Klasyk - co pasuje z innych aut - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Krótkie pytanko: Czy uszczelka pod głowicę od samary 1300 pasuje do 2107 1300? Pewnie tak ale wolę zapytać...

Na pewno nie.

Odpowietrznik hamulcow przednich lady, pasuje od fiata duzego.

Przewód hamulcowy sztywny łączący prawy cylinderek z lewym pasuje od malucha (tylny z wachacza). Przewód hamulcowy sztywny od pompy do korektora tylnych kół, pasuje od fiat125p/polonez. Pozostałe przewody sztywne jak równieżprzewody elastyczne pewnie też pasują

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Kierownica z malucha swietnie pasuje mam takowa i wszystko dziala titek i kierunki jak nalezy i nie jest to traktor jak to bylo oryginalnie w 2106.Mam tez sprzeglo z duzego fiata wiec chyba pasuje.

Mam pytanko dotyczące tej kierownicy od Malucha. Miałem ostatnio kryzysową sytuację na drodze i okazało się że mam "za mało rąk".
Przy energicznej jeździe kieronica klasyka jest niewygodnie za wysoko i za duża.

Myślałem żeby zamontować mniejszą kierownicę. Czy jednak będę wstanie ten samochód parkować bez wspomagania?
Proszę o opinie użytkowników takiego rozwiązania.

Widziałem fajne mniejsze pseudosportowekierowniczki w sklepie "tuningowym" pytanie tylko jaki rozstaw śrub ma kierownica ładowska. i gdzie podłaczyć klakskon.

Co do innych części pasujących, to z powodzeniem wmontowałem pasy bezwładnościowe od Poldka.

[ wiadomość edytowana przez: kgs dnia 2004-12-16 19:00:15 ]

Czyli jeżeli pasuje od malucha to od seicento też? Sportingi miały fajne kieroniczki.

Jesli chcesz kupić kierownice sportową do łady - musisz mieć tzw. nabę. Bo ez tego do ładzianek pasuje tylko kilka rodzajów kierownic ( np. Monte Carlo podcvhodzi od strzału)
Do klasycznych modeli i do samary takie naby oraz kompatybilne z nimi kierownice można kupić( przynajmniej mozna było kupić) w NORAUTO na Puławskiej w Warszawie i pewnie wkażdym innym norauto w Polsce. Oni mają kilkanaście rodzajów kierownic pasujących bez problemów do tych ładowskich nab.
Cena - ok 80 złotych za nabę , a kierownice od 199 złotych .

A jak wygląda sprawa z prowadzeniem na takiej kierownicy?

Czy sportowe kierownice z Cieniasa Sporting obszywane skórą pasują bez przeróbek?

Cytat:
2004-12-16 18:58:44, kgs pisze:Co do innych części pasujących, to z powodzeniem wmontowałem pasy bezwładnościowe od Poldka.

Na tył też???

Cytat:
2004-12-17 00:06:33, Grzegorz2107 pisze:
Na tył też???

Ja mam np. oryginalne - fabryczne, równiez z tyłu.
A co podchodzi od innych modeli:
od DF-a - wszystkie szyby, wszystkie drzwi (do modeli 2101/2103/2106, co do 2102 to przednie),
kierownice od Poloneza, DF-a, malucha,
pompa hamulcowa - DF, Poldek, maluch,
pompa paliwa - DF,
serwo hamulca (po przerobieniu mocowania do pedału - DF, Poldek,
filtr powietrza - DF, Poldek
skrzynia biegów po przeróbce tylnego mocowania- DF, Poldek
sprzęgło - DF, Poldek

Cytat:
2004-12-17 00:06:33, Grzegorz2107 pisze:
Na tył też???

Z tyłu z premedytacją nie montowałem, bo nie muszę Bo autko sprzed 1990. A jak zamontuję to zaraz będę domyślnym Wujek-Taxi dla siostry + siostrzeniec + fotelik. Jeżdzę w zasadzie przewie tylko sam + ewentualnie moja ukochana.

Z tego co jednak mówił mi kolega z warsztatu to do tyłu też da się zamontować. Trzeba tylko małe przeróbki robić. Do przodu pasują idealnie, co przy niedostępności orygonalnych pasów do łady po normalnych cenach jest jakąś alternatywą. Pasy kupuje się raczej nowe

Pozdrawiam

Ja mam kierownice maluchowska, i przy moich kapciach 205 - daje sobie rade, bez wiekszych problemow - choc nie jest to to co kiedys.
Zawsze w zimie odczuwam efekt "wspomaganie" po zalozeniu opon zimowych

Czyzby pasowała bez przerobek?

JA POSIADAM PROGRAMATOR CZASOWY PRACY WYCIERACZEK
5-10-15s od poloneza

witam!
A ja zapytam odwrotnie w stosunku do tematu:
Czy drzwi od 2103 [a może też 2101] pasowałyby do Kanciaka? Bo jestem na poszukiwaniu drzwi do swojego pikapa, zaś zdobycie nowych drzwi do DFa graniczy z cudem. Przez to też kolejne pytanie, czy nowe drzwi do tych Ład - jeżeli by pasowały - są do zdobycia i za jaką cene?

Cytat:
2004-12-19 21:16:27, AdrianK pisze:
witam! A ja zapytam odwrotnie w stosunku do tematu: Czy drzwi od 2103 [a może też 2101] pasowałyby do Kanciaka? Bo jestem na poszukiwaniu drzwi do swojego pikapa, zaś zdobycie nowych drzwi do DFa graniczy z cudem. Przez to też kolejne pytanie, czy nowe drzwi do tych Ład - jeżeli by pasowały - są do zdobycia i za jaką cene?

skorpion

Są prawe

Mam nieustający problem z tą częścią plastiku obok drążka zmiany biegów, na którym znajduje się miejsce na radio. Nijak nie można go trwale przykręcić z powodu połamanych mocować. Pod wpływem wkładania i wyjmowania radia z szuflady problem się nasila. W zwiazku z tym mam pytanie, czy ktoś z Klubowiczów montował juz przedni panel od poloneza? Tego ladowskiego nie moge nigdzie dostać.

Cytat:
2004-12-20 12:28:14, kgs pisze:
Mam nieustający problem z tą częścią plastiku obok drążka zmiany biegów, na którym znajduje się miejsce na radio. Nijak nie można go trwale przykręcić z powodu połamanych mocować. Pod wpływem wkładania i wyjmowania radia z szuflady problem się nasila. W zwiazku z tym mam pytanie, czy ktoś z Klubowiczów montował juz przedni panel od poloneza? Tego ladowskiego nie moge nigdzie dostać.

Jak to nie można dostać? Chyba w Warszawie. Bo w Krakowie nie ma problemu. A próbowałeś w Skorpionie???? Pytaj o konsolę pod radio do 2107.

ile to może kosztować?