Jakie CB-Radio? - Strona 12.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Najlepiej na poczatku wlaczyc radio i posluchac Napewno szybko zalapiesz o co chodzi

Tu masz ogólne zasady

pffff

tylko paru waznych rzeczy brakuje tj.

break- czy moge sie wprosic do rozmowy
zakaz reklamy!!!
bez wulgaryzmow!!!
nie gadamy na kanale wywoławczym!!! tylko ewentualnie pytamy o droge, itp
ze w PL takim wywolawczym dla mobilkow jest CH 19, po za granicami PL CH 28
dla stacji bazowych jest roznie (np. poznan CH 2

president -> klik

[ wiadomość edytowana przez: gigi24 dnia 2006-12-16 11:27:43 ]

Cytat:
2006-12-16 09:47:56, idka_7 pisze:
ja najprawdopodobniej powtórzę już któryś raz z kolei, ale jakie są odzywki radiowe, tak żeby nie wejść na linię i nie zapytać, "hej, którędy na Malbork" tak trochę głupio...

cb-radio.pl praktycznie wszystko jest tu opisane.

chciałem zapytać o radio alan 199-A, ale właściwie wasze opinie mi wystarczają - nie jest to radio górnych lotów, ale z tanich najlepsze..

czy w związku z tym ktoś może mi coś powiedzieć nt. TEGO ZESTAWU ? mogę to kupić za 99 PLN.. nie wiem tylko co to za antena.. :/ nie znam się, czy można samego bata wymienić, czy trzeba razem z tym magnesem (czyli całą antenę nową).. ?

dzięki za odpowiedzi.

Cytat:
2006-12-17 19:09:05, xclone pisze:
chciałem zapytać o radio alan 199-A, ale właściwie wasze opinie mi wystarczają - nie jest to radio górnych lotów, ale z tanich najlepsze.. czy w związku z tym ktoś może mi coś powiedzieć nt. TEGO ZESTAWU ? mogę to kupić za 99 PLN.. nie wiem tylko co to za antena.. :/ nie znam się, czy można samego bata wymienić, czy trzeba razem z tym magnesem (czyli całą antenę nową).. ? dzięki za odpowiedzi.

Co do radia nie wypowiem siem, bo nie uzywalem. Jesli chodzi o antene to tragiczna jest, nie wiem czy jest jeszcze jakas gorsza. Samego bata nie wymienia sie.

radio jak radio powiem cos o antenie... Hmmm antena jest fatalna, praktycznie nie dostroisz jej w zadnym serwisie a na SWR przekroczysz 2.5 i nic sie z nia nie da zrobic i co gorsza uzywanie takiej anteny moze doprowadzic do spalenia koncowki mocy i zadna gwarancja ci tego nie obejmie... ta antena jest warta nowa cos kolo 40 zlotych a uzywana paczke fajek lub dobrego browarka.... Zasada jest prosta chcesz miec frajde z CB kup dobra antene...

co do zakupu bierz radyjko i kup nowa antene o dlugosci > 1m...

LEMM co myslicie o tej antenie?? Musze cos dzis szybko kupic na allegro bym na piatek mial to w domu

Cytat:
2006-12-19 16:52:30, Seba pisze:
LEMM co myslicie o tej antenie?? Musze cos dzis szybko kupic na allegro bym na piatek mial to w domu

Antenka dobra i łatwo się stroi, tylko po co przepłocać skoro tem Lemm jest taki sam .
Tu jeszcze taniej .

[ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2006-12-19 17:10:00 ]

Cytat:
2006-12-19 17:06:04, Miro pisze:
Antenka dobra i łatwo się stroi, tylko po co przepłocać skoro tem Lemm jest taki sam . Tu jeszcze taniej . [ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2006-12-19 17:10:00 ]

Tez je znalazlem Ale w tej za 125 jest koncowka do radia - u mnie w miescie nie kupie

Cytat:
2006-12-19 17:14:37, Seba pisze:
Tez je znalazlem Ale w tej za 125 jest koncowka do radia - u mnie w miescie nie kupie

W tej za 110 też jest końcówka, a w tej za 95 "Antena nie posiada w komplecie wtyku Na życzenie moge go zamontowac ", koszt nie powinien przekroczyć 6 pln.

Ok ,kupiony lemm magnum-72 za 110 zl - zapomnialem ,ze jedna koncowke mam w domu
Dzieki za porade.

a powiedzcie mi koledzy ten lemik bedzie lepszy niz ten ?

jezeli zamontuje antenke na relingu to cos musze jeszcze podciagnac? np mase?

Lepiej kup tą magnum ta to porażka. Jeżeli relingi są na stałe do dachu to nietrzeba masy.

Cytat:
2006-12-19 19:02:28, Brodzia pisze:
Lepiej kup tą magnum ta to porażka.

znaczy sie ktora "ta" ? bo zamieszales kolego

Cytat:
Jeżeli relingi są na stałe do dachu to nietrzeba masy.

sa na stale, chyba na srubkach - nie sadze ze na kelju - hihihi
tak jak w avatarze .... w viki

Cytat:
Lepiej kup tą magnum ta to porażka. Jeżeli relingi są na stałe do dachu to nietrzeba masy.

Ta, czyli at-1500 ? To podaj choć jeden powód czemu ta jest porażką.

Cytat:
2006-12-19 18:36:34, lukas_s pisze:
jezeli zamontuje antenke na relingu to cos musze jeszcze podciagnac? np mase?

A relig jest malowany, czy powleczony jakimś tworzywem ?
Dodatkowa masa da 100% pewności że antenka jest prawidłowo zamontowana.

.... a ja zanabyłem tti TCB 770 i do tego antenke hustler na magnesie .....

Święty nie chce cie martwić ale pomimo wielu zalet TTI 770 ma plastikowe dwuwarstwowe potencjometry które nie owocuja długiej pracy... też chciałem kupić to radio ale po przeczytaniu wielu opini i rozmowie z dwoma serwisantami sprzętu CB odpusciłem sobie.

Cytat:
2007-01-08 11:05:21, Remarq pisze:
Święty nie chce cie martwić ale pomimo wielu zalet TTI 770 ma plastikowe dwuwarstwowe potencjometry które nie owocuja długiej pracy... też chciałem kupić to radio ale po przeczytaniu wielu opini i rozmowie z dwoma serwisantami sprzętu CB odpusciłem sobie.

i na co padl wybor?

Intek 790 z racji ze nie zabradzo odpowiadały mi tanie szumofony (alan 199 i alan 100) Cobra 19 nie przypadla mi do gustu w kwesti estetyki, TTI nie były polecane pod wzgledem jakości a na nic innego nie było mnie stać
I naprawde nie polecam kupowania wynalazków zupełnie nieznanych firm czy radyjek przywiezionych z zagranicy które jeszcze trzeba przestroić.

A lukas tak jak i ty chciałem kupic unidena 510 ale nie udało mi sie jednak

Ps gdybym miał fundusze wybór padłby na alana 48 ,ale nie mam i nie musze się zastanawiac

[ wiadomość edytowana przez: Remarq dnia 2007-01-08 11:22:31 ]

Cytat:
2007-01-08 11:05:21, Remarq pisze:

... tym się nie przejmuje ..... wiekszośc radyjek ma takie potencjometry ..... jak ktoś jest fizyczny to każde radyjko załatwi .... kiedyś pracowałem w serwisie CB ... i nie uwierzysz co ludzie potrafili z radiami zrobić .....

... radyjko kupiłem w firmir w której poprzednio pracowałem ... i mam gwarancje wieczystą .....