MotoNews.pl
0 Auto konserwacja (62411/27) - Strona 2

Auto konserwacja - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2004-09-13 18:49:45, Mokry pisze:
Cytat:
2004-09-13 18:43:57, daniel pisze:
Cytat:
2004-09-13 13:18:25, Mokry pisze:
Proponuje umieścić w tym wątku polecane w danym mieście warsztaty trudniące sie konserwowaniem samochodów.

ASO Leźno
Polecam!

To może ja poczekam na jakieś propozycje z Krakowa i okolic

ja słyszałem o jednym

"Mokry Garage" ale niewem czy dobry

Właśnie dlatego że raz już to robiłem osobiscie to piernicze ten syf niemiłosierny. Nawet rzęsy miałem uwalone konserwacją i wyglądałem jak z makijażem na ryju

w jakim przedziale cenowym(w różnych rejonach kraju)można zrobic konserwacje Poldka w specjalizujących sie tym zakładach?

Cytat:
2004-10-12 22:21:41, atu_1 pisze:
w jakim przedziale cenowym(w różnych rejonach kraju)można zrobic konserwacje Poldka w specjalizujących sie tym zakładach?

Samo podwozie 350zł , pełna konserwacja 500zł w Poznaniu.

mi za 600 zlotych w Lodzi chcieli zrobic...

pozdrawiam
cybertec

Dzieki wielkie za odpowiedzi ,a mam jeszcze malutkie pytanko,czy przy takiej robótce to oni zalepiaja ewentualne ogniska korozji?

mi powiedzieli, ze tak...ale co tak naprawde robia tego niestety nie wiem...

pozdrawiam
cybertec

Polecam zakład w Krakowie. Facet nazywa sie Gwóżdż ma zaklad w Batowicach. Robilem tam pare autek i jest dokladny uzywa sprawdzonych i renomowanych srodków.Jest szczegolarzem daje gwarancje i przeglady po 1 i 2 latach uzupelnia ubytki od zarysowania podwozia, a przy tym ceny ma dobre porownaj warunki po innych warsztatach.

mnie niestety niestać mnie na konserwacje podwozia bo reszta jest już zakonserwowana prez lakiernika wiec musze wykonć ją sam a zima sie zbliża ale powoli sprawy idą w dobrym kierunku bo na dzien dzisiejszy zakończyłem I etam przygotowan do zimy czyli:

- wyprałem podsufitkę z boczkami
- zabezpieczyłem wewnetrzną strone dachu antykorozyjnie
- zabezpieczyłem maske i podszybie antykorozyjnie w miejscach wgnieceń
-zabezpeczyłem pekniecie posztcia dzwi antykorozyjnie
- wsadziłem siatke przeciw lisciową w dolot powietrza do wetylacji
- wyczysciłem ,posegregowałem i przygotowałem do wsadzenia balast
- sprawdziłem stan ogumienia zimowego

prawdopodobnie jutro pojade zakupić potrzebne materiały i zaczne II etap przygotowania do zimy czyli błekitek dostanie
- konserwacje podwozia
- kłapacze na obu osiach
- nadkola
- podsufitke z boczkami

Ja muszę zrobić z Ojcem przednie drzwi od pasażera i je zakonserwować bo rdza jest niezła

Ja muszę na spód podjechać do ASO Leźno

Cytat:
2004-10-14 09:59:00, daniel pisze:
Ja muszę na spód podjechać do ASO Leźno

Ja w tym roku przelece pendzelkiem wszystkie laczenia blach i zbiornik paliwa od gory.

Nie ma to jak pistoletem-skoro mam razem z paganem podrywać laski na ten samochód za 30 lat trzeba o niego zadbać

a moze by tak progi i inne powiezchnie zamkniete napelnic pianka montazowa? oczywiscie po uprzednim zakonserwowaniu tych miejsc.

Cytat:
2004-10-15 00:16:12, Atek pisze:
a moze by tak progi i inne powiezchnie zamkniete napelnic pianka montazowa? oczywiscie po uprzednim zakonserwowaniu tych miejsc.

To chyba nie za dobry pomysł. Jak sama nazwa wskazuje pianka służy do montażu

Cytat:

to nie za wesołu pomysł bo ona strasznie ciągnie wode
wiec już leoiej zostawić tk jak jest

Mam pytanie dotyczace konserwacji. Czy ktos wie ile kosztuje fachowa konserwacja samochodu, taka w zakladzie???

Jest napisane niżej. Podwozie 300zł , podwozie+nadkola 350zł , całość 500zł.

Cytat:

Widze ze kolega z tych co konserwowali macla którego mój brat kupił, poprostu całe błotniki, progi jakiś debil wyłożył pianką montażową.

u mnie w aucie nie ma zadnej pianki w progach. powiezchnie zamkniete sa zabezpieczone rozcienczonym bit-costamem wtrysnietym specialnym pistoletem przez otwory w ktore jest wyposazony chyba kazdy poldek