| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-10 10:54:07 Znalazłem informację odnośnie przepisów, zacytuję fragment wypowiedzi:
" - Nie wolno jeździć autem bez klamek - potwierdza dr Walenty Dudziak, prezes Stowarzyszenia Rzeczoznawców Samochodowych PZM w Poznaniu i powołuje się na rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z 7 września 1999 roku (opublikowane w Dzienniku Ustaw nr 81 pozycja 917 z 1999 r. w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów przy tym stosowanych. W towarzyszącym temu rozporządzeniu Załączniku nr 1 "Wykaz czynności kontrolnych oraz metody oceny stanu technicznego pojazdu", pkt. 8 Nadwozie i osprzęt, podpunkt 8.1.3. Drzwi, mówi się, że stan techniczny pojazdu jest niezadowalający, jeżeli diagnosta dostrzeże brak lub uszkodzenie klamek drzwi. Inaczej mówiąc, bez klamek nie wolno jeździć!". |
azael HF MEMBER Accent Wielkie Drogi gm. Skawina | 2005-01-10 13:23:31 No fakt, przepis jest - ale czy spotkałeś kiedyś diagnostę, który by na brak klamek zwracał uwagę? - ja osobiście nie. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-10 13:38:38 hmmm wydaje i się, że zalezy to od diagnosty i jego podejścia to tuningowanych samochodów ludzie likwidują klamki więc da się z tym żyć |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-01-10 15:04:41 Szczerze mówiąc nie wiem czemu ma służyć usuwanie klamek. Owszem, może to i ładnie wygląda, ale rodzi więcej utrudnień niż ulepszeń. Masz kalmkę, otwierasz drzwi, wsiadasz i jedziesz. Nie masz klamki... zastanawiasz się czy wsiądziesz do auta jak padnie akku... czy Cię diagnosta przepuści na przeglądzie, czy Ci drogówka nie odbierze dowodu rejestracyjnego...
W pędzie za posiadaniem stuningowanego auta ślepo kopiujemy zachodnie wzorce nie zastanawiając się nad sensem przeróbek których dokonujemy. Nie życzę nikomu przekonać się w drastyczny sposób czemu klamki jednak czasem się przydają... A najlepiej pousuwajcie sobie klamki w domu Najlepszy tuning: nic nie widać (szyby na smołę), nas nie widać (światła na smołę), nie da się jechać (auto leży brzuchem na ziemi i nie chce się podnieść |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-10 15:09:09 dość ostro napisane ale dużo w tym racji |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-01-10 19:00:11 Małe wyjasnienie.
Ja nie jestem wrogiem tuningu, wręcz przeciwnie, fascynuje mnie ta dziedzina, jestem fanem tuningu, ale tego profesjonalnego, tuningu który daje wymierne korzyści i ewidentnie czemuś służy. Spojler? Owszem, ale niech on coś daje a nie szkodzi. A jeśli już nic nie daje oprócz wyglądu to niech chociaż nie szkodzi. Przyciemnione szyby? Jasne, że tak, ale niech to będzie w granicach rozsądku, żeby nie zdarzyło się tak że się z kimś przy jakiejś okazji spotkamy bokiem (albo tyłem na parkingu) bo go nie widzieliśmy. Tuningowe światła? No pewnie, tylko niech one świecą tak samo lub lepiej niż świeciły. Zglebione i usztywnione auto? Super, ale wtedy kiedy damy radę nim jeździć, albo mamy jeszcze jedno auto którym jeździmy na co dzień. Żeby nie było tak, że jeździmy w 5 osób na wakacje autem, które stoi 10 cm nad ziemią i nie jest w stanie przejechać śpiącego policjanta, a pasażerowie trzesą się jak w wozie drabiniastym. Stylistyka jest bardzo ważna, auto wygląda lepiej, agresywniej, ale i tu trzeba chyba zachować umiar. Chyba że auto jest np. egzemplarzem pokazowym i nie służy do codziennej jazdy, albo którymś autem w rodzinie i służy raczej do szpanowania i dopieszczania a nie jako środek transportu... Brak klamek moim zdaniem jest gadżetem, który ładnie wygląda ale w codziennej eksploatacji może być w pewnych sytuacjach tylko kłopotem. Jako że to raczej nie szkodzi osobom postronnym, nie mam zamiaru nikogo odwodzić od usunięcia klamek |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-01-10 19:08:51 Mac 100% racji ja ostatnio wyprzedziłem obniżonego i usztywnionego golfa i może nie było by to dziwne lantrą -tyle że jechałem truckiem o oni cieli całe 70 km/h BO WIĘCEJ NIE MOGLI na średniej jakości drodze NIE PRZEGINAJCIE i będzie ok |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-10 23:12:27 co do obniżen to koleś ma tak glebnietego kaszla że właśnie leżącyh nie przejeżdża ale jest za to plus |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2005-01-11 00:16:16
Skoro jest dyskusja to po takiego #%$^@ ją zaczynam żeby przekazać swoje zdanie. Proponuje jeszcze przyspawać kierownice na pewno takiego "tjuninku" nikt nie ma. To jest właśnie to o czym pisałem narzekając na klimat HTG. Także żeby go nie zagęszczać bardziej na razie się wylogowuje. Pozdrawiam Tomek |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-11 00:22:06 Panowie Oddi i Tomi_Li są proszeni o zachowanie spokoju!! w innym razie zacznę kasować posty, później zamknę topic, a w ostateczności odpoczynek od forum!! |
azael HF MEMBER Accent Wielkie Drogi gm. Skawina | 2005-01-11 10:20:27 No, nie zamykaj topicu - wymiana zdań jest przecież potrzebna. A co do usuwania klamek lub nie - sądzę, że jest to problem tego, który się na to decyduje, a konkretnie jego gustu. A o gustach .... |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-11 10:27:49
Oczywiście, że jest potrzebna 99% osób na forum to osoby dorosłe więc tym bradziej tego typu zachowania nie są na miejscu i nie będą tolerowane Tyle w kwesti wyjaśnienia
I do tego sprowadza się cała sprawa |
azael HF MEMBER Accent Wielkie Drogi gm. Skawina | 2005-01-11 10:39:09 I myślę, że Twoja wypowiedź odpowiednio podsumowała problem. Amen |
IgoReCzeK HF MEMBER Hyundai Sonata Radomsko | 2005-01-11 14:18:26 Witam!
Poczytałem sobie i nawet z niemałą ciekawością dobrnołem do końca, co prawda dyskusja przeszła trochę na inne tory, ale może to i dobrze, bo konkluzja jest taka, że wśród nas (klubowiczów) jednak jest zdecydowanie mniej zwolenników usuwania klamek, niż promotorów tego trendu. Najbardziej podobał mnie się epizod z owym GOLF'em, choć przyznam się, że ostatnio ścigałem się z C5 i niestety przy 100km/h musiałem uznać jej wyższość, co i tak mnie zaskoczyło, a co do tuningu to moim marzeniem jest jest wymiana jednostki napedowej i jej ("Cytryny")pełne doładowanie, a wygląd - no cóż, mnie się podoba tak jak teraz wygląda (z klamkami). [ wiadomość edytowana przez: igoreczek dnia 2005-01-11 14:20:17 ] |
Oddi HF MEMBER białaska warszawa - bemowo | 2005-01-11 16:20:02 dzieki Bols za przywołąnie tej wypowiedzi.
co do tematu, to każdy i tak będzie miał własne zdanie, nie jestem za usuwaniem klamek i w swoim aucie bym tego nie zrobił, ale nie rozumiem po co najeżdzać na tych którym sie to podoba. Jeżeli coś mi się podoba i mam chęć na taką modyfikacje jest to wystarczający powód by to zrobić, bo przecież samochody robimy dla siebie. Co do funkcjonalności to rzecz względna, to co dla jednego dobre nie musi byc funkcjonalne dla drugiego. Troche więcej tolerancji... wszystkiego można znaleść + i - |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-11 20:47:27 Panowie a jak wam się widzą klameczki takie jak ma Alfa 156 w tylnych drzwiach? Niby jest ale jej nie ma....
Wilk syty i owca cała
|
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-01-11 21:35:34 Jestem na TAK |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-11 23:32:14 również jestem na TAK ale chyba jeszcze nikt nie próbował tak zrobić w innym modelu auta Oddi masz pole do popisu przy jakimś kolejnym democarze |
azael HF MEMBER Accent Wielkie Drogi gm. Skawina | 2005-01-11 23:36:00 Wszystko OK pod warunkiem, że ma się drugą parę drzwi |