Kultowe AUTA PRL-u - Archiwum 2008-2009 - Strona 112

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak -bo to jest model Furgon ,a bedzie w barwach Łączności
null
robię troszke inną odmiane nadwozia jak na zdjęciu ,bez bocznych-tylnych drzwi

Nom faktycznie, fajnie:]

Cytat:
2009-05-09 20:37:19, smookee pisze:
@supra: Škoda Favorit (1988 - 1995) Mam pytanie, czy ktoś z Was ma może Kamaza 1:43 rosyjskiej produkcji ale nie tego z dawnych lat tylko nowego?? Właśnie kupuję taki i chciałem prosić o jakieś dokładne zdjęcie bo dosłownie nigdzie nie mogę znaleźć, wszędzie małe zdjęcia albo niedokładne?? Chodzi mi o model wojskowy

Nie potrzebujesz zdjęć. Uwierz to dobra inwestycja, mam takiego 3-osiowego, zawieszenie w tym Kamazie to jest po prostu poezja dzisiaj miałem okazje zakupić plakat furgona, na Moto Weteran bazar, przy okazji zwiedzając tamtejszy bazar znalazłem dwóch panów handlujących Kultowymi, jeden z nich mial wszystkie i sprzedawal po cenie sklepowej, kupilbym te brakujące, gdybym sie nie spóźnił -.-", drugi natomiast pan cenił sobie Wolge M-24, Maluszka, i Wawkę 203, 70zł za sztuke .

[ wiadomość edytowana przez: piter130795 dnia 2009-05-09 22:04:47 ]

Do kolegi Bubek_96. Tavria była produkowana od roku 1988 - VI 2007. Także myśle że dali by ją w ostateczności, w końcu to już sam koniec PRL - u. A co do OKI to mogą ją dac ale w innym nadwoziu ( starszym ) niż na zdjęciu które wkleiłeś.

ładna warszawa ,ale jak zdjąles cala farbe z modelu?? rozpuszczalnikiem ??

Nie - "kretem" schodzi idealnie. Natomiast ja ponawiam swoje zapytanie. Jak wkleić zdjęcie? Wiem, że gdzieś o tym pisaliście ale forum ma ponad 100 stron... A chcę wam pokazać jak muszę przerobić maluszka i poradzić się o kilka rzeczy.

[ wiadomość edytowana przez: PabloXXVI dnia 2009-05-10 11:30:09 ]

Taka właśnie piękna Czajka ukaże się w rosyjskiej edycji DeA...ciekawe czy zostanie wydana również w naszej kolekcji...

Witam wszytskich miłosników KAPÓW
mam pytanko odnośnie modelu z moskwicza i wartburga cabrio. wie ktoś może która opcja jest prawdziwa?? czy paczki przyjda pod koniec maja, czy pod koniec czerwca?? Jak jest u was z dostępnością modeli?? w Szczecinie prawie w ogóle nie osiągalne. Jka napiszecie mi jak wklei foty to pochwale sie swoją kolekcją

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2009-05-10 18:37:55 ]
[ powód edycji: porządki ]

mam pytanko odnośnie modelu z moskwicza i wartburga cabrio. wie ktoś może która opcja jest prawdziwa?? czy paczki przyjda pod koniec maja, czy pod koniec czerwca?? Jak jest u was z dostępnością modeli?? w Szczecinie prawie w ogóle nie osiągalne. Jka napiszecie mi jak wklei foty to pochwale sie swoją kolekcją

[quote]
2009-05-10 11:11:59, supra pisze:
ładna warszawa ,ale jak zdjąles cala farbe z modelu?? rozpuszczalnikiem ??
[/quote

Mam stary indiański sposób wypróbowany od lat ,nazywa się "Nitro" a do plasików -płyn hamulcowy

Jeszcze jedna fotka Warszawy w nietypowym nadwoziu ,tym razem trzy drzwiowa "furgon" [nie kombi] sanitarna null

Cytat:
2009-05-10 11:29:05, PabloXXVI pisze:
Nie - "kretem" schodzi idealnie. Natomiast ja ponawiam swoje zapytanie. Jak wkleić zdjęcie? Wiem, że gdzieś o tym pisaliście ale forum ma ponad 100 stron... A chcę wam pokazać jak muszę przerobić maluszka i poradzić się o kilka rzeczy. [ wiadomość edytowana przez: PabloXXVI dnia 2009-05-10 11:30:09 ]

kliknij "Forum miłośników marki FSO" -na dole strony jest opisane jak wklejac zdjecia -nie wklejaj dużych rozmiarów !!!

http://www.fotosik.pl/uniAddFlashAfter.php?uploadCount=1&uploadedPhotoId=169f818494754149
pierwsza czesc mojej kolekcji, reszte wysle pozniej

null

Ło matko-poczytajcie instrukcje i wklejajcie zdjecia poprawnie

pierwszy raz wklejalem foto. nastepnym razem moze byc tylko lepiej

moja kolekcja

Cytat:
2009-05-10 12:10:47, 1szjan-64 pisze:
[quote] 2009-05-10 11:11:59, supra pisze: ładna warszawa ,ale jak zdjąles cala farbe z modelu?? rozpuszczalnikiem ?? [/quote Mam stary indiański sposób wypróbowany od lat ,nazywa się "Nitro" a do plasików -płyn hamulcowy

Żadnych płynów hamulcowych do plastików! Wrzuciłem Warszawę M20 z deską rozdzielczą na 3 godziny i ją potwornie zdeformowało! Rozpuszcza jak... Ja metalowe części wrzucam do zmywacza typu Scansol i po 15 min nie ma ŚLADU po farbie, a plastiki radzę tylko matowić i malować farba na farbę. UWAGA, Scansol też rozpuszcza plastiki. Co do sugestii o kolejne modele, to jak dla mnie dajcie sobie spokój. Oni mają nas w dupie na każdym kroku, więc sugestii też nie posłuchają. Sam apelowałem o usunięcie 311 Cabrio i co? Szkoda czasu. Banda kretynów. Ja mam już w poważaniu prenumeratę i jak dojdzie, to się cieszę, a jak nie, to mam z kiosku.

[ wiadomość edytowana przez: 1313 dnia 2009-05-10 17:06:27 ]

Dziś widziałem w Manufakturze w Empiku
3 x Warszawa 223 i 3 x Wartburgi 311 Cabrio w stanie idealnym

Cytat:
2009-05-09 20:37:19, smookee pisze:
@supra: @jan-kol wiem o co chodzi ale wydaje mi się, że możesz spokojnie dłubać, powinno się udać. Tylko na Twoim miejscu zrobiłbym w metalowym dachu podcięcie małe żeby dało się obie części złożyć na zakładkę, a nie łączyć je krawędziami bo wydaje się, że takie połączenie byłoby znacznie pewniejsze

Wiem i rozumiem, inaczej wcale przez mysl by mi nie przeszło

Prośba do kolegów forumowiczów-gdzie dostać takiego Kamaza? Ile kosztuje, macie może link do producenta lub sklepu gdzie jest wiekszy wybór. Mi chodziłoby o wersję cywilną-są takie?

Cytat:
2009-05-10 17:05:56, 1313 pisze:
... Ja metalowe części wrzucam do zmywacza typu Scansol i po 15 min nie ma ŚLADU po farbie

O własnie, również polecam ten preparat. Nakladałem szpatułką dość grubą warstwę i po paru sekundach lakier napuchł i sam odszedł od nadwozia. Plastyki wyżera

Do Pablo XXVII: W Fotosiku klikasz pod określonym zdjęciem opcję "pobierz pozostałe kody". Otwiera się okno, pod napisem "zdjęcie 500px na forum" kopiujesz link, otwierasz okno postu i wklejasz. Możesz jeszcze podejrzeć, czy wszystko ok.