| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() forplay Polonez Caro 1,6 GSI Bielsko-Biała | 2003-07-24 10:53:46 mam pytanko - do mac gyverów - co zrobić jak stuka klapa tylna - od 3 miesięcy kombinuję i nic nie wymyśliłem - podkładałem już wszystko tak że się nie chciała zamykać - ale nic - niestety nie pomogło |
![]() forplay Polonez Caro 1,6 GSI Bielsko-Biała | 2003-07-24 11:58:04 Kupiłem kiedyś kanta po cichu przed rodzicami - oczywiście nie oglądałem dokładnie a że kosztował 500 zł to się nie zastanawiałem nad stanem technicznym to brałem w ciemno. Ważne że silnik grał. Po kilku dniach okazało się że miał cholernie przegnite progi. Co miałem zrobić - odkleiłem taśmę którą były zamaskowane wywaliłem szmaty które jakiś dureń powciskał i naładowałem pianki do uszczelniania okien - jak już urosła i poobcinałem to co wylazło zaszpachlowałem poxiliną i kitem - trzymało się 3 lata - potem dopiero kumpel który go ode mnie kupił wstawił nowe blachy |
Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2003-07-24 16:40:56 Ja u siebie mam kilka ciekawych patentów: kierunkowskaz na drut, brak zaczepu pasów bezpieczeństwa od kierowcy, więc się wpinam do pasażera |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-07-24 20:22:28 Sytuacja
Droga Tomaszów - Łódż - ok 23 Objaw - najpierw przyjemne byczenie - potem DRAGSTER Przyczyna up... sie rura wydechowa przy samych portkach...... Ale co tam Kawałek blachy zawinolem dookola resztek rury i portek ) - 2 mocowania do rur (takie z kołkami rozporowymi ale metalowe nie plastiki poniewierały sie po remoncie działki w bagazniku) skręcić jeżdziło prawie rok..... Urwana linka sprzęgła - zaraz przy samym mocowaniu na dole A ja jestem w Rawie i musze być za 2 godziny w pracy w Tomaszowie!! akumulator słabowity i nie odpali silnika na biegu ( nie zakreci rozrusznikiem......) skróciłem pancerz dorobiłem "okucie" na linke - zestaw - sruba z nakretka 2 podkładki i wieksza nakretka linke przelozyć przez duza nakretke zacisnąc przekladajac przez ta sama nakretke srube (z podkladka) i dokrecic na maxa nakretka (z podkladka) A i jeszcze jedno Do dfa pasuje najlepiej ta najdluzsza linka sprzegla...... |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-07-24 22:34:01
zapraszam do tego wątku - Wyciszanie poldiego |
cebka Miłośnik FSO ![]() Było Wąskie Caro 1.9 ... Lublin | 2003-07-25 22:44:59 W czerwcu ubieglego roku urwal mi sie zbiornik paliwa,te opaski ktore go trzymaja byly tak zardzewiale ze na wiekszym dolku powiedzialy dosc i zbiornik zaliczyl glebe.Nie slyszalem uderzenia bo radyjko mi gralo,tylko w lusterku zobaczylem jak mi iskry wala spod samochodu.W bagazniku mialem baniaczek po plynie do spryskiwaczy i kawalek rurki do paliwa,wlalem rope do banki,wstawilem pod maske,wsadzilem do niej przwod ssacy i powrotny i tal ze zbiornikiem w kufrze wrocilem do domu.Swoja droga dobrze ze to diesel,mimo ze mulowaty,jak by byl benzyniak to tego postu bym nie pisal. |
Artur-H Polski Fiat 125p Ruda Śląska | 2004-06-10 18:02:47 Kiedyś na okrągło przepalała mi się kostka stacyjki , szczególnie ostatni bolec, więc zapalałem auto na drut otwierając maskę, ludzie zawsze byli cholernie zaciekawieni czy przypadkiem nie kradnę samochodu.
Otwieram drzwi, otwieram maskę i zapalam samochód Przestałem tak robić jak naprawiłem nienaprawialny bendiks. |
KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2004-06-10 21:40:40
zapomniales dodac, ze moj Ojciec jeszcze radzil, aby w miare mozliwosci zdjac podkladke ze swiecy, wtedy swieca wejdzie ciut glebiej. I na takich swiecach swoim adlerem z 1938 roku Ojciec zjezdzil Polske.... ;)) |
![]() Andrzej_Zamosc Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2004-06-10 23:11:58 No to moze ja cos dopisze....Jechalismy z tesciami nad Białe,tesc DF125, ja moja LAjDAczka. Tesc ma bandziora bez gazu,wiec zatankowal pod korek benzu (pierwszy raz od dawna).No i sie okazalo,ze ma pekniecie zbiornika miedzy rura wlewowa, a samym zbiornikiem.Benzu 45 literkow, kredens zapakowany i co robic... Mydlo,ale takie bardzo juz < |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-06-10 23:31:39 Mojemu ojcu zaczęła cieknąć chłodnica w syrence gdzieś na trasie.A że działo się to w czasach zamierzchłych o jakieś specjalne specyfiki było trudno-wogóle nie było.
Paczka herbaty wsypana do nagrzanej chłodnicy załatwiła sprawę . |
GT Miłośnik FSO Żaba Hindenburg | 2004-06-10 23:44:52 musztarda grilowa tez dziala |
-DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-12-12 22:59:49 Przeglądając forum trafiłem na ten temat i przypomniało mi się jak dawno temu wracałem z Gdańska Polonezem (borewicz) i nagle zaczęło śmierdzieć benzyną. Zjechałem na pobocze patrzę dziura w baku na samym środku i kapie... Otwieram bagażnik i szukam czegoś żeby zatkać tą dziurę ale znajduje tylko kostkę mydła |