Polish drift machine - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2005-01-28 17:17:22, Yoshi81 pisze:
Niezupełnie . Fiat 125p jechał polem-to gramatycznie jest zle, powinno być: fiat 125p jechał polem. Chyba,że : Samochód Fiat 125p jechał polem. Czyli poprawność gramatyczna jest tylko gdy do nazwy samochodu dodamy, że to jest samochód .

YĆ i nie wracaj, ja cie prosze

Mam samochód Polonez Caro , ty masz samochód Polonez Caro, oni mają polonezy?

Dobra, ja sobie żartowałem a tutaj do boju przystąpiła LZWPM Liga Zagorzałych Wielbicieli Profesora Miodka

Kiedyś pamiętam były kłótnie czy pisać nazwy aut małą czy dużą literą, kumpel dostał ocenę niżej (w podstawówce jeszcze) ponieważ napisał nazwę auta z duzej litery - nie wspomnę już o tym jak inny kolega dostał dwóję z matematyki w podstawówce bo zapisał operację mnożenia za pomocą "x" a nie "(kropki)".

Kao - a co ty tam po węgiersku (?) masz w podpisie?

Cytat:
2005-01-28 17:31:28, Wilu pisze:
Ludziska co Wy wypisujecie ? Polonez czy Fiat to są nazwy własne i piszę się je z dużej litery a angielski to przymiotnik więc pisze się z małej.

Nihil est FSOautoklub sine off-topic messages

A ja zawsze myslałem ze Polska jest potęgą w produkcji past polerskich...

Cytat:
2005-01-28 17:41:22, t_kucyk pisze:
Nihil est FSOautoklub sine off-topic messages

where is "off-topic message" ?

Cytat:
2005-01-28 17:46:31, Wilu pisze:
where is "off-topic message" ?

It's all around us...

You encounter it when you eat, drink, work - it's even in this very room

T_Kucyk:Kolega dostał niższą ocenę słusznie .Dziwnie to brzmi,ale taki jest nasz ojczysty język polski.
Na forum piszę:
Mój Polonez jest ładny.
I tak wolę, ale gramatycznie to jest nie poprawnie.Nad problemem wiele rozwodziłem kilka lat temu, rozmawiałem z trzema polonistami i wniosek jest kilka postów wyżej.
Wię idę do swojego samochodu marki Polonez się przejechać .
I już nie of topujmy

Cytat:
2005-01-28 17:54:59, Yoshi81 pisze:
I już nie of topujmy

Słusznie

buhehee koledzy widzę dbają o czystość polskiej mowy,ino nie widzę w tej dyskusji OLA od którego dostaję upomnienia niejednokrotnie

Ja chciałbym tylko zauważyć że forma "Fiat" jest niepoprawna i forma "fiat" również. Prawidłowy sposób pisania to FIAT, ponieważ jest to skrót. Tak jak FSO, a nie Fso.

Cytat:
2005-01-27 21:57:27, PG pisze:
4 gazniki czy 2 podwojne??

pisali ze 4 pionowo ustawione czy cos ...

ciekawe gdzie oni je zmiescili?? ale moze, moze...
Ja i tak od wczoraj jestem zakochany w Solexach

no nawet prawie udalo ci sie je wyniesc

Cytat:
2005-01-28 20:11:22, c330m pisze:
pisali ze 4 pionowo ustawione czy cos ...

To zapewne skończy się na dwóch dwuprzelotowych gaźnikach górnossących.
O tyle.

Grzech to zlaerzy o jakim fiat mowimy FIAT to jest skrot natomiast fiat to z jezyka lacinskiego niech sie stanie to tak apropo jezyka

[ wiadomość edytowana przez: trool dnia 2005-01-28 21:49:01 ]

Mówimy o Fabrica Italiana Automobili Torino(czy siakoś tak) w skrócie FIAT.Dawniej pisano np. w prasie marki samochodów w cudzysłowie (np."Podczas przechadzki malowniczymi uliczkami starówki, pierdolnął we mnie czerwony "FIAT")Język polski trudna język,a ja bardzo lubię "pomiodkować" Sorki już nie będę,hehe.
PS.Tekucyku - tam po węgiersku jest napisane:
"Jeszcze zostało mi
dziewięć litrów denaturatu
Nie mam,nie mam z kim pić,
więc wypije sam."

[ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2005-01-28 23:52:04 ]

FIAT to skrót od włoskiego: Fabricca Italiana Automobili Torino

(F.I.A.T. do 1906 roku, później kropki zniknęły...)

Za czasów firmy PZInż. wszelkie licencyjne wyroby FIAT-a firmowano "Polski FIAT" i po wojnie zresztą też.

A w prasie to spotykamy wszelkie możliwe wersje

Cytat:
2005-01-28 17:49:21, t_kucyk pisze:
It's all around us... You encounter it when you eat, drink, work - it's even in this very room

Aż się boje otworzyć lodówke .

A co do nazw samochodów to najlepiej pisać tak:
/F/I/A/T/

Polody chce założyć dwa pionowe webery IDF,ale myśli jeszcze nad czymś turbo(przedwczoraj z nim gadałem).
Natomiast w escorcie ma 2,0 od coswortha turbo.

Cytat:
2005-01-29 00:32:03, pioban pisze:
Polody chce założyć dwa pionowe webery IDF,ale myśli jeszcze nad czymś turbo(przedwczoraj z nim gadałem). Natomiast w escorcie ma 2,0 od coswortha turbo.

nie widzi mi sie 2.0 fiata do driftu nawet z podwojnymi weberami.
1.8 tak ale 2.0