MotoNews.pl

DZIAŁ ---- KADETT C - Strona 115

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej ludzie!!

czlowiek sie pyta i zero odpowiedzi

wiecie cos nt leta w kadim?? bo czas leci i mi silnik ktos podkupi!!!

Azazelu Nie jesteś sam
Wyobraź sobie, że ilekroć pada zwrot - PAS PRZEDNI, natychmiast zmieniają temat, albo co gorsza nie zwracaja wogóle uwagi

Witaj w klubie

Cytat:
2006-10-25 20:05:19, azazel_ pisze:
siemanko wszystkim, mam male pytanko natury technicznej Chcialem sie dowiedzie czy to prawda,ze c20let wchodzi pod maske kadiego razem z seryjnym kolektorem wydechowym bez koniecznosci przeabiania kolektora??? ps. Powaznie rozwazam zalozenie takiego silniczka)) pozdro, AZAZEL.

Ja niestety nic nie wiem na ten temat-sam nie testowałem to się nie wypowiadam.
Najlepiej męcz o to kiczorta lub ciupexa, oni montują silniki OHC i DOHC. Kiczort niestety tu się nie udziela ale namiary ciupexa masz na bodajże 4 stronie tego wątku, a jest szansa, że on ma siakiś numer do kiczorta. Tak oto drogą pantoflową dotrzesz do źródła

Tutaj kolejne starcie moich zmagań....nie tylko po to aby zmienić temat

Kadett na KJS

Cytat:
2006-10-27 23:12:44, kogan77 pisze:
Azazelu Nie jesteś sam Wyobraź sobie, że ilekroć pada zwrot - PAS PRZEDNI, natychmiast zmieniają temat, albo co gorsza nie zwracaja wogóle uwagi Witaj w klubie

Jak już grzmoce posty to na całego....
Kogan przyjacielu, żebyśmy się zajeli sprawą pasa przedniego potrzebujemy około 3-4 tyś pln, a to dlatego iż po jeden pas nie bardzo się opyla jechać do szkopowni, trzeba nawalić busa po dach żeby to miało sens obecnie troche większą gotówke składamy na kolejne auto więc niestey sprawa blach się odwleka

...i o taką odpowiedź chodziło !!
No....... ufffff. Sprawa wyjaśniona.
Wyłączam na jakiś czas "upierdliwiacza"

Cytat:
2006-10-28 11:11:35, Luz pisze:
Tutaj kolejne starcie moich zmagań....nie tylko po to aby zmienić temat Kadett na KJS

Luz z Tego co się orientuję widzę tu szereg nieprawidłowości jak na KJS przynajmniej według regulaminów KJS.
Można to bardziej nazwać próbą sprawnościową na torze!
pozdrawiam

Cytat:
2006-10-28 11:10:23, Luz pisze:
Kiczort niestety tu się nie udziela ale namiary ciupexa masz na bodajże 4 stronie tego wątku, a jest szansa, że on ma siakiś numer do kiczorta. Tak oto drogą pantoflową dotrzesz do źródła

znam prostszy sposób -> lista klubowiczów

a Ciupex -tak -warto na stałe sobie zapisać w komórce i tu pozdrawiam kolegę

AZAZEL- co do LET'a - to bierz go , nie wchodzi kolektor wydechowy - trzeba dorobic nowy (lepszy), ale to nic nowego bo do c20xe tez trzeba dorabiac, no i jak go zapakujesz to bedziesz pionierem w tej dziedzinie w naszym kraju!

Cytat:
2006-10-28 18:41:36, -Viki- pisze:
Luz z Tego co się orientuję widzę tu szereg nieprawidłowości jak na KJS przynajmniej według regulaminów KJS. Można to bardziej nazwać próbą sprawnościową na torze! pozdrawiam

Teee leśny ludku nie czepiaj sie nazwy tylko fure rób żebyś w końcu troche nią pojeździł

Cytat:
2006-10-25 15:50:40, Jaroslav pisze:
tutaj programik do zapisywania na dysku filmów z VideoGoogle i YouTube http://www.enriquepuertas.com/wp-content/files/vdownloader.zip Po uruchomieniu programu wklejacie adres filmiku, program ściaga go na dysk, a pózniej konwertuje na format avi lub mpeg. Polecam!

Programik pierwsza klasa
od rana ściągam wszystko co mi w ręce znaczy się w myszkę wpadnie

Panowie co do blach do naszych kadetów to proponuje zrobić listę kto co by chciał robimy zrzutkę i na Berlin udeżyć.
Ja tam koplet na zapas bym wziął

..... i dlatego właśnie Nad'i życie bym za Ciebie oddał, gdyby zaszła taka potrzeba
Prawdziwy brat !!!!

Programik fajny, tylko zapisuje mi w dziwnym formacie pomimo zapytania (AVI, MPEG) i za .uja wafla nie mogę odtworzyć.
Poradzę sobie jakoś.

[ wiadomość edytowana przez: kogan77 dnia 2006-10-29 16:32:14 ]

Cytat:
2006-10-29 13:26:41, Luz pisze:
Teee leśny ludku nie czepiaj sie nazwy tylko fure rób żebyś w końcu troche nią pojeździł

Nie czepiam się nie czepiam.
Ja tam w tym sezonie drifciki na Bydgoskim torze kartingowym
Zobaczymy jak bedzie wszystko szło z remontem
Doszły w końcu do mnie smakołyki z Niemiec!!!
Za pae dni wstawię foteczki!!
Ale coś o czym zawsze MARZYŁ YANNAS Luz pewnie wiesz !
Pozdrawiam

Jeszcze jedna sprawa Luz pamiętasz możę czy są w Opel Shpie wszystkie gumy na przedni zawias???
Bo szukam kpl do kolekcji?!
Jak bys cos wiedzial i ile cały kpl i co wchodzi w jego skład daj znac!

Cytat:
2006-10-29 18:00:49, -Viki- pisze:
Jeszcze jedna sprawa Luz pamiętasz możę czy są w Opel Shpie wszystkie gumy na przedni zawias??? Bo szukam kpl do kolekcji?! Jak bys cos wiedzial i ile cały kpl i co wchodzi w jego skład daj znac!

Kiedyś mieli ale czy teraz to nie wiem, od dłuższego czasu już tam nie bywam, najlepiej zamejluj do nich z zapytaniem ale zapewne i tak cie zleją. Najlepiej jak byś miał numery GM owych bajerów, wtedy moge ich poszukac.

witam, let niestety poszedl... i to w niezlej kase

do konca wahalem sie co do kupna. Jednak na calibra team dowiedzialem sie ze z letem nie jest tak kolorowo jak sie wydaje, jest bardzo drogi w naprawie, najlepiej kupic wersje z glowica Costcast oraz wersje na DIS'ie, a to wszystko w przypadku c20let jest jak szukanie igly w stogu siana.

Do tego dochodzi jeszcze fakt ze w dojczlandzie (podobno)
w porownaniach np MV6 zdecydowanie wygrywa z letem!!!

A jesli chodzi o moc to chlopaki z calibra team twierdza ze let w rzeczywistosci na hamowni uzyskuje max jakies 170- 180 km!!!!!

@ Ciupex, dzieki za info, jednak wiem prawie na 100% ze seryjny kolektor od leta jednak pasuje

Jesli chodzi o Kiczorta to rozmawialem z nim, jednak niechetnie dzielił sie ze mna jakim kolwiek info.

c20xe czy mv6: oto jest pytanie...

Cytat:
2006-10-29 20:44:46, azazel_ pisze:
c20xe czy mv6: oto jest pytanie...

od dłuższego czasu szukam odpowiedzi na to pytanie, dokładnie rzecz biorąc myślałem o 2.5 najlepiej i500
Zdrowe 2.5 można kupić w podobnej cenie co 16v, a napewno wejdzie

.....Męczy mnie powoli szukanie ZDROWEJ C20XE. Przez ten czas widziałem już niejedną zdrową jednostkę 2.5 w widłaku. Zastanawiam się tylko nad kilkoma sprawami.
1) czy podłączę skrzynię od Omesi 1.8i, którą juz mam,
2) ile mi to spali na setkę,
3) i czy ciężar tej jednostki nie "zabije" mi przedniego zawieszenia
4) no i na końcu, jak wyglada sprawa z kolektorem wydechowym i tym, co dalej w kierunku tłumików.
Widziałem w Norwegii tekie "coś" z dwoma tłumikami po obu stronach. Niestety do komory silnikowej nie dotarłem

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: kogan77 dnia 2006-10-30 10:34:11 ]

Cytat:
2006-10-29 18:00:49, -Viki- pisze:
Jeszcze jedna sprawa Luz pamiętasz możę czy są w Opel Shpie wszystkie gumy na przedni zawias??? Bo szukam kpl do kolekcji?! Jak bys cos wiedzial i ile cały kpl i co wchodzi w jego skład daj znac!

Ja też się przyłączam do pytania o gumy. Do przodu i tyłu.

Pozdrawiam.
Zaraj

LUZ
na pewno wiesz jakie gumy-Ty jestes chyba najbardziej zorientowany jakie gumy trzeba i ile ich jest-niestety nie wiem skad wziąść ich nr GM
No a poza tym wiem ze Ty masz wszedzie układy i może byś mi coś pomógł w tym temacie!!!