| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-11-02 23:13:14 może to co napiszę wyda się Wam niewiarygodne ale to informacja z pewnego źródła i przetestowana przez kilka osób.
Otóż pewien policjant z lubelskiej drogówki puścił swoim znajomym wiadomość, że gdy zrobi nam fotoradar fotkę to system komputerowy na policji oczekuje na informację o dokonaniu zapłaty (np. przelewu na konto policji) mandatu, ALE nie rejestruje jaka kwota została wpłacona, a także nikt tego ręcznie nie sprawdza później (no bo po co? przecież mamy komputery od tego ). Tak więc, jeśli wystawią nam mandat np. 200pln to punkty tak czy siak wpadną na nasze konto, ale płacąc ten mandat przelewem możemy uiścić opłatę 10pln a system przyjmie to jako zapłacony mandat i nie będzie wysyłał informacji np do komornika. Kilka osób (jak wspomniałem wyżej) sprawdziło to i faktycznie od dłuższego czasu nikt im jeszcze uwagi nie zwrócił... a nawet jeśli to przecież płacą mandat w ratach
pzdr
[ wiadomość edytowana przez: scoodie dnia 2005-11-02 23:14:26 ] |
radson_sc astra I classic Sosnowiec | 2005-11-03 21:28:28 jślii to co pisze scoodie to prawda to nie bede ukrywał że sie ciesze teraz wypada poczekać na jakiś mandacik i sprawdzić wiec jeśli ktoś z was dostanie mandat to próbujmy i piszmy na forum bo pewnie sporo soo bedzie czekac na informacje jełśi cos to przecież zawsze można stwierdzić że machnęło nam sie jedno zero i zamiast 200PLN wpłaciliśmy 20:p i najwyżej dopłacić reszte![]() |
_Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2005-11-04 09:06:50 to co napisał Scoodie w miom przypadku się nie sprawdziło wogóle - dostałem mandat na 200 - wpłaciłem przed upływem 7 dni 50 zetek... jakiś czas był spokój (dokładnie tak długo jabym nic nie wpłacił czyli kilka dłuuugich miesięcy) po czym przyszedł pan ze skarbówki (inkasent czy poborca jak ich tam zwą) i poprosił mnie o dopłacenie reszty - zapytał tylko dlaczego zapłaciłem 50 zamiast 200 - ja mu na to że więcej nie miałem i nie mam i że ma przyjść później to coś mu dam - ale teraz nie mam... no i poszedł i pojawił się po miesiącu - dostał znowu 50 zeta i znowu go spławiłem... i tak do spłacenia całości... tak więc scenariusz jaki przedstawił Michaello84 to chyba tylko w przypadku jakiegoś totalnego wariata...
generealnie - jak się dostanie mandat to należy jego równowartość wpłacić na jakiś fundusz inwestycyjny - po roku odbierze się z odsetkami - a mandat płaci się taki sam... czyli-jeszcze na tym "zarobisz" ROTFL |
Payda Opel astra Poznań | 2005-11-04 10:35:00
Czołem! Byłem raz świadkiem takiego "błysku" całe szczęście nie mi robili zdjęcie NIe ma tragedii błysk jest ale żadnych zakłuceń w widzwniu nie ma. Myślę że gdyby patrzyło się bezpośrednio na lampę było by gorzej.
Pozdtrawiam |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-11-04 11:02:29 no to skoro jest tak jak mówicie to przyjmę strategię _Bartka_ i najpierw wpłacę na fundusz
pzdr ![]() |
_Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2005-11-04 11:34:24
heh jeśli chciałbyś w ten sposób "załatwić" fotoradar albo uświadomić komuś że źle postąpił stawiając tam radar w nocy lub też po prostu w ten sposób "wykręcić" się od mandatu... to niestety jesteś na z góry przegranej pozycji argument każdego kogo o to zapytasz będzie jeden - jeślibyś nie przekroczył prędkości dozwolonej nie byłoby flesza - więc i tak cała "niebezpieczna" sytuacja jest z Twojej winy... jeden wniosek - w nocy trzeba jeździć jeszcze ostrożniej... (ale czy to jakaś nowość??) |
powercafe BMW/530d/kombi Jelenia Góra | 2005-11-07 11:16:27 taaaa. Tak czytam sobie ten post , a w srode jade do Sadu Grodzkiego w Wieluniu. Powod...?? Usiłowanie zrobienia ze mnie "jelenia"
3 lipca br we wsi Kuźmica Starobińska jadac autem ojca namnierzyli mnie panowie milicjanci ( policja?? co za rożnica? )
Caly bajer polega na tym, ze pokazali mi nie moja predkosc. Widzialem ich od wejscia w luk drogi i hamowalem, majac juz predkosc prawidlowa.. Widzialem ich jak na dloni, nawet "pizdoletem" nie mierzyli mnie a tu co?? Pokazuja barany 94km/50km. Coz... liczyli na datek na fundusz biednych Pał... ale przeliczyli sie. Wiem ze prawdopoodbnie nie wygram sprawy, bo ciezko to udowodnic, ale trudno... bedzie na bank ostro w sadzie.. Najgorsze to ze jeszc emusze jechac jakies 250km do tego pieprzonego Sadu...
pozdrawiam klubowiczow P.S moze ktos jest z Wielunia? Nie wiem dokladnie jak do Sadu dojechac od strony wrocławia? Ponoc na krzyzówce przy stacji StatOlil trzeba w prawo skrecic i potem w lewo w jakas brukowana ulice... hmmm bede szukal. |
_Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2005-11-07 11:44:07 powercafe - jedna szansa dla ciebie
jeśli nie pokazali Ci czasu jaki upłynął od pomiaru to nie mogą wystawić madatu - a suszarka ma (tyle że nie wiem czy każda) taki "timer" który zaczyna odliczać czas od "złapania" prędkości - jeśli Ci tego nie pokazali to cała ich "akcja" jest nieważna... i na tym próbowałbym jeszcze jakoś oprzeć swoją obronę - choć będzie ciężko... mnie w każdym razie - jak złapali to pamiętam dobrze - pokazali prędkość i czas od pomiaru - nie miałem wątpliwości że to moje ...
|
powercafe BMW/530d/kombi Jelenia Góra | 2005-11-07 12:02:36 haaaa i tu jest pies pogrzebany. Pokazal mi Policjant czas... 55s. Niby zgadzaloby sie ale... czas ten nie jest zatrzymywany po namierzeniu, a dopiero po moim podejsciu do radiowozu. A wygladalo to tak... Zatrzymali mnie, krotka gadka... potem poprosil mnie do radiowozu, wrocilem bo zapomnialem dok. i dopiero pokazal radar.. minelo na bank wiecej czasu, kilka min a nie 55 s
|
powercafe BMW/530d/kombi Jelenia Góra | 2005-11-07 12:12:21 haaaa i tu jest pies pogrzebany. Pokazal mi Policjant czas... 55s. Niby zgadzaloby sie ale... czas ten nie jest zatrzymywany po namierzeniu, a dopiero po moim podejsciu do radiowozu. A wygladalo to tak... Zatrzymali mnie, krotka gadka... potem poprosil mnie do radiowozu, wrocilem bo zapomnialem dok. i dopiero pokazal radar.. minelo na bank wiecej czasu, kilka min a nie 55 s
|
_Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2005-11-07 12:50:25 tak czy inaczej - nie pozostaje Tobie nic innego jak mówić prawdę i liczyć że sąd uwierzy... bosz... sam nie wierzę chyba w to co piszę no bo sprawa generalnie kiepska jest |
powercafe BMW/530d/kombi Jelenia Góra | 2005-11-07 14:04:55 aa co bedzie to bedzie...tylko po cholere mi te 8 pkt karnych?? ![]() |
Chawek Corsa World Cup Sport Poznań | 2005-11-26 20:10:31 W zeszłym tygodniu byłem w Toruniu i mi błysnęło po oczkach, widziałem znak ostrzegający że fotoradar jest ale zapomniałem zwolnić Słyszałem że często jest tak ze radary robia zdjęcia "na sucho" znaczy pstrykają ale nie mają filmu w aparacie bo naszej Policji nie stać na nie Więc teraz czekam, albo przyjdzie albo nie, jak przyjdzie to będzie kiepsko bo miałem 80km/h w mieście jak mnie złapał :/
Radar znajduje się przy ulicy Szosa Lubicka jadąc od Poznania w stronę Olsztyna po lewej stronie mniej więcej na wysokości marketu OBI. |
![]() _Arti_ Forumowicz Opel Bieruń | 2005-11-27 15:11:25 czy to prawda że ważnośc fotki z fotoradaru ma 1 miesiąc? że po tym czasie jeśli nie pojawi się mandat z zdjęciem to jest nieważny?
Pytam bo takie ploty słyszałem a jakieś 2 tyg pstryknęło mi czerwonym za dnia z wielkiej skrzyni zza drzewa obok czyjejś posesji gdzie kable ze skrzyni prowadziły do srebrnego renaulta kangoo w którym siedziało 3 policjantów |
macgregory RegionAdmin Omega B Kombi Wrocław | 2005-12-13 12:03:19 Dostałem link z ciekawą stroną.
Jeśli chodzi o dane z Wrocławia są sprawdzone na 100%
MAPA FOTORADARÓW Pozdrawiam Macgregory |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-12-13 20:51:26 Nio Arti to sie spodziewaj niebawem to nie prawda ze miesiac ale prawda ze szybko sie przedawniaja bo majana to 3miesiace.A fotek jest tyle teraz ze sie nie wyrabiaja ze znalezieniem danych itp.Dobrze by bylo aby twarz nie byla czytelna to jest sposob wywinac sie z mandatu chyba juz wiecie jak pozdro |
Gerrif_Newell (S) RegionAdmin Omega 2.5 DT Kombi Sosnowiec / Sulechów | 2005-12-13 23:00:37 No ja dodam tak od siebie ... Bedzien koło Katowic ... Plus jeden w okolicy Zamku będzińskiego na trasie czeladź - dabrowa górnicza. sieżo postawiony ... jeszcze nie działa. |
![]() kosek Forumowicz Astra F >>> Mitsubis ... Świdnik | 2005-12-14 17:10:31 Nie wiem jak często mapa jest aktualizowana?
Jest również w Piaskowcu na trasie objazdu Gdańsk - Elbląg. 30.10.2005 - 18 km/h - 50 zł - 2 pkt. pozdr. [ wiadomość edytowana przez: kosek dnia 2005-12-14 17:11:42 ] |