MotoNews.pl

Piękny DF kombi klasyk w Kraku - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wujek - chyba masz zle wiesci ...z tego co ja wiem jest to klasyk kombi oryginalny..a wiem to stad bo poprzednim wlascicielem byl moj kumpel . Atuo czasami stoi na brackiej

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2005-06-07 19:31:31 ]

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2005-06-07 19:32:00 ]

Hmm....no to ja słyszałem od kilku osób, że to MR, ale jeśli masz wieści z pierwszej ręki, to Ci wierzę
Tylko w takim razie skąd się kilku nieznającym się nawzajem osobom wzięło, że to MR???
Tego dowiemy się w następnym odcinku X-files

[ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2005-06-07 19:34:19 ]

Cytat:
2005-06-07 19:33:28, Wujek-Kajtek pisze:
Hmm....no to ja słyszałem od kilku osób, że to MR, ale jeśli masz wieści z pierwszej ręki, to Ci wierzę Tylko w takim razie skąd się kilku nieznającym się nawzajem osobom wzięło, że to MR??? Tego dowiemy się w następnym odcinku X-files [ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2005-06-07 19:34:19 ]

Bo moze te osoby maja takie pojecie o fiatach ...dlatego nie jezdze na zloty bo jak czasami uslysze stek pierdol to mi sie slabo robi . TO jest tak jak kazdy sie uwaza ze mega znawce ( nie mowie tutaj o Tobie ) a jak przyjechalem pontonem na zlot to pierwszy raz na oczy zobaczyli ze taki fiat jest ....

Jako ktoś obiektywny,czyli z innej części Polski powiem, że to powinien być mr,bo mr-owskie blachy pod atrapą i boczne kierunkowskazy nie w tym miejscu,co trzeba. Chyba ,że w klasyku wymienili wszystkie blachy

P.S. nie czepiam się klamek kasetowych i aluminiowej atrapy,bo były takie przejściówki,ale to też trochę zmniejsza szansę na prawdziwego klasyka.

[ wiadomość edytowana przez: wioorek dnia 2005-06-07 20:08:46 ]

tak czy inaczej jest godny uwagi

Cytat:
2005-06-07 20:05:55, wioorek pisze:
Jako ktoś obiektywny,czyli z innej części Polski powiem, że to powinien być mr,bo mr-owskie blachy pod atrapą i boczne kierunkowskazy nie w tym miejscu,co trzeba. Chyba ,że w klasyku wymienili wszystkie blachy P.S. nie czepiam się klamek kasetowych i aluminiowej atrapy,bo były takie przejściówki,ale to też trochę zmniejsza szansę na prawdziwego klasyka.

Jak ja go widziałem miał jeszcze kierunki z MRa.
Ale mimo wszystko wyglądał mi bardziej na skundlonego klasyka niż sklasykowanego MRa.

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2005-06-07 20:13:36 ]

Kurcze - zawsze mi sie wydawalo, ze klasyczek kombi ma wiecej uroku , ale jednak nie ma w sobie "tego czegos" co ma sedan

Co nie znaczy ze nie chcial bym miec podobnego w mojej kolekcji

nie powiem bo jest wart uwagi, ja bym postaral sie o wiecej fotek ale nie zrobnie tego bo Krak jest za daleko ode mnie moze ktos wrzuci ogolnie wymaga jeszcze troche dopieszczenia i bylby super tylko atrapa metalowa i klamki kasetowe chyba nie wychodzily bo klasyk z kasetami to tylko przejsciowka ktora miala plastikowa, czarna atrape

Właśnie zdarzało się, że wychodziły z kasetami i chromowanym grillem, bo FSO ładowało to, co miało pod ręką więc i takie hybrydki śmigały. Zresztą co oni tam robili, to nawet pewnie oni nie wiedzą
Ale ja chciałbym zdecydowanie klasyka kombi kompletnego i jeszcze ze skalpelkami
A co do Pontonka, to na szczęście należę do tych, którzy pierwszy raz widzieli pontona na zlocie, ale pierwszy raz na żywo
Aha....jeszcze jedno Bulitt...czemu ten gość, który kupił go od Ciebie właśnie niedawno go sprzedawał?
Przeliczył się czy co?
Licytowałem go, ale gościu usunął aukcję, a potem zapodał jeszcze raz i tam naskrobał, że chce minimum 3000 za niego
Pzdr

Cytat:
2005-06-07 20:56:44, Wujek-Kajtek pisze:
Właśnie zdarzało się, że wychodziły z kasetami i chromowanym grillem, bo FSO ładowało to, co miało pod ręką więc i takie hybrydki śmigały. Zresztą co oni tam robili, to nawet pewnie oni nie wiedzą Ale ja chciałbym zdecydowanie klasyka kombi kompletnego i jeszcze ze skalpelkami A co do Pontonka, to na szczęście należę do tych, którzy pierwszy raz widzieli pontona na zlocie, ale pierwszy raz na żywo Aha....jeszcze jedno Bulitt...czemu ten gość, który kupił go od Ciebie właśnie niedawno go sprzedawał? Przeliczył się czy co? Licytowałem go, ale gościu usunął aukcję, a potem zapodał jeszcze raz i tam naskrobał, że chce minimum 3000 za niego Pzdr

Napewno nie byla to kwestia braku kasy bo facet jest wlascicielem najwiekszej dyskoteki techno w Polsce...ale nie jest tez drechem i dlatego mu sprzedalem pontona a w zasadzie sie zamienilem za taunusa i mi doplacil. Co do pontona to bylo wyborne auto i b.sie ciesze ze go nie sprzedaje byle komu i ze wola tyle ile wola . Nie mam pojecia czy go sprzedal czy nie ,ale raczej nie bo ja musialbym umowe podpisac a nie dzwonil do mnie ...z tym ze ja przekrece jutro do niego bo ma mi wyslac lampki i jakies tam peirdoly i cos zwleka . Mozliwe tez ze odkupie to auto i je doprowadze do stanu top tio...jedyna bariera jest czas ....a wlasciwie jego brak . Blacha tam jest troche karadzicz ..ale auto jest 100% kompletne ..silnik i skrzynia jak maslo chodzi ..w ogole genialne auto .

B

Ps: Nota bene odrestaurowal audi 100 coupe ostatnio...wybornie to wyglada...mial tez kanciaka z 67 roku bodaj bez wlotow ..w stanie igla ale splonal bo ktos podpalil warsztat w ktorym stal ...z ciekawostek ma DSa ....Flowmastera....Bulika ...slynna wawe pickup i kilka innych wypasow spoko koles

PS2: Wujek odradzam Ci tez pontona mojego z racji tego ze on jest jak Christine...slucha tylko mnie ...ani razu nie ruszyl spod domu kiedy w aucie siedziala moja dziewczyna....gdy wysiadala auto palilo od kopa....nigdy mi nie stanal na drodze ani nie mialem z nim zadnych jaj ....nawet mam fotki jak wjezdzam na lawete o wlasnaych silach. Jak auto pojechalo do wawy 2 dni potem dostaje telefon ze w aucie sie skonczyl gaz i nie zapali na benzynie ...hamulce sie zapiekly wiec nie moze go holowac...jak udalo mu sie odpalic to padl wysprzeglacz i nie wiem czy cos jeszcze sie nei zwalilo hehe ....dlatego suma sumarim auto pewnie wroci do krakowa.

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2005-06-07 22:08:51 ]

Cytat:
2005-06-06 22:29:53, Julo_ pisze:
Jedyny kombi klasyk jakiego znam w Kraku to wol roboczy. Az sie serce kraje jak takim wlasnie czerwoniutkim klasykiem jakies lebki woza na dachu drabine, a w srodku (odartm z boczkow drzwi itd.) jakies tam rzeczy remontowe... Na Kazimierza z ciekawych aut wiem ze stoi niebieska syrena 105, stała kiedys niebieska (chyba) wawa sedan i stoi czerwony DF pickup. Kombiaka nie kojaze zadnego. albo nowy w tamtych okolicach, albo przejazdem Nie kojazysz czy numery krakowskie czy nie? A wogole to uwazam ze opony z bialym paskiem w DFie wygladaja na hmm. przerost formy nad trescia? cos takiego. Predzej to do wawki m20 pasuje, no ale whatever, ile osob tle zdan a ten temat

mowisz o DFie pickupie z napisem na klapie FSM ?

Cytat:
2005-06-07 22:04:51, BULLITT pisze:
(...) mial tez kanciaka z 67 roku bodaj bez wlotow (...)

Qrna, toż to by byl najstarszy DeeF jaki by istniał - wersja przedprodukcyjna z dachem od fiata 124.

Cytat:
2005-06-07 22:13:09, jacek_s pisze:
Qrna, toż to by byl najstarszy DeeF jaki by istniał - wersja przedprodukcyjna z dachem od fiata 124.

zdaje sie ze tak bo podobno pielgrzymki sie zjezdzaly z calej Polski ...zostal mu tylko dyfer.

Fotka:

Fotka ze strony Wioorka

co najgorsze splonal wlasnie wygladajac tak a nie unaczej...byl w stanie igla ...wlasciciel byl wtedy nad morzem i dopiero uwierzyl za 4tym telefonem ze auto sie spalilo bo sadzil ze sobie jaja robia.

W którym roku to było?

Cytat:
2005-06-07 22:32:52, jacek_s pisze:
W którym roku to było?

nie wiem...ale zapytam jak z nim bede gadal

Cytat:
2005-06-07 22:12:16, BULLITT pisze:
mowisz o DFie pickupie z napisem na klapie FSM ?

Nie pamietam co on ma na klapie, wiem ze ma z tylu wysoka biala bude i owiewke an dachu. dawno go nie widzialem bo tam juz nie mieszkam. Czasem jak an rowerku przejezdzam to ta syrenka stoi z oponami takim smiesznymi z bierznikiem co wyglada jak terenowy i bez kawalka listwy na boku lewym, a kolo syrenki kiedys stala wawka, ale to bylo lata temu...

edit:
Bullit ty masz moze tego taunusa zcerwonego z bialym dachem? Przesladuje mnie ostatnio. Jestem u kumpeli na podwawelskim - taunus z bialym dachem. Jestem an al. Pokoju, ten sam taunus, ale szczyt paranoi osiagnalem jak wyjzalem przez okno, a tam stal ten taunus. Kolo bialego DFa'75 co koles sprzedaje na allegro za 3 tys

[ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-06-07 23:07:14 ]

[ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-06-07 23:10:48 ]

Cytat:
2005-06-07 23:05:06, Julo_ pisze:
Nie pamietam co on ma na klapie, wiem ze ma z tylu wysoka biala bude i owiewke an dachu. dawno go nie widzialem bo tam juz nie mieszkam. Czasem jak an rowerku przejezdzam to ta syrenka stoi z oponami takim smiesznymi z bierznikiem co wyglada jak terenowy i bez kawalka listwy na boku lewym, a kolo syrenki kiedys stala wawka, ale to bylo lata temu... edit: Bullit ty masz moze tego taunusa zcerwonego z bialym dachem? Przesladuje mnie ostatnio. Jestem u kumpeli na podwawelskim - taunus z bialym dachem. Jestem an al. Pokoju, ten sam taunus, ale szczyt paranoi osiagnalem jak wyjzalem przez okno, a tam stal ten taunus. Kolo bialego DFa'75 co koles sprzedaje na allegro za 3 tys [ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-06-07 23:07:14 ] [ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-06-07 23:10:48 ]

Heh nie ...czerwony taunus z bialym dachem byl rowniez tego samego znajomego co mial wlasnie wspomnianego tu kanciaka kombi w wersji klasyk - zbiera stare fordy glownie granady i tauniaki ...zrobil go dla siebie i potem sprzedal kumplowi ...teraz robi 17m z 63 bodaj z przebiegiem 50tys km ......a ja mam taunusa 17m p7b takie duze coupe
TAUNUS

Eee. Taunus to tylko dziobak