MotoNews.pl

Ile wyprodikowali Polonezów z 2.0 Forda ?? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie liczac silnikow na "zapas" bo nie kazde szly do budy...
moj tata np. swego czas w polmozbycie gdzie pracowal zakupil fordowski 2,0 (w 87r) jako przeszczep na kiedys do fiata bo widzial jak chodzilo to cudenko....silnik byl zatart na 3000km i pozostal do tamtego roku w mym garazu po czym tata potrzebowla kasy a ja jeszcze nie nalezalem do klubu i nie wiedzialem zbyt duzo o tym silniku i o jego zaletach teraz zaluje ale coz...zawsze mam AB
pozdrawiam

Jeden jest w Przystajni ale pod macha ma niestety już AB Podejrzewam że Ford 2.0 został zajeżdżony.Jest to przejściówka z lampami od Łady 2107.

Na klapie ma 2.0 SLE i srebrny-rdzawy metalic.Auto w stanie kaplica z właścicielem nie chce nawet gadać bo jest ułomny.

Cytat:
2005-06-04 22:40:14, chris1500 pisze:
nie liczac silnikow na "zapas" bo nie kazde szly do budy... moj tata np. swego czas w polmozbycie gdzie pracowal zakupil fordowski 2,0 (w 87r) jako przeszczep na kiedys do fiata bo widzial jak chodzilo to cudenko....silnik byl zatart na 3000km i pozostal do tamtego roku w mym garazu po czym tata potrzebowla kasy a ja jeszcze nie nalezalem do klubu i nie wiedzialem zbyt duzo o tym silniku i o jego zaletach teraz zaluje ale coz...zawsze mam AB pozdrawiam

Zdecyduj sie, kiedys w watkuSierra/Scorpio 2.0 DOHC in 125P, ze to byl 2.0 DOHC, teraz mowisz o OHC (bo tylko takie FSO seryjnie montowala do Poldkow i tylko takie sprowadzala).

Cytat:
2005-06-04 22:26:34, PAGAN pisze:
zostalo wyprodukowanych i sprzedanych 314 sztuk polonezow z silniekiem forda 2.0 i to przyjmijmy jako pewnik, buehehehehe!!!

pomnożyłeś liczbę pi przez 100? Sprytne

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-06-05 12:00:25, OLO pisze:
pomnożyłeś liczbę pi przez 100? Sprytne

Ale zabawne, usmiałem się do łez, zart pierwsza klasa.......

jesli nikt nie wie, jaka jest liczba silnikow to kazda odpowiedz jest bledna, nawet ta wlasciwa, gdyz dalej pozostaje niewiadoma.

Adamus- To te fotki są z Twojej strony? Przyznam ,że nie wiedziałem bo fotek na temat FSO mam trochę i pochodzenie nie wszystkich pamiętam

Dzisiaj jescze wkleję reklamę przejściówki 2.0. Od razu sie przyznaję,że znalazłem ją na tym forum

Image Hosted by ImageShack.us

Te fotki to może są i ze strony Adamusa, ale ich pierwotne pochodzenie to AUTO - Technika Motoryzacyjna, w której były wydrukowane.

jakie byly ceny takiej przejsciowki jak na zdjeciu w porownaniu do zwyklej

Cytat:
2005-06-05 15:58:31, cendra pisze:
jakie byly ceny takiej przejsciowki jak na zdjeciu w porownaniu do zwyklej

nie mam cen przejsciówki, ale PN Caro 2.0 GLS w 1991 roku , kosztował 11 tys nowych złotych, a 1.5 GLE 6.5 tys

I jeszcze jedno w samym roku 1990 wyprodukowali 312 sztuk Poldfordów.

kurde prawie drugioe tyle....juz wiem czemu ich tak malo

... i poczucie ministerialnej waznosci

Fotki lacznie z reklama pochodza z ATM, ale te pokazane skanowalem osobiscie i dopieszczalem aby bylo cos na nich widac, dlatego wiem, ze z mojej strony
Niewazne.
Rozwiazaniem zagadki zawartej w tytule watku jest poznanie numeru silnika ostatniego Poloneza Caro 2.0 GLE.

BTW:
2.0 GLS nigdy nie kosztowal bo nie bylo takiej wersji Wiele juz razy o tym pisalem.

Pozdrowka
Adamus

Cytat:
2005-06-04 22:26:34, PAGAN pisze:
zostalo wyprodukowanych i sprzedanych 314 sztuk polonezow z silniekiem forda 2.0 i to przyjmijmy jako pewnik, buehehehehe!!!

I muszę się z Prezesem nie zgodzić , gdyż mój 2.0 OHC nosi numer silnika - 388

ps. Jest to Przejściówka rzecz jasna
ps2. Zdjęcia w profilu

Pozdrawiam

w takim razie ustanawiam macka 938 jako wlasciciela ostatniego poloneza z silnikiem forda! teraz twoj samochod zyskal na wartosci dwukrotnie, buehehehe!!!

Cytat:
2005-06-06 23:14:35, PAGAN pisze:
w takim razie ustanawiam macka 938 jako wlasciciela ostatniego poloneza z silnikiem forda! teraz twoj samochod zyskal na wartosci dwukrotnie, buehehehe!!!

Już wiecie przez kogo tak ceny poldków i kantów skoczyły?
Panie i panowie... LINCZUJEMY PAGANA!!!

Dzis widzialem jeszcze raz 1994 Caro 2.0SLE.

Cytat:
2005-06-06 20:51:10, adamus pisze:
BTW: 2.0 GLS nigdy nie kosztowal bo nie bylo takiej wersji Wiele juz razy o tym pisalem. Pozdrowka Adamus

Moze i nie było , ale przynajmniej miała byc

Goldrs:
Nie bede sie powtarzal

Silnik Forda byl stosowany jeszcze w Caro (2.0 GLE), wiec samochod Macka mozna traktowac jako "ostatnia przejsciowka" co najwyzej

Hetman:
Albo Caro 2.0 GLE, albo 2.0 SLE - innej opcji nie ma

Pozdrawiam
Adamus