MotoNews.pl

Ubezpieczenia OC, AC i inne - Strona 11

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo rozbrajająco - że ten powyżej przytoczony artykuł można różnie interpretować Według mnie to jest już jawne K....TWO jeśli interpretują go w dwojaki sposób, zależnie od sytuacji im dogodnej. Brak mi słów poprostu.

Kazali złożyć podanie, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Ale tak czy siak mam na razie unieruchomiony samochód przez tych złodzieji

zmien towarzystwo na MTU...
przy 60%znizce zapłacisz za caly rok jakies 350zł...

ale mnie nie o to chodzi. Kupiłem auto razem z polisą ważną na pół roku, która kosztowała 700zł. Żądam tylko tego co mi się należy - czyli zwrotu 60% tej kwoty po rekalkulacji.

Cytat:
2005-10-12 15:28:14, Makaveli pisze:
ale mnie nie o to chodzi. Kupiłem auto razem z polisą ważną na pół roku, która kosztowała 700zł. Żądam tylko tego co mi się należy - czyli zwrotu 60% tej kwoty po rekalkulacji.

I bardzo dobrze. Jakby co to jestem w stanie pomóc - napisać opatrzony odpowiednimi paragrafami i artykułami pozew, w prawniczym, przynudnym co prawda jezyku, ale co do zasady skutecznym (wszystkie ładnych kilka swoich i obcych spraw wygrałem ). Pod jednym warunkiem - bieżącej informacji o tej calej sprawie. Potrzebny jest precedens, żeby ubezpieczyciele nie próbowali się migać od swoich zobowiązań.

Będę jutro z nimi walczył, zobaczymy co da się załatwić "po dobroci". Jeśli nic z tego nie wyjdzie, chyba się do Ciebie "uśmiechnę"

Złości mnie to, że "zwykły" człowiek jak zwykle w d... jest bity...

rozmawiałem przed chwilą z ojcem - otóż okazuje się, że "miła" pani oznajmiła, iż u nich "nie stosuje" się takich zwrotów pieniężnych. Ojciec zażądał jakiejś podstawy prawnej - odpowiedziała mu że to "zarządzenie odgórne". Zaproponowała napisanie podania, gdyż "takie sprawy rozpatrują jedynie indywidualnie". PARANOJA!!!

Piszę pismo do tych K....ew, szlag mnie normalnie trafia

Victory!!!

W dniu dzisiejszym otrzymałem zwrot pieniędzy z PTU! Wystarczyło jedno pismo, które napisałem osobiście Widać firma liczy na to, że ludzie dadzą się spławić ich głodnymi kawałkami.... A tu taki ch...! Nie ma to tamto. Trzeba walczyć o swoje!

Niniejszym dziękuję Ci Mrożku za wsparcie - miło jest wiedzieć że można liczyć na bezinteresowną pomoc ludzi takich jak Ty

No no. Moje gratulacje!

Kto zna jakieś c***-Towarzystwa Ubezpieczeniowe, do dobrego, bo najtańszego OC na Poldorovera?

Warunki brzegowe:
- zilniczek 1398ccm poj.skok.
- kierowca warszawiak,
- niepalący (no to prawda),
- kulturalny (nawet bardzo, lecz niestety tylko gdy nie jest zły),
- 27 lat więc nie bandyta,
- 9 lat za kółkiem, więc już nie żółtodziób,
- bezszkodowy na 60%, bo betony na Odrowąża się o odszkodowanie nie upomniały...

- na razie wygrywa T.U.Link4, dając 527pln - kto da mniej?
(niestety HDI Samopomoc przegrała w przedbiegach o 80pln )

sprawa jest poważna, pojutrze muszę sknuć jakieś OC

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2005-11-15 14:05:58 ]

Robreg - tylko Generałowie Generali >>>

Cytat:
2005-11-15 14:07:32, GDA pisze:
Robreg - tylko Generałowie Generali >>>

Gadzie... pani w Generałach powiedziała mi że miałbym do zapłaty uwaga:

1270pln stawki rocznej
PO UWZGLĘDNIENIU KONTYNUACJI,
60% BEZSZKODOWOŚCI
ORAZ POJEMNOŚCI 1400ccm

Link 4 czeka i wita nas z daleka!

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2005-11-15 14:26:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2005-11-15 14:27:50 ]

Ja w Samopomocy za 1600 płacę 360+224 zł rocznie.

Cytat:
2005-11-15 14:26:39, robreg pisze:
1270pln stawki rocznej

Uach to albo pani sie pomyliło z Polonezem 2,9 V6 albo od niedawna pracuje albo tak sie zmieniły stawki
ja w każdym bądź razie mam do zapłaty drugą ratę do końca listopada w kwocie 235,96 zł (471,91 rocznie) a stawka jest taka sama w Stolicy jak i w 3CiTy

Cytat:
2005-11-15 14:26:39, robreg pisze:
1270pln stawki rocznej PO UWZGLĘDNIENIU KONTYNUACJI, 60% BEZSZKODOWOŚCI ORAZ POJEMNOŚCI 1400ccm
Link 4 czeka i wita nas z daleka!

Robreg - wszystko tylko nie Link4 - toż to jest najgorsza firma na rynku.

Cytat:
2005-11-15 14:46:01, GDA pisze:
Uach to albo pani sie pomyliło z Polonezem 2,9 V6 albo od niedawna pracuje albo tak sie zmieniły stawki ja w każdym bądź razie mam do zapłaty drugą ratę do końca listopada w kwocie 235,96 zł (471,91 rocznie) a stawka jest taka sama w Stolicy jak i w 3CiTy

nie k****, tylko Generałowie stosują malus (!!!!!!!!) 100% jak masz mniej niż (!!!!) 28 lat...

stawka nie może być taka sama, bo mi Pani powiedziała, że za mniejszy silnik miałbym do zapłacenia jednorazowo 630pln bodajże za rok....

Cytat:
2005-11-15 14:51:24, Grzech pisze:
Robreg - wszystko tylko nie Link4 - toż to jest najgorsza firma na rynku.

Grzechu, OC jest dobre bo jest tanie (kropka)

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2005-11-15 14:57:11 ]

Cytat:
2005-11-15 14:54:58, robreg pisze:
Grzechu, OC jest dobre bo jest tanie i dobre....

Nauczyłem się, że jak coś teraz jest tanie, albo najtańsze to nie ma szansy by było dobre.

Cytat:
2005-11-15 14:54:25, robreg pisze:
nie k****, tylko Generałowie stosują malus (!!!!!!!!) 100% jak masz mniej niż (!!!!) 28 lat...

O tego nie wiedziałem, bo mnie nie dotyczy

Cytat:
stawka nie może być taka sama, bo mi Pani powiedziała, że za mniejszy silnik miałbym do zapłacenia jednorazowo 630pln bodajże za rok....

A to jest inna rzecz - na pewne marki jest promocja ! tak jak w ubiegłym roku na Poloneza - wówczas wyjściowa była 816,00 zł

Cytat:
2005-11-15 14:56:54, Grzech pisze:
Nauczyłem się, że jak coś teraz jest tanie, albo najtańsze to nie ma szansy by było dobre.

Ależ Grzech - przeciez mówimy o OC a nie o AC, z OC nic nie masz dla siebie dlatego ja co rok zmieniam TU i idę tam gdzie najtaniej

Cytat:
2005-11-15 14:54:58, robreg pisze:
Grzechu, OC jest dobre bo jest tanie (kropka)

Tego nauczyłem się od Anmima! Bardzo cenna lekcja, dziękuję Andrzeju!

Cytat:
2005-11-15 14:46:01, GDA pisze:
........... stawka jest taka sama w Stolicy jak i w 3CiTy

GDA o ile wiem to powyzsze stwierdznie mija sie drastycznie z prawda - przynajmniej w przypadku PZU na pewno sie mija z prawda