Tak sie bawi, tak sie bawi, CRACOVIA - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2005-05-09 21:04:14, Booguc pisze:
pterock , jestes dumny bo to typ z krakowa??

a niby dlaczego uwazasz ze jestem dumny??
zapodalem fotke bo sie zalamalem jak ja zobaczylem...
i jak ludzie maja z dziecmi chodzic na mecze jak tak wyglada kibicowanie??

Cytat:
2005-05-10 00:51:51, pterock pisze:
a niby dlaczego uwazasz ze jestem dumny?? zapodalem fotke bo sie zalamalem jak ja zobaczylem... i jak ludzie maja z dziecmi chodzic na mecze jak tak wyglada kibicowanie??

trzeba edukować młodzież...jak w szkole zajęć o wychowaniu w rodzinie nie ma

myślicie, że to może być manifestacja sprzeciwu wobec skostniałych norm obyczajowych, krępujących dzisiejszą młodzież

TO nie kibice tylko pseudokibice!!!!!!!!!! sku*** i wogóle powinni się wziąść za nich ale nie polskie władze niepotrafią ehhhhh dobrze Filipiak (własciciel Cracovii) robi zabierając się powoli za nich tylko prawo zmienic trzeba.....ehhhh ja byłem na tym meczu i powiem tyle że niemożna oceniać całego klubu po takich debilach....i to nie tylko dlatego że jestem sympatykiem Cracovii. to są wypierdki społeczeństwa powinni ich pozabijać tak samo tych z Wisły co na osiedlu jak wracałem z nożami i siekierami gonili.....ehhhhh co za kraj w angli sobie poradzili......

Najlepsze, że to są ludzie, dla których nie liczy się klub, tylko mają prosty pretekst żeby komuś ożenić kose, albo siekiera siekiera mu zrobić, lub poprostu sklepać!!!
To jest najbardziej chore!!!
Gdyby nie Wisła, Cracovia i inne kluby, to moglibyśmy dostawać za Kuzaja czy Hołka!!!
Poprostu ci ludzie zawsze będą tak robić, obojętne czy za klub, czy za coś innego równie bezsensownego!!!
Ich powinno się zamknąć i tych, którzy rokują jakieś nadzieje LECZYĆ!!!

"Cracovia: Wiara, wychowanie, opatrzność i... przekleństwa

Mam nadzieję, że w ogólnym rozrachunku znajdziemy się na 3. miejscu, a jeżeli skończymy na 4., to z Bożą opatrznością, bo któraś drużyna przed nami wywalczy Puchar Polski i zagramy w europejskich pucharach – mówił Krzysztof Przytuła po derbach Krakowa.

Jeszcze w pierwszej połowie, gdy sfaulowany przez innego pasiaka młody wiślak Jakub Błaszczykowski wpadł na Przytułę, ten zareagował pełnym miłosierdzia sformułowaniem: „Ty, k…, frajerze j…”.

Parę tygodni temu, gdy Marcin Bojarski strzelił gola Legii, uklęknął przy linii bocznej, przeżegnał się, po czym zaprezentował podkoszulek z napisem „Ojcze Święty, dziękuję za wszystko”. – Jestem „Medalikiem” z Częstochowy, tak nas nazywają w Polsce, i jestem człowiekiem religijnym. Tak zostałem wychowany. A moje życie utwierdziło mnie w wierze. Odczuwam, że opatrzność mi pomaga w różnych sytuacjach życiowych. Wiele było takich wydarzeń w moim życiu, kiedy odczułem, że nade mną czuwa Bóg. Nie wierzę w przypadek, wierzę w boską opiekę – mówił później napastnik Cracovii.

W miniony piątek chyba rzeczywiście opatrzność nad nim czuwała, bo za odkopnięcie piłki i okrzyk „k…, w piz...” od sędziego Gilewskiego otrzymał tylko żółtą kartkę. Gdy w ostatnich minutach zapytał sędziego asystenta: „k… mać, no co?”, nie ujrzał już nic. Gdzie tu jednak wychowanie, o wierze, papieskich naukach i szacunku bliźniego nie wspominając?

Więcej - w "Trybunie""

taa...tylko Kibice

Koniu zastanów się co wklejasz...co to ma do kibiców i noży??? nic myslisz ze tylko piłkarz cracovii przeklina? zdziwiłbyś się bo w wisle nie lepsi....wiec niewiem o co ci chodzi....a to ze on mówi że religijny a poźniej przeklina no cóż są różni ludzie......i czy to powód żebym nie kibicował klubowi??? mylisz sie EOT pozdrawiam

Po prostu to jest cała Cracovia od kibiców, po pilkarzy i prezesów. Najdziwniejsze jest to że Ci ostatni dają przyzwolenie na takie zachowanie - patrz zachowanie spikera podczas derbowego meczu Wisła Cracovia. Nie pamietam sytuacji takiej zeby spiker podjuszczał kibiców do wzajemnej nienawiści.

Nie będe wspominał o oprawie...

Hmm...A co ma mówienie słów uznanych za niecenzuralne, do wiary w Boga??? Przecież w tym co wkleiłeś Koniu, nie ma nic w stylu, że koleś najpierw mówi, że on to taki wierzący i takie tam, a potem zaczyna jechać po "Najwyższym".
Używa tylko niezbyt kulturalnch słów.
Więc nie wiem o co cho...ale przecież Koniu od pewnego czasu lubi robić małe zamieszanka na forum
Pooozdro

Cytat:
2005-05-11 10:08:49, Koniu pisze:
Po prostu to jest cała Cracovia od kibiców, po pilkarzy i prezesów. Najdziwniejsze jest to że Ci ostatni dają przyzwolenie na takie zachowanie - patrz zachowanie spikera podczas derbowego meczu Wisła Cracovia. Nie pamietam sytuacji takiej zeby spiker podjuszczał kibiców do wzajemnej nienawiści. Nie będe wspominał o oprawie...

Wiesz co brak mi słów dla ludzi takich jak ty..... rozumiem że jako iż jestem kibicem Cracovii jestem cham chu* i jeszcze wiecej, eh dla twojej skromnej wiadomości prezes niewydaje żadnego przyzwolenia co ciekawe ale pewnie tego niedoczytałeś i nie śledziłeś bo to taka drobna błachostka sprzeczna z twoimi poglądami: on próbuje z tymi psedoidiotami walczyć widać że niedoinformowany chłopak z ciebie

Jakby nie wydawał przyzwolenia to nic na meczu by się nie działo..począwszy od odprawy...po spikera etc. ( No spikera to napewno już nie będzie bo PZPN go zapewne zawiesi ale to juz nie dzieło samego prezesa Cracovii. )
Co do kibiców to dobrze wiesz o jakich kibiców chodzi...i niestety w Cracovii ich jest najwięcej...przynajmniej tych czynnych

od oprawy to się odczep wiesz co oprawa była super szkoda że tej prawdziwej nie widziałeś a to że spalili szaliki to nie kibice a tak zwani bojówkarze, prezes Cracovii kazał ochroie interweniować i je ściągnąć wiec niewiem czy nic nie robił , 16 sprawców dzieki najlepszemu w polsce monitoringowi trafiło pod sąd...(teraz to prawo trzeba zmienic ale to nie w rekach prezesów ) a huliganie byli i będą tylko chodzi o to aby ich z klubu wyeliminować! fakt faktem Cracovia ma ich najwiecej bo to najstarszy klub w Polsce EOT co miało być powiedziane zostało powiedziane reszta w rękach ludzi od prawa......pozdrawiam

Cytat:
2005-05-11 16:02:58, Yankee pisze:
a huliganie byli i będą tylko chodzi o to aby ich z klubu wyeliminować! fakt faktem Cracovia ma ich najwiecej bo to najstarszy klub w Polsce

Jakoś po drugiej stronie błoni pseudokibiców nie ma :]

Jak to nie!??? spadłem na cycki to powiedz mi kto mnie gonił z siekierami w szalikch Wisły zaraz jak po meczu wracałem do domku ?? duchy czy jak

EDIT no może fakt to pewnie byli prawdziwi kibice

[ wiadomość edytowana przez: Yankee dnia 2005-05-11 16:41:26 ]

Pomijając to co napisałeś Koniu wcześniej....
Nieeeee!!! Wisła nie ma wcaaaale pseudokiboli!!!
A cały Nowy Kleparz i mieszkający tam (niestety moi znajomi) kibole latający z tasakami, siekierami, nożami i pałami i nawalający "żydów", to są porządni kibice, którzy na meczach śpiewają miłe piosenki i drużynie swojej i przeciwnej, a po meczu idą na przyjacielskie piwko z kibicami Cracovii....
Ja rozumiem Koniu, że jesteś najmądrzejszy, a prawie wszyscy inni są debilami, ale zastanów się czasem co piszesz...

No dobra Koniu, tutaj mogę się z Tobą zgodzić, bo faktycznie wiślacy dali sobie trochę spokój a KS dalej szaleje...
Ale mimo wszystko...za to odpowiedzialni są nie kibice, tylko pseudokibice, czyli chuligani!!!
Znam mnóstwo normalnych kibiców CRC i mnóstwo normalnych kibiców Wisły i naprawdę żadni nie zachowują się w ten sposób...
Więc nie należy łączyć samego klubu z tym burdelem...

Dokładnie wielu moich kumpli i znajomych jest za wisłą po przegranej pogratulowałem im, chodzimy razem na piwo i jakos sie nie zabijamy wiec chyba da sie

i dlatego nie trawie piłki nożnej... pojebany sport

Cytat:
2005-05-11 20:22:02, KrauzeR pisze:
i dlatego nie trawie piłki nożnej... pojebany sport

oj widze ze 80% ludzi co tutaj pisało to zna ten problem albo własnie z takich zdjec....albo z TVN-u i cudownego programu "pod napieciem"
Nie popieram takch akcji jak te na zdjeciu (chodz musze powiedziec ze koles zajeb** wyskoczył)
Ogólnie do wszytkich co bronia policji.Jak ktos z was ma znajomego pałkarza co obstawia mecze niech sie spyta czy nie lubi sie troche ponapierd**-gwarantuje ze 70% powie ze tak.Wieszosc z nich tylko czeka jak jest jakis mecz miedzy druzynami co maja ze soba kosy...Sam sie tym rajcuja Proponuje wejsc na forum policujne i poczytac ich posty(chodz nie wiem czy juz nie poblokowali tego).Jak pisza "w sobote gra ta druzna z ta....,juz nie moge doczekac sie bo bedzie goraco"
po drugie nie róbcie z tego tematu "klimatów krakowskich"...i ktora druzyn ajest lepsza wisełka czy cracovia

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2005-05-11 22:07:51 ]

Zapraszam do lektury http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=8563