski SYMPATYCZNY GOŚĆ W124 230TE i BMWe38 ... gdzieś na lubelskim zadupiu | 2004-08-04 07:18:26 Jak juz kiedyś gdzieś pisałem. - Prawdziwy facet ma WAŁ a nie jakies tam przeguby. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-08-04 10:06:44 Fruwak... prawde mowiac uwazam, ze jest odwrotnie. To przedni jest bardziej nieprzewidywalny i trudniejszy w prowadzeniu zima... A stosowany jest bo jest tanszy, bardziej zwarty i latwiejszy ponoc w serwisie. A jak juz pisza koledzy - naped na tyl trafil do drozszych aut, no bo... koszty produkcji... Czemu nie kazde auto ma pelna elektryke czy drewienko na desce... a bo koszty. Producenci rezygnuja z tego co drozsze, ale i lepsze w imie ekonomii.
a jazda tylnonapedowa jest prosta, skoro nawet ja (kierowca-kaleka) nie mam z tym problemu. W razie poslizgu puszczasz wszystko i auto samo sie ustawi. a z napedem przednim normalnie nie moge jezdzic nawet latem. Oba ojce maja naped na przod i nawet nie tykam ich pojazdow. a glosniki montowalem nie w drzi a w tylna polke - i potwierdze, ze to masiakra. |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-08-04 12:10:45 Co do tylnego napędu; poćwiczyć można u nas w zimę na Eko!! ![]() Fruwak, jeżdżę samochodami z napędem na przednią i tylną oś. Jazdą Ładną to czysta przyjemność! ![]() ![]() Polecam tylny napęd!! ![]() Serdeczności!! ![]() |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2004-08-04 14:09:55 samara mniej pali ![]() ![]() ![]() |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-08-04 14:21:28
Most jest na pewno bardziej skomplikowanym rozwiazaniem niz przeguby napedowe. MOST |
![]() 1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-08-04 14:47:40
Z tego co wiem to na przdni naped wiecej niz 250 KM nie da sie dac bo nie wytrzyma, a na tyl przez wal... to mozna dac duzo, duzo wiecej mocy, pewnie dlatego Ferrari itp robi na tyl A dorzucajac do polemiki jesli w 2107 dam w palnik...moge kierowac, jesli na sniegu sie czegos przestrasze i puszcze gaz nagle i kola wpadna w poslizg... nadal moge kierowac. Kiedys moj wojek tak zawisl w jakims wykopie do sie wlasnie przestaszyl na 2 puscil nagle gaz na sniegu (brak zimowek to bylo x-lat temu) i juz nie wykierowal, kolega postanowil sie Felicja popisac i zrobic zrywa, zrobil i juz slupa nie ominal... wiec... Czy ten naped jest gorszy.... ma swoje plusy i minusy ale popieram, wiadomo co musi miec prawdziwy meszczyzna!! ![]() |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-08-04 16:01:44 Pomijając kwestię napedu, dodam, że wygląd 210x jest już na tyle archaiczny, że zaczyna się wyróżniać w masie podobnych do siebie obłych, aeorodynamicznych aut. Samara ginie w tłumie, klasyk pokazuje coś więcej...np. pogardę właściciela dla dóbr materialnych i wyścigu szczurów ![]() |
![]() bzaku łada samara Morąg | 2004-08-04 16:34:54 witam pierwszy raz jestem na forum ![]() Momi zdaniem porownywanie 07 i Samary jest troche bez sensu,z tego powodu iz w zaleznosci od tego kto jak bedzie uzytkowal samochod wie co bedzie dla niego lepsze,Wiadomo ze z przednim napedem dosc czesto trzeba wykonywac wymmianke przegubow,z kolei tylni naped zima spowoduje ze mozemy miec do wymiany cala blacharke jak nam na zakrecie nie da sie wyciagnac prostej.Ja osobscie jestem za Samara chociaz wiem ze zdrowsze blachy ma 07. pzdr. |
![]() Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2004-08-04 19:30:32 dwa ostatnie komentarze: macie u mnie wirtualne piwo ![]() ![]() |
![]() Sniper SYMPATYCZNY GOŚĆ Niva California, Nub ... Posen | 2004-08-04 21:27:18
Tak jest ![]() A my niviarze mamy po dwa WAł-y ![]() ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-08-04 21:35:24 Witam
Luuuuuuudzie, litości... rozumiem różne względy, ale jeśli porównujemy napęd przedni i tylni nie porównujmy nowej Skody, Renault czy czegoś podobnego do 30 kilku letniej kontrukcji klasyka (fiat 124 '66) i jeszce w przypadku naszych kilkunastoletnich egzemplarzy, aut już sporo zuzytych , nie tak sztywnych jak nowe auto, porównujcie tylni napęd np 3 letniego Opla Omegi , BMW 316 etc...to po pierwsze, po drugie, jedzę na codzień różnymi autami, i mam porównanie dosyć klarowne, np, Skoda Fabia na nowych zimówkach wpadająca w poślizg, jakoś trudniej dawała wyprowadzić się z poślizgu ![]() |
![]() MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-08-04 21:57:32 Panowie niema sie co kłucic przedni jak i tylni naped ma swoje wady i zalety .W jednych sytuacjach przedni sie lepiej sprawdza ,a w innych tylni !!!!!!!!!!!!!A jak ktos chce miec tyni i przedni to niech sobie NIVe kupi |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-08-05 01:23:55 Dyskusji na ten temat bylo juz wiele, ale skoro kolega prosi o dorade to czemu nie ![]() A zatem... sam jak widac jezdze Samara i jestem z tego auta bardzo zadowolony - wsrod aut swojego rocznika pod wzgledem mechaniki Samara jest wciaz w miare nowoczesnym autem. Jak na swoja cene naprawde w tej kwestii to swietny wybor. Ale cos za cos - wykonanie wnetrza juz takie nowoczesne nie jest... tak wiec jesli jestes esteta to jednak polecam klasyka, szczegolnie 2107 ![]() Naped ? Kwestia gustu i przyzwyczajenia. Klasykiem zawsze mozesz sobie pojezdzic od czasu do czasu bokiem ![]() Kwestia ceny - 2107 jest tansza, rowniez w eksploatacji nizsze ceny czesci) i tu plus dla niej. Wybor nalezy do Ciebie - poprzegladaj ogloszenia, poogladaj auta i... kup, a nastepnie zapisz sie do klubu ![]() |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2004-08-05 08:49:20 Mireczku, masz rację, trudniej wyprowadzić przód z uślizgu. ale również trudniej ten przód w ten uślizg wprowadzić...
|
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-08-05 12:34:18 ta poslizgi kształty i inne pierdoły
eh ja mam 2107 i wiecie co jest swietna ma cos w sobie ![]() ale ma tez 18 lat!!! i to jest chyba jeden a nawet jeden z najwiekszych jej wad no poza tym za 2107 nie wyciaga takich predkosci jak samarka jest głosniejsza i inne takie ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-08-05 15:43:40
Znam kilka egzemplarzy klasyków szybszych i cichszych niż najszybsze i najcichsze samarki ![]() Legendarna 2108 z wanklem jakoś się w Klubie nie pojawiła...a naprawde szybkie łady 210x są i są coraz szybsze!!! Więc Arsen nie narzekaj na swoją pełnoletnią tylko ją zrób na ścigacza, materiał wyjściowy jest lepszy niż samarka . |