MotoNews.pl
1 Jakie są dobre i niedrogie świece zapłonowe do forda. (75157/45) - Strona 2

Jakie są dobre i niedrogie świece zapłonowe do forda. - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ja polecam jedynie NGK dla mnie inne firmy to badziewie

Cytat:
2004-12-21 23:22:43, darekbin pisze:
Tydzień temu założyłem sobie NGK silnik 1.4i CVH cyka jak zegarek cena 8 zł za sztukę dla porównania Motorcraft 13 zł.

Gdzie tak tanio wyrwałeś??

W pierwszym lepszym sklepie w Turku.

Cytat:
2004-12-23 22:11:43, darekbin pisze:
W pierwszym lepszym sklepie w Turku.

A dlaczego na necie są takie drogie

świece

ja kupilem NGK za 12,50 szt. ale jeszcze nie zalozylem, teraz jezdze na motorcraft, ale maja juz przejechane kolo20tys km i duzo mi pali wiec zmieniam

Przerwa na świecy powinna mieć 1,3 mm.

ile średnio jeździcie na świecach (i na jakich?) będę wdzięczny za info

a jaki to ma byc dokładnie te ngk bo zamiezam zmienic.

witam
podepne sie z pytaniem
o co chodzi z tymi platynowymi bo posiadam takowy silnik zetec 16v 1,6 i jakie ngk trzeba kupic

sluchajcie ile kable wysokiego napiecia kosztuja tzn ile kosztuja takie ktore zakladacie do swoich 16zaworowcow i jestescie zadowoleni, bo dzisiaj facet chcial mnie chyba wydy......ć powiedzial ze do takiego silnika za swiece ngk lub bosha 120 pln no i kable tez jakies 100pln paranoja czy prawada.

thx

ja kupilem motorcrafty od kolegi slawas1 i jestem zadowolony cena za 1 szt 20 zl ale jeszcze kable musze wymienic

Nie chciał cię wydymać niestety NGK kosztują 35pln za szt. a kable NGK 150pln chyba ze podróbki power tec 100pln.

ja u siebie zakladalem ngk, to kichał, prychał, dusił sie, kupilem drugi komplet po 3tys km, i to samo, w koncu zalozylem polskie dziadostwo zwane ISKRA i chodzi jak nalezy (równo i ma sporo wiecej siły) )), wiec uwazam ze kazdy samochod jest indywidualny i nie na kazdych swiecach chce chodzić )

panowie 100za kable jeszcze ujdzie stary do bmw jak usłyszał ze 200 zł sredniej jakosci to mu się odechciało na dzień dobry bardzo mocnego wozu hahahhahah

ja w swoim zalozyłem kable powertecha i jestem zadowolony silniczek pracoje rowno swiece NGK ogolnie zapłaciłem za komplet 220 pln

a swiece zarowe do 1.8D z 92r.jakie beda najlepsze a jakie najgorsze?
pozdrawiam

tylko orginal i NGK

używam od lat NGV V-line (sprawdzają się także na LPG) i nie narzekam.