Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
siero oka | 2004-12-08 23:02:11 Plis, odpowiedzcie jeszcze dzisiaj bo zaraz ide spac, i potem moge przez jakis czas neta nie miec ![]() |
siero oka | 2004-12-08 23:03:59 Aha, ale bez niszczenia blokady nie pojada?
Ps. ja nie wiem ![]() |
![]() owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2004-12-08 23:07:14
no raczej cięzko bylo by skrecac i zaczeli by jezdzic w kolko bo kola przy blokadzie skrecone sa |
siero oka | 2004-12-08 23:09:53 Nie o to chodzi, chodzilo mi o to ze sie ktos nie wycfani i nie odlaczy jakiegos kabelka albo wsdzi cos w stacyjke, cokolwiek, ale zrobi tak ze sie kierownica odblokuje a blokada po odstawieniu samochodu bedzie wporzo.
Edit: A wiec? Hej ludziska odpowiedzcie i juz nie nudze - ide spac ![]() [ wiadomość edytowana przez: siero dnia 2004-12-08 23:20:38 ] |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-12-09 00:26:17 na blokade prosta sprawwa zaklada sioe pret na fajere mocne szarpniecie i juz niekiedy reka sie da szarpnac i jedziesz |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-12-09 01:51:33 Jak jeszcze ktoś wspomni cokolwiek na temat rozbrajania zabezpieczeń, sposobów na włamanie się do auta, jego nieautoryzowane (bez kluczyków) odpalenie itp. to dostanie ![]() ![]() ![]() Tyle ode mnie ![]() |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-12-09 08:47:49 Oj Rejs, nie nerwuj sia ![]() ![]() ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-12-09 14:59:40 To ja pameitam jak kiedys z kolega jechalismy audica 80 jego ojca, deski rozdzielczej brak, stacyjka na kabalch caly srodek wywalony tylko fotele dwa zostaly i to co musialo byc i nas mendy zatrzymaly, godzine fure sprawdzali i nas :pnie wierzyli ze do roboty podlgoa jedzie i wogole jeszze pare vzdecikow. |
![]() eLMo126 SC Radom | 2004-12-09 15:49:32 Witam!
Kosa masz u mnie zielona kartke za ten post ![]() Wszystko na ten temat. A autor niech idzie do garazu i rozkreci stacyjkenajpierw a nie interesuje sie jak tu cos "zabezpieczyć" ![]() ![]() |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-12-09 16:11:49
"Zielone kartki przyszli......są!" ![]() (Dwuplytowy album Kazika "Czterdziesty pierwszy - pierwszy", 7 utwor na pierwszej plycie). Raz jakis nadgorliwy sasiad kolegi zawiadomil policje, ze rzekomo probowalem ukrasc jakiegos malucha (co oczywiscie bylo nieprawda). Cale szczescie ze mialem swiadkow ktorzy mogli potwierdzic moja niewinnosc bo skonczyloby sie pewnie jak w filmie symerria... Nie minal tydzien, a w gazecie przeczytalem ze policja zlapala ludzi, ktorzy przyznali sie do kradziezy 10 maluchow w moim miescie. Grozi im do 10 lat wiezienia. Maluch kradli, by rozebrac je na czesci, a te sprzedac na zlom. Z kazdego mieli okolo 300zl. Takze wszystkim, ktorzy zastanawiaja sie nad taka droga 'nabycia' pojazdu radze raz jescze sie zasanowic. Jezeli chcecie sie koniecznie za to brac to trobcie to dobrze, a nie takimi metodami jak rura w kierownice, bo 10 lat za 300zl to kiepski interes.... |
siero oka | 2004-12-09 18:20:15 Ta, teraz ja wychodze na zlodzieja.. Ok maluch sobie postoi, na mechanika nie mam a) kasy b) czasu. No nic.. Dzieki i narka! |
Sputnick Karton z DDR Gliwice | 2004-12-09 18:45:11 Tak - wyszedles na zlodzieja !
Od poczatku ten watek wydawal mi sie podejzany. Popieram RaceD. Gdyby nie ta "zabawkowa" blokada kierownicy to juz dawno bym nie mial malca. Nieodpowiadajmy na posty typu "zgubilem kluczyki" "jak otworzyc" itp P.S "odpowiedzcie jeszcze dzisiaj bo zaraz ide spac, i potem moge przez jakis czas neta nie miec " lub "odpowiedzcie jeszcze dzisiaj bo zaraz ide krasc, i potem moze przez jakis czas mnie nie byc" Jak niewiele roznic w tym zdaniu ,nie? Sputnick |
siero oka | 2004-12-10 10:42:43 Spoko, tylko zauwaz ze jesli chcialbym krasc, to juz bym poszedl to robic, dzieki poradom kolegow z wylamaniem blokady. Krasc Fiaty 126p. A glownie boje sie tego, ze zostawiam malucha na parkingu pod blokiem i jak ktos wie co przekrecic czy cos, to sobie w nocy wsiadze dzieciak (lub czterech) pojezdza po miscie i go odstawia, a ja nie bede wiedzial ze cos sie dzialo. Przykro mi ze kazdego uwazacie za zlodzieja. Czesc |
![]() kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-12-10 10:52:58
zeby ukrasc malucha wystarczy kawalek kabla , ciezarek, kawalek preta, nakretka glowicy i blachowkret. Jakbys sie nie staral to tego nie zmienisz- jesli ktos wie jak ukrasc zamochod i zechce to zrobic to to zrobi. Stuprocentowych zabezpieczen nie ma, nie bylo i nie bedzie. A co zrobic zebys mogl jezdzic autem to koledzy w miare opisali- odlaczasz kostki od stacykjki i przelacznikow pod kierownica w bagazniku, odkrecasz kierownice, odkrecasz przelaczniki i zsuwasz je razem z obudowa po czym odkrecasz stacyjke. To sposob zapewniajacy unikniecie uszkodzen elementow auta, ale do kradziezy sie nie nadajacy- wymaga zdecydowanie za duzo czasu. I mysle, ze ten sposob jest jedynym, ktory powinien Cie interesowac- to w koncu Twoje auto wiec powinno Ci zalezec na tym, aby nic nie zniszczyc, zas czas nie gra roli- w razie czego pokazujesz dowod rejestracyjny i sprawa jest zalatwiona. No, chyba ze nie masz dowodu.... |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-12-10 14:07:35
A to ciekawe o tym nie slyszalem patencie :/ |
siero oka | 2004-12-12 15:20:16 Mam dowod! Sprawa zalatwiona! Na poczatku nie moglem odkrecic kierownicy bo sruby byly mocno wkrecone, ale pozyczylem wkretarki i sie udalo. Potem musialem urwac dwa nity trzymajace obudowe (tak nity!) i dostalem sie do stacyjki, zorbilem tak jak kazaliscie i cos sie odblokowalo i dziala. Wieeeeelkie dzieki! ![]() A btw: nie wiecie ile moze kosztowac jakis silnik od punta 1.1 (np. po wypadku zeby dzialal)? |
![]() Gabber FSO Polonez 1.5 SLE Płock | 2004-12-12 18:39:31 Najlepiej żeby nie dźwigneli ci furki jakieś dzieciaki wyjmij akumulator albo koło zdejmij ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-12-12 21:50:07 Najlepiej i najtaniej jest zmasowac kabelek aparat>>>cewka, np. doginajac uszko do aparatu nie widac co nie tak a nie odpali za cholere. |
siero oka | 2004-12-15 18:42:31 Nie nooo znowu nie dziala. Postanowilem ze wymienie stacyjke. Ile moze kosztowac nowa?
BTW Kumpel mi powiedzial zebym odkrecil taka srube a lewej strony kierownicy pod plastkiem, podobno to ma zdjac blokade ![]() |