MOTORYZACYJNE życie Krakowa... - Strona 105

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam małe pytanko do kolegów z Krakowa
Czy ktoś zna moze starszego Pana jeżdzącego df na taksówce?
dziś wnocy na wycieczce spodkaliśmy taki oto rarytasik; postaram się o lepszej jakości zdięcie
narazie foto podglądowe

nie znam , ale w weekendy często go widac na mieście

też go widziałem parę razy i gość ma raczej 20-30 lat, chyba że jest kilku kierowców więc może widziałeś starszego...

Ale jesteście krakusy bystrzaki - pół roku temu o nich onet.pl pisał. To są prawdziwe TARYFY - jeżdżą dwie po Krakowie... bez ściemy

dokladnie jak furious pisze w tej drugiej smiga mlody chlopak i faktycznie smigaja normalnie na taryfie

miło jest jak idziesz ulica patrzysz na te taksówki: bmw ople fordy i inne a tu normalnie jak z jakiegoś filmu wyłania się df

Cytat:
2011-02-07 08:51:18, Wariad pisze:
miło jest jak idziesz ulica patrzysz na te taksówki jak z jakiegoś filmu wyłania się df

To nie z jakiegos filmu tylko serialu. Zmiennikow sie nie ogladalo?
Ps. Adriano Ty sie pytasz o taxi w kraku a u nas po zaglebiu to kancior tez nie smigal?

Cytat:
2011-02-07 11:23:54, Paszczus pisze:
To nie z jakiegos filmu tylko serialu. Zmiennikow sie nie ogladalo? Ps. Adriano Ty sie pytasz o taxi w kraku a u nas po zaglebiu to kancior tez nie smigal?

sorki pomyliłem się, faktycznie to był serial, a po sc też jeździł ale chyba teraz stoi gdzieś bo go niewidze tak samo jak borewicza bo też był na taxi

Cytat:
2011-02-06 15:40:57, Wariad pisze:
mam małe pytanko do kolegów z Krakowa Czy ktoś zna moze starszego Pana jeżdzącego df na taksówce? dziś wnocy na wycieczce spodkaliśmy taki oto rarytasik; postaram się o lepszej jakości zdięcie narazie foto podglądowe

znam gości osobiście jest ich 2 są to legalne taxi

Panowie znacie w Krakowie jakiś zakład, warsztat lub Pana Henia który zajmuje się regeneracja aparatów zapłonowych ??

a co sie stało sie ?

bimber sie po pol roku wzial do roboty w koncu

Cytat:
2011-03-10 21:55:59, bimber1 pisze:
Panowie znacie w Krakowie jakiś zakład, warsztat lub Pana Henia który zajmuje się regeneracja aparatów zapłonowych ??

przebij zębatkę na poloneza - jeszcze nówki można dostać po sklepach - pewnie Ci tulejki w aparacie szlag powytrafiał

aparat zajebiscie działa, jedyny problem ze ciągnie olej po ośce do góry, trzeba to uszczelnić i będzie git

Rozepnij dół uszczelnienia na ośce i wyjmij ją - dokładnie zapamiętaj gdzie jaka apodkładka jest. W korpusie aparatu zapłonowego (od strony ciężarków) jest taki kawałek płaskiego filcu - wymień go, dotnij nowy i przestanie Ci brudzić aparat pod kopułką. Oska musi się smarować do samej góry bo inaczej ulega zatarciu - ma nawet taki specjalny ślimaczkowy wzorek w tej części co pracuje w aparacie. No i to z grubsza cała filozofia. Godzina roboty...

Bimber pol roku wyjmowal aparat z auta, wiec pewnie kolo listopada aparat bedzie uszczelniony

Cytat:
2011-03-11 09:02:21, Furiosus pisze:
Rozepnij dół uszczelnienia na ośce i wyjmij ją - dokładnie zapamiętaj gdzie jaka apodkładka jest. W korpusie aparatu zapłonowego (od strony ciężarków) jest taki kawałek płaskiego filcu - wymień go, dotnij nowy i przestanie Ci brudzić aparat pod kopułką. Oska musi się smarować do samej góry bo inaczej ulega zatarciu - ma nawet taki specjalny ślimaczkowy wzorek w tej części co pracuje w aparacie. No i to z grubsza cała filozofia. Godzina roboty...

nic mi się nie zgadza z Twoim opisem

Cytat:
2011-03-11 09:28:26, bimber1 pisze:
nic mi się nie zgadza z Twoim opisem

czekaj czekaj - toż to Ty masz aparat w głowicę... to tylko dół jest inny w środku to samo

Edit: ewentualnie uszczelnieniem może być płytka ebonitowa - takie coś jeszcze widziałem w jednym aparacie a rozbebeszałem wszystkie, które u mnie jeździły

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2011-03-11 09:39:16 ]

Cytat:
2011-03-11 09:35:50, Furiosus pisze:
czekaj czekaj - toż to Ty masz aparat w głowicę... to tylko dół jest inny w środku to samo Edit: ewentualnie uszczelnieniem może być płytka ebonitowa - takie coś jeszcze widziałem w jednym aparacie a rozbebeszałem wszystkie, które u mnie jeździły [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2011-03-11 09:39:16 ]

w głowicy mam, zrobię foty popołudniu jak on wygląda,

Ruszamy się coś panowie czy nie?

Wstępnie 2Kwietnia (sobota)ogarniam mały spot Fiatów w Krk około godziny 14stej (Krokus-płyty lotniska czyżyny).

Będzie kilka malczików. Zapraszam zainteresowanych.

Maciek czerwonym kantem?

Można też jakiegoś garażowego grilla w końcu zrealizować

[ wiadomość edytowana przez: Milten dnia 2011-03-22 21:25:58 ]