Zagadka-jaki to model - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nadszedł czas na rozwiązanie zagadki. Z wpisu w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu ( wydawana bodajże od poczatku 1999 r.) wynika taki bigos, że FSO B01 ELE to : Polonez Caro Plus 1,6 GLI bez wspomagania kierownicy, bez obrotomierza, bez świateł przeciwmgielnych, bez spryskiwacza szyby tylnej, bez oświetlenia bagażnika, bez kołpaków ( były takie małe czarne ), bez zderzaków i listew bocznych w kolorze nadwozia i na oponach 175/70 R13. Takie to bzdury napisali w salonie fabrycznym na Jagielońskiej i tym sposobem powstała niezła zagadka. A już prawie się cieszyłem że mam Rovera ( na papierze ).

hihi - taki polonez caro plus C.
Moze nie tak totalny golas jak borewicz, ale wyjeli z niego sporo...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

taki bordowy plus C stał na parkingu przy pomniku obronców lenino

Już jego ubogość się powoli kończy . Sukcesywnie go doposażam do wersji standartowej ( a w przyszłości jeszcze bardziej ) i co mnie najbardziej wk... to do że skośnookie nie kazali FSO włożyć parę kabelków. I tak brakuje kabli do podłączenia obrotomierza, świateł p.mgielnych, wyłącznika tychże, kabli do spryskiwacza tylnej szyby i innych standartowych rzeczy, że nie wspomnę o dodatkowych bajerach.

W Sopocie podobno taki jest, ja widzialem takiego w Starogardzie - byl na ludzkich blachach.

.. a ja slyszalem ze to wersja TAXI - ponoc bardzo tania byla!!!

Ostatnio rozmawialem nawet o tym z Adamusem.

W grudniu 2000 i na początku 2001 taki zubożony Plus kosztował 17.990 zł.

Cytat:
2004-09-29 12:37:44, Gump pisze:
Już jego ubogość się powoli kończy . Sukcesywnie go doposażam do wersji standartowej ( a w przyszłości jeszcze bardziej ) i co mnie najbardziej wk... to do że skośnookie nie kazali FSO włożyć parę kabelków. I tak brakuje kabli do podłączenia obrotomierza, świateł p.mgielnych, wyłącznika tychże, kabli do spryskiwacza tylnej szyby i innych standartowych rzeczy, że nie wspomnę o dodatkowych bajerach.

ciekawe bo C miały taka samą instalacje jak LE wiem bo ja nie miałem obrotomuerza ani lampek w rogach deski ale kabelki wszystkie mam

Cytat:
2004-09-29 13:16:36, anmimo pisze:
.. a ja slyszalem ze to wersja TAXI - ponoc bardzo tania byla!!! Ostatnio rozmawialem nawet o tym z Adamusem.

Ja mam wersje taxi z maja 2000 roku i zwróć uwagę że nie ma nic zubożonego, jedyna jaka różnica była w tych autach to inna linka prędkościomierza z cewką zliczajacą kilometry do taksometru. Jak ktoś nie wierzy to mogę zapodać zdiecia tego urządzonka bo akurat leży u mnie na półce w domu. W mojej karcie pojazdu nie ma natomiast takich rzeczy jak ty wymieniasz tzn nie ma ich wymienionych i nie wiem gdzie, w wyciagu z homologacji też nie. Salon fabryczny na Jagielońskiej 88 to nie salon a raczej siedziba Daewoo-FSO ponieważ ja mam to samo wpisane jako wystawca kary a w warszawie auto nie było kupowane ale czy to salon to niech sie wypowiedzą warszawiacy bo ja tego nie wiem.

O tej wersji słyszę po raz pierwszy i o zubożałej też

Gump:
Mowisz, ze masz w papierach SUPB01ELE..., ale co masz wybite na nadwoziu??
Mozesz sprawdzic?

Pozdrawiam
Adamus

PS
Widzialem taka wersje zubozona, niestety tylko przejazdem. Szkoda, ze ja doposazasz - masz jeszcze fotki sprzed Twoich zmian?

Cytat:
2004-09-29 13:14:53, road_runner pisze:
[ciach] ..... na ludzkich blachach.

Nie to zebym sie czepial o ortografie ale pol dnia myslalem co to ludzkie blachy i teraz mnie olsnilo ze to łódzkie

jednak nasz jezyk ma pulapki

pozdr

a dało by sie jakieś foty skombinować takiego wynalazku jeszcze na oczy nie widziałem ... ile mogli tego sztuk na rynek wypuścić ?

Właśnei fotki,fotki

Cytat:
2004-09-29 12:07:50, Gump pisze:
i na oponach 175/70 R13.

teraz mnie to tak zastanowiło, bo idąc za Morawskim to tych opon na szerokim zawieszeniu nie powinno sie stosować bo cytat : "opony 175 SR x 13 mają większe promienie i przy silnych dobiciach na łukach drogi mogą uderzać w błotnik, dlatego nie należy ich stosować" .. może w tym poldku chudzielcu stosowano 165 ????????

Cytat:
2004-09-29 19:14:17, pablo_fso pisze:
teraz mnie to tak zastanowiło, bo idąc za Morawskim to tych opon na szerokim zawieszeniu nie powinno sie stosować bo cytat : "opony 175 SR x 13 mają większe promienie i przy silnych dobiciach na łukach drogi mogą uderzać w błotnik, dlatego nie należy ich stosować" .. może w tym poldku chudzielcu stosowano 165 ????????

175/70-13 są sporo mniejsze niż 175 x 13. To sa naprawdę malutkie kółeczka, są nawet mniejsze niż 165 x 13.

Brak obrotomierza jest co najmniej wnerwiający. W Uno nie mam, w kaszlu rzecz jasna też i czasem nie wiadomo tak naprawdę, czy przeciągając motorek nie strzeli za moment jakaś panewa czy nie. Albo czy wałek się nie ukręci

Ale najlepiej uśmiałem się jak usłyszałem że w kaszlu EL trzeba było zamawiać jako opcję kasowalny licznik kilometrów, prawe lusterko i jakąś jeszcze OCZYWISTĄ rzecz...

Heheheeh .... jest jeszcze Skoda Fabia Basis czy jakoś tak - nie ma prawego zamka, felgi '13 zamiast '14.... generalnie samochód golas i obciachowiec
Sweet

Widziałem zubożonego Plusa nie dalej jak tydzień temu.
Ale już dawniej,pamiętam gdy takowe stały w salonie Exmot w Bydgoszczy.Co dziwne-wszystkie w kolorze białym.
Szczerze mówiąc całkiem ładnie prezentuje sie taki Plusik z szarymi zderzakami i listwami.Nie wiedziałem jednak,że brakuje w nich tylu "bajerów".
Jeszcze jedno-nie ma spryskiwacza tylnego...a wycieraczka jest?

Cytat:
2004-09-29 20:56:06, Makaveli pisze:
Brak obrotomierza jest co najmniej wnerwiający. W Uno nie mam, w kaszlu rzecz jasna też i czasem nie wiadomo tak naprawdę, czy przeciągając motorek nie strzeli za moment jakaś panewa czy nie. Albo czy wałek się nie ukręci Ale najlepiej uśmiałem się jak usłyszałem że w kaszlu EL trzeba było zamawiać jako opcję kasowalny licznik kilometrów, prawe lusterko i jakąś jeszcze OCZYWISTĄ rzecz... Heheheeh .... jest jeszcze Skoda Fabia Basis czy jakoś tak - nie ma prawego zamka, felgi '13 zamiast '14.... generalnie samochód golas i obciachowiec Sweet

No FABIA Basic wymiata

Cytat:
2004-09-29 20:56:06, Makaveli pisze:
Brak obrotomierza jest co najmniej wnerwiający. W Uno nie mam...

Jak masz to Uno po zmianach czyli po 90 któym roku to wsadzaj licznik od sieny, wygląda identycznie z tym ze ładniej rozłożone i ma obrotek, ale problem jest taki ze obrotomierz pokazuje wartość dwa razy większą niż rzeczywiscie, ale zawsze jest obrotek i podświetlane są cyfry a nie tarcza od zewnątrz, nawet instalacja jest do obrotomierza w Uno wiec nie ma prolemu.