Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2005-04-05 17:46:32 Ten tego, więc przed chwilką odebrałem przyciemnioną Omegę.
Kosztowało mnie to 380zł netto na f-rę ![]() Wygląda spoko, Res ocenisz swoim obiektywnym okiem ![]() |
![]() Gozer LOB NET MEMBER MV6 Siedlce | 2005-04-17 12:18:24 Omenator napisz czy uzywales opalarki i ogolnie jak przebiega proces oklejania szyb, jaka folia i inne rzeczy do tego uzyte.
|
Hey OmegaB Częstochowa | 2005-04-18 10:13:16 Zgadzam się. Mnie też ma to kosztować 550,00 zł i nikt nie zwracał uwagi na to że to jest Omega i należy coś dołożyć. |
![]() szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-04-18 11:00:54 a gdzie w trojmiesicie a najlepiej to w gdansku jest cos godnego polecenia w rozsadnych cenach ?
za info dzieki pozdro |
![]() Res best memory O-ka | 2005-04-18 11:07:03 Oceniłem ![]() Naprawdę bardzo solidnie wykonane, jestem pełen uznania ![]() |
![]() xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2005-04-19 08:42:43 a ile folii (wielkość arkusza) poszło wam na przyciemnienie. |
![]() szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-04-20 09:11:41
wiesz jak robic to porzadnie no chyba ze zrobi mi to za tak zwane grosze to moze bym rozwazyl pozdro |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2005-04-20 09:37:04 Panowie a teraz zagaję w innej sprawie...
Napewno każdy z nas słyszał o przyciemnianiu piecowym. Efekt podobno niezły a i trwałość większa. Ale nie o tym chciałem. Pewnego razu na TVN Turbo dokładnie w programie Top Gear testowali jakiś taki różowy badziew stworzony do jakiegoś filmu. Paskudne to było jak cholera... ale miało jeden ciekawy gadżet. Kabina wystająca ponad karoserię była z zwenątrz cała czarna ale tak czarna, że śtrodka ni w ząb nie było widać. Jednak od środka widoczność była wręcz idealna, zero przyciemnieania, NIC! Wiecie może jak to było zrobione? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-04-24 11:58:23 Panowie i ja wziąłem sie za przyciemnianie szybek u siebie,najzwyklejszą ogólnie dostępną folią jaka może być.Wczoraj,jako że robiłem to pierwszy raz zeszło mi 1h z jedną szybą.Przyciemniłem dwie boczne w przedziale bagażowym, i powiem wam że jak na pierwszy raz to jest po prostu pięknie.Jak znajde chwile czasu to ciąg dalszy,czyli szyby w tylnych drzwiach i w klapie bagażnika.I jeszcze musze przyznać że jest to dziecinnie prosta robota,tylko trzeba zachowań dużą ostrożność, i najlepiej robić w pomieszczeniu zamknietym lub zamknąć się w samochodzie i działać.
Jak przyciemnie reszte to wrzuce fote. Senin jeśli chodzi o piecowe przyciemnianie to np: http://www.carsolar.com.pl/?link=piecowe zresztą jest tego pełno w necie. |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-04-24 13:39:35 Podstawowa sprawa to taka że nie można psikać samą wodą,tylko trzeba zrobić sobie mieszankę z płynem do naczyń,by ułatwić poślizg i lepsze odprowadzenie wody.Tym samym roztworem myjemy szybę (nic co zawiera amoniak nie może być do tego użyte).
Na umytą szybe psikamy roztworem i przy rozdzielaniu folii cały czas też na nią psikamy. Wode zgarniamy od środka ku brzegom packą obutą w ręcznik papierowy(aby nie porysować folii) i folia z wierzchu równiez musi być mokra.Tylną szybe trzeba pociać z trzech kawałków, bo inaczej sienie wyłoży ![]() Aaaa i jeszcze jedna zasada, nie można robić tego na słońcu. |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-04-25 11:19:00 Kilka fotek przyciemninego tyłu u mnie w profilu. [ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2005-04-25 11:21:47 ] |
jon Omega C Chorzów | 2005-04-25 13:39:45 Sam oklejałem tylną szybe w caravanie - no i porażka .
Wolałem pojechać do zakładu i przyciemnili mi tylko 1 szybe za 100 pln , bo pozostałe okleić to już nie problem . |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-04-25 15:06:46
Chodziło o tylną szybę w sedanie,że trzeba ciąć z 3 kawałków,żeby nie wiem jaka dobra folia była. Co do caraana to z 2 kawałków,nie radze z jednego bo po pewnym czasie zacznie odchodzić po brzegach. Wiem bo widziałem wiele razy ja się to robi,bo znam dobrze gościa który ma zakład i sam u niego przyciemniałem 3 samochody.Zresztą róbcie jak chcecie ![]() |
jon Omega C Chorzów | 2005-04-26 20:44:31 Potwierdzam - w caravanie z 2 kawałków , lecz robią to w taki sposób że nie widać łączenia . Folia jest łączona w miejscu gdzie leci pasek z podgrzewania szyby . |
![]() BodzioMV6 MV6 Toruń | 2005-04-26 21:20:14
Przyciemnialem w 3-miescie 3 lata temu u goscia ktory robi to w nowych fabrycznie autkach,jego zaklad jest obok salonu VW w Gdansku Oliwi,jest drogi ale to ponoć najlepszy fachowiec w trojmiescie.Robil to kilka lat w USA i ma o tym troszke pojecia.Kilka ciekawostek: -tylna szyba -jedno naciecie folii,nigdy nie znalazlem miejsca naciecia!!! -wszystkie szyby (oprocz przedniej) oklejal bez demontazu szyb,mial do tego specjalny rozpierak -efekt jest wrecz cudowny,jezdze juz 3 rok i zaden glina sie nie przyczepil,przednie,boczne mam zrobione filtrem 2 ,pozostale na maksa czyli 3 -3 lata jazdy i nie ma zadnych rys ani odklejen POLECAM PS Mam jego namiary na atescie ,ktory mi dał. |