Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-04-17 23:50:46 Wątek nie jest najświeższy, ale aktualny, więc nie ma co tworzyć nowego.
U mnie jest to samo co opisuje Marek. Niestety też nie mogę odgadnąć co to może być. Aby nieco przybliżyć problem opiszę moje skojarzenia. Po przejechniu jakiejś odległości (nie ma tu raczej znaczenia jakiej i z jaką prędkością) i zatrzymaniu się na nieco dłuższy czas, (kilkanaście sekund - np. na światłach) słychać z bagażnika dźwięk jakby się coś przewróciło (np. teczka, której de facto nie ma). |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-18 00:00:00 U mnie wraz ze wzrostem temperatury (tak mysle) ten >puk< ustal. Teraz zatrzymuje sie jak zawsze... no, moze czasami stuknie, ale nie tak jak w zimie zawsze. |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-19 19:29:40 Ale to nie moze byc tlumik, bo ten stuk wystepuje jak juz samochod stoi, wszystki sie zatrzymalo (wydech tez).... |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-04-19 21:19:47 To na prawdę jest zagwozdka ![]() Ja nawet brałem pod uwagę pływak w zbiorniku paliwa! |
![]() DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2004-04-20 16:46:53 Ten dźwięk kojarzy mi się z odginaniem jakieś blaszanej powierzchni.
Ja podejrzewałem zbiornik LPG, ale rozumiem że to dzieje się też w samochodach bez gazu. To akurat jest dobra wiadomość ![]() Czy ktoś w ogóle rozwiązał ten problem albo przynajmniej znalazł przyczynę? |
![]() plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-04-20 23:23:18 To jest duch WIELKIEGO WODZA ESPERAKA ![]() bo tak naprawdę to jest faktycznie wkurzające jak coś się dzieje i nie wiadomo co - ja oststnio miałem piszczenie dochodzące z kierownicy - o tym byłem przekonany - ale po dogłebnej analizie znalazłęm przyczynę piszczenia w pękniętym mocowaniu mojego fotela (kierowcy) i narazie popsikałem to czymś tam, ale trzeba zespawać, żebym nie wydupił kiedyś przy ruszaniu ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-04-21 09:40:14 No to chyba niestety muszę się przyłączyć do tego "klubu". Tyle, że u mnie nie jest to tak głośne, czasami pojawia się również w trakcie jazdy (z niskimi prędkościami), przy skręcaniu w lewo i dźwięk wyraźnie dochodzi z tyłu, od prawej strony. A może to co słyszę podczas jazdy to druga, zupełnie inna przyczyna? Jakaś mała podpowiedź? |