Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2004-12-16 20:45:35 Pamiętacie tą scenkę (w tle socrealistyczny Pałac Kultury i Nauki)
TAKSÓWKARZ (do przechądzących pań) Od Zygmunta ukłony i różne wyrazy! OBIE PANIE Od jakiego Zygmunta? TAKSÓWKARZ Od III Wazy! |
![]() Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2004-12-16 20:51:24 Jeden z bardziej legendarnych zwrotów:
"Prawda czasu, prawda ekranu, prawda..." |
automatic | 2004-12-16 21:06:33 co to jest ?
a to dziedzic Pruski a dlaczego on w niemieckim mundurze? to się go szarfą przepasa /biało-czerwoną/ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-12-16 21:08:10 Rekwizytorka: Propozycja na dziedzica...
Zastępca: Ochudzki. Reżyser: Ale co on ma na sobie? Rekwizytorka: No... To ewentualnie można zdjąć. Zastępca: O, to jest bardzo dobra koncepcja... Reżyser: Ona jest bardzo dobra ta koncepcja ale dlaczego on ma pruski mundur na sobie?! Rekwizytorka: Pruski, bo to jest dziedzic pruski. O! Mam napisane w scenopisie - "wchodzi dziedzic pruski". Producent: Pruski, pruski... Bo on się nazywa Pruski! Wawrzyniec Pruski! Polski dziedzic! Rekwizytorka: No to mogę go przepasać po prostu. Producent: Zdjąć to! To jest profanacja! To jest policzek w twarz dla całej ekipy! |
![]() Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2004-12-16 21:11:12 Własnie, ciekawe czy jeszcze gdzieś istnieje ten FIAT "zmiennikowy"?
Dziś byłby rarytasem w klubie!!! ![]() Jedno jest pewne: "to najdroższy Fiat w dziejach polskiej motoryzacji" ![]() tak stwierdził serialowy Stanisław Lesiak (Bronisław Pawlik) |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-12-16 21:14:10 -Po drodze winko kupimy,córeczka mi sie urodziła to jest okazja!
-Coo?Znowu?? -Eee,ta sama co cztery lata temu,dziecko jest dziecko,wypić zawsze mozna,nie? |
![]() Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2004-12-16 21:17:57 Wiecie, że scena z Dziedzicem Pruskim miała być - na żądanie ówczesnego wiceministra kultury Antoniego Juniewcza - usunięta z filmu...
Tą akurat sie udało uratować, ale wiele innych musiało zostać zmienionych. Bareja miał ogromne "problemy" z cenzurą... Tym niemniej to co zostało jest świetne!!! ![]() |
Jendreq FSO 125p 1.5 C Warszawa | 2004-12-16 21:20:09 - A ten normalnie z tyłu do niej-kurdupel cholerny!!!
- Kuhdupel?! Kuhdupel?! |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-12-16 21:21:40 Wąsacz: Gdzieś ty był?!
Tata Tradycji: Toś ty w Anglii był?! Czegoś nic nie mówił? Zofia: On w ogóle nie gaduła jakiś... Dyrman: Chłop gadać nie musi! Tata Tradycji: Długo byłeś? Paluch: Jeden dzień... Dyrman: To krótko. Paluch: Trudno wytrzymać człowieku tam... Taką rudą wódę piją, na myszach! Dyrman: To tam jeszcze bardziej garują jak u nas? Paluch: Uuuuu, bez porównania, kochany... taki malutki wypijesz, dwa dni nieprzytomny jesteś... Dyrman: O rany boskie! |
![]() Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2004-12-16 21:25:59 Ciekawostka!!!
Czytałem, ze maja kręcić ciąg dalszy "Alternatywy 4" Autorem scenariusza ma być: M. RybińskiWybuch gazu przy ul. Alternatywy |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-12-16 22:49:33 1. Pani kierownik czy ja palę? Ja nie przestaję palić!
2. Jest zima to musi być zimno |
![]() pudel Miłośnik FSO Mazda RX-7 FC Kraków | 2004-12-16 23:17:19 Polecam to!
A w szczególności "Drogę do pracy" z "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz?" |
![]() Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2004-12-16 23:23:52 JOJO Twoja (i nie tylko zapewne) ulubiona scenka:
[Palacz rozmawia przez telefon i pali papierosa. W oddali słychać spiewanie uradowanej gawiedzi] Palacz (do telefonu): Kotłownia, słucham !!! Moje uszanowanie dla pani Kierowniczki ! ... Głos z tłumu: Uwaga chłopaki !!! A teraz zaśpiewamy naszą piosenkę !!! Tłum: Raz, dwa ! Raz, dwa, trzy ! Pięć, sześć, siedem ! Osiem ! Raz, dwa ! Raz, dwa, trzy ! Pięć, sześć, siedem ! Osiem ! Palacz (do tłumu): Proszę chwilowo o spokój !!! Fisza ADM do mnie dzwoni !!! Palacz (do telefonu): Słucham pani Kierowniczko ! Tak jest ! Aaaee... Aaaee... Pani Kierowniczko ! Pani Kierowniczko ! Ja to wszystko rozumiem ... Ja rozumiem, że wam jest zimno, ale jak jest zima to musi być zimno ! Tak ?! Pani Kierowniczko ! Takie jest odwieczne prawo natury ! Czy ja palę ?! Pani Kierowniczko ! Ja palę przez cały czas ! Na okrągło ! Nie, no nie ma, za co. Moje uszanowanie dla pani Kierowniczki ! Moje uszanowanie ! Palacz (do taksówkarza): !nullDwie ?! [Ekipa rozmawia przy stoliku w kotłowni] Taksówkarz (do Palacza): Jedna! Wozem jestem! Taksówkarz: No to co panowie ?! Walczymy, czy przyglądamy się na siebie ?! Zastępca: Czekaj !!! Podpisz to ! Jutrzejszą datę !!! Przecież to jutro rano będzie !!! Pomocnik: Dobra jest ! Oooooo ! Zastępca: Pokaż ! Zastępca: “My niżej podpisani, po sprawdzeniu 538 osób męskich, w ciągu 14 godzin, po przejechaniu 728 km zgodnie ze stanem licznika...” Taksówkarz: No... Zastępca: “... według listy, pod wskazanymi adresami nie stwierdzili nigdzie obecności człowieka uwidocznionego na zdjęciu”. Dobrze. Podpisz ! Dobrze ! Taksówkarz: Na jakim zdjęciu ?!!! Zastępca: Znasz tego faceta ? Taksówkarz: Nie ! Zastępca: To znaczy, że podpisałeś prawdę |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-12-17 00:22:33 dla mnie bomba scena ![]() ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-12-17 01:44:42 A skąd pochodzi tekst?: "proszę pani, o tej porze to jeszcze nie ma żadnego programu!" |
![]() road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-12-17 09:08:33
![]() ![]() ![]() - Ale co on ma na sobie ? - No... To ewentualnie można zdjąć. - O, to jest bardzo dobra koncepcja ! - Ona jest bardzo dobra, ta koncepcja, ale dlaczego on ma pruski mundur na sobie?!!! - Pruski, bo to jest dziedzic pruski. Mam napisane w scenopisie - "wchodzi dziedzic pruski". - Pruski, pruski... Bo on się nazywa Pruski !!! Wawrzyniec Pruski !!! Polski dziedzic !!! - No to mogę go przepasać po prostu. - Zdjąć to !!! To jest profanacja !!! To jest policzek w twarz dla całej ekipy !!! - Uspokój się ! Przecież to jest... sanacyjny dziedzic. Pamiętaj z kim oni się wtedy kumali. A zresztą, niech zdejmie. |