| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-16 14:56:51 JAk będą chcieli buchnąć autko to i tak wezmą Mi jakiś czas temu wyjeli boczną tylną szybę za kierowcą bo chcieli drzwi tak otworzyć.... Nie wiedzieli jednak, że przez klatkę i kubeł się nie sięgnie do otwieracza;] Moje zabezpieczenie to wyjęty wichajster w drzwiach syglalizujący stan otwarcia lub zamknięcia drzwi;] No i połamana łapka do ich otwierania od wewnątrz;] Reszta to patenty mi nie przeszkadzające a innym może tak;] ....Hmmm, dobry patent to także brak stacyjki, zdeko wybijający potencjalnego złodzieja z pewności, że wszystko jest proste jak łamak to stacyjek;] |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2005-01-16 19:32:46 no brak stacyjki moze niezle namieszac w glowie zlodziejowi, niezla sprawa jest tez zabieranie kierownicy ![]() |
owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2005-01-16 19:36:04
a nie widziałeś 60 sekund? mieli swoją kiere . |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2005-01-16 19:43:31 moje zdanie jest takie:
Wejść zawsze wejdą najważniejsze jadnak to aby zrobić tak żeby nie odpalili i nie odjechali!, pozatym kazda nawet głupia i mała przeszkoda to złodziej sie zastanowi czy jest sens....chyba że to debile dresy jakich pełno.... |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2005-01-16 19:51:16 Mam na pokładzie fabryczną blokadę skrzyni biegów (to za dopłatą było) i teraz nasuwa się pytanie: czy jest ona tak samo skuteczna jak fabryczna blokada kierownicy, czy może się sprawdza |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-01-16 19:55:45 kierownica sama w sobie przecież ma blokadę...jak się pokręci na postoju bez kluczyka w stacyjce to się zablokuje..też zawsze coś..kupiłem w kerfurze za 20zł blokadę którą się zapina o kierownicę i o lewarek skrzyni biegów...zawsze coś ))))))
ps.dobry motyw ktoś wymyślił deska z gwoździami na siedzenie i przykryć jakimś materiałem PPP baa |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2005-01-16 20:02:26
no chyba tylko zrobi mu prezent bo nie bedzie musial jej urywac
jezeli niektorzy uwazaja fabryczna blokade kierownicy za zabezpieczenie to...
w sumie zamek w drzwiach i klamka to tez zabezpiecznie-zawsze cos |
PaculaSportGarage K-shell suchy i mokr ... Mysłowice | 2005-01-16 20:18:22
no rzeczywiście... biorąc pod uwagę fakt, że gałka lewarka zmiany biegów jest odkręcana, to zajebiste zabezpieczenie z tej blokady
Pozdro |
Wilu | 2005-01-16 20:18:40 Na początku lat dziewiećdzisiątych na podwórku mojej siostry facet parkował nowego maluszka. Wogóle nim nie jeździł tylko chodził wokoło ze szmatką. Na złodzieji miał taki patent, że poobkręcał tego malucha łańcuchami takimi jak krowe się czasami na pastwisku mocuje do gruntu. Cały maluch był tym mocno poobkręcany i przymocowany do drzewa. Dodatkowo facet mieszkał na parterze i zamontował sobie w oknie szperacz, którym o pewnych godzinach przeszukiwał całe podwórko. Skończyło się to wszystko tak, że zostały same łańcuchy ...
Z kolei naszego Poldka, którego kiedyś będąc z rodzicami u siostry zaparkowaliśmy na tym feralnym podwórku, jakieś pacany próbowały otworzyć na siłę śrubokrętem. Oczywiście musiały to byc skończone ciule bo ja otwierałem tego Poloneza naprawdę nie wiarygodnymi przedmiotami a oni tylko pogięli blachę wokoło sekretnika. |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-01-16 20:22:39
baaaa pomyślałem o tym wcześniej i tak zamocowałem gałkę że jest nie do odkręcenia jedynie odciąć .......wiem że to lipne zabezpieczenie ale zawsze coś ) |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2005-01-16 22:29:19 Dobra akcja z tym maluchem i lancuchami neizly klo w ogole szperacz w oknie hehe a na dachu VKM ja jeszcze doginam przewod aprat>>>cewka do aparatu autka nie odpalisz |
czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2005-01-17 21:23:43 jak już ktoś ma zamontowany alarm z syreną, to może jeszcze jedną dodać we wnętrzu. Jakąś taką na maxa głośną, gdzieś pod deską rozdzielczą. Tak, żeby pierdolo#emu złodziejowi uszy zwiędły i bębenki pękły.
Zawsze jest to coś, co odstraszy albo na tyle zniechęci, że gościowi już nic nie będzie chciało się w aucie robić. Ja u siebie w aucie mam narazie tylko jedną, standardową syrenę, ale tak jak mówiłem - dodam jeszcze jedną we wnętrzu i jedną gdzieś między nadkolem plastikowym a metalowym. |
czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2005-01-17 21:27:20 jak już ktoś ma zamontowany alarm z syreną, to może jeszcze jedną dodać we wnętrzu. Jakąś taką na maxa głośną, gdzieś pod deską rozdzielczą. Tak, żeby pierdolo#emu złodziejowi uszy zwiędły i bębenki pękły.
Zawsze jest to coś, co odstraszy albo na tyle zniechęci, że gościowi już nic nie będzie chciało się w aucie robić. Ja u siebie w aucie mam narazie tylko jedną, standardową syrenę, ale tak jak mówiłem - dodam jeszcze jedną we wnętrzu i jedną gdzieś między nadkolem plastikowym a metalowym. |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-01-17 21:50:56 najlepiej mieć garaż |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2005-01-18 08:29:12 do garazu tez ci się włamią... a kazde zabezpieczenie którego celem jest "uszkodzenie ciała" nawet złodzieja podpada pod paragraf... za to mozna iść siedzieć...
najlepiej mieć brzydkie, stare auto
a tak poważnie... spróbuj pogadać z jakims elektronikiem, zeby ci zrobił czasowy zwieracz zapłonu... (ale nazwę wymyśliłem...) działa to tak jak nei jest włączony, to pracuje silniczek poprawnie... jak go załączysz to po uruchomieniu silniczka (dowolnym sposobem) po chwili zwiera zapłon do masy... i za chwilę rozwiera... co to daje?? auto zachowuje się tak jak by miało kłopot z zapłonem, paliwem poprostu gasnie... zniechecony złodziej nie bedzie miał czasu na szukanie usterki... bo maluchy czesto maja kłopty tego typu... można mieć nadzieję ze się nie wkurzy i nie zrobi rozpierduchy bo nie bedzie wiedział ze to celowe dziłanie własciciela tylko złosliwy maluch... patent mozna zastosować w kazdym aucie ale zamiast zwierać do masy przerywacz, mozna odcinać jakiś inny sygnał... układ jak pamiętam jest banalny... kazdy kto trzymał lutownice moze go zbudować na układzie scalonym np: 555 pozdrawiam.... |