MotoNews.pl

Kultowe AUTA PRL-u - Archiwum 2008-2009 - Strona 118.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
[quote]
2009-05-14 14:28:13, Jacek06 pisze:
Mam Trabanta 601 nowy w opakowaniu chętnie wymienie na jakąś fure z nr 1, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13

Mam pytanie!!!!!!!

Jak robicie napis Milicja na aucie??? Fiat 125-Polonez milicja

Pozdr.

zależy w jakim kolorze jest karoseria ,biała buda-wydruk z laserówkii ,nibieska -wycięte na ploterze [cokolwiek to znaczy]

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2009-05-15 19:51:42 ]
[ powód edycji: porządki ]

Dziś dostałem mega Kultowego Wartburga 311-2 i moskwicza. Mam pytanko czy jak się poprosi dea to oni wyślą poleconym? Jeżeli tak to proszę o podanie czy coś się za to dodatkowo płaci. pozdrawiam

W moim przypadku wystarczyło poprosić bez żadnych dodatkowych opłat.

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2009-05-15 19:52:06 ]
[ powód edycji: porządki ]

Dzisiaj otrzymałem wartburga 311 i moskwicza 407. Wartburg połamany. Moskwicz ok. Zgłosiłem reklamację. Pani powiedziałą, że za 3 tygodnie wymienią wartburga.

kilka stron temu pisaliśmy o firmie WELLY
że zrobiła Rosjanom (autotime collection) modeliki Gazy Vazy itd... a nie nam FSO, FSM czy FSC...
więc sobie kupiłem na allegro wołgę 31105 w barwach ministerstwa obrony, na zdjęciach ładna jak na 16,5 zł +wysyłka,
dzisiaj do mnie doszła razem z kilkoma innymi modelami...
otwieram pudełko i patrzę ładna, z jakimś zabawkowym napędem ale co tam...
model ma jednak poważną wadę;
mimo, iż na pudełku jest wyraźnie napisane 1:43 to model jest w skali 1:42 albo nawet 1:41, nie wiem nie mierzyłem, ale na pewno jest za duży i to widać gołym okiem
więc może niech welly nie robi nam modeli za kilkanaście złotych, bo mimo, że sam model jeśli chodzi o szczegóły całkiem fajny, to jednak, jak ktoś tak rżnie skalę, to nie powinien robić modeli, tylko zabawki

pzdr

PS, jak ktoś chce to opchnę za 15+wysyłka

zacytuje siebie ''a nie mówiłem" [pisałem] WELLY to zabawki
Nie martw się ,ja stary lis ,a ostatnio tak się wpuściłem w maliny z Peugotem 405 z ALLEGRO że wstyd mi się przyznać i nie pytajcie o co chodzi bo nie chce podnosić sobie ciśnienia

ale wiesz co jest najgorsze?
że człowieka oszukują, to nie jest błąd rzędu 1/002 tylko 1/02 a na pudełku jak byk stoi 1:43 -dziady!!!

ale przyszły mi też renóweczki; 12, 5, dauphine i seat marbella, więc nie jestem aż taki zły

Jeszcze raz zapytam. Nie wie ktoś gdzie można kupić jakąś przyzwoitą gablote na modele w skali 1:43 za rozsądną cene albo kto się takim czymś zajmuje??

Ale ochyda! I ta cena:ŁADA

W sam raz, ruski tuning

Ciekawe gdzie się podziała trójkątna szyba z przednich drzwi oraz lusterko. I szkoda ze tylne koło obciera o nadkole

Ten ktoś ma ogólnie "hopla z przerzutką" . Zobaczcie ceny na innych jego aukcjach!

Nom ale za to ma model Capri wyj....ny w kosmos :[

Cytat:
2009-05-14 08:28:27, jacekes pisze:
A co byś kurde chciał, żeby kanciastą puszkę na ramie w XXI wieku produkowali? Może jeszcze z dwusuwem i hamulcami bębnowymi?

Przestań. Chociaż, żeby była stara karoseria. Wiadome, że w tych czasach będą nowe podzespoły. Jak ktoś chce stary to niech sobie kupi starego.

Cytat:
2009-05-15 05:46:25, Damian2344 pisze:
Chociaż, żeby była stara karoseria.

Cytat:
2009-05-14 19:56:38, clasicline pisze:
kilka stron temu pisaliśmy o firmie WELLY że zrobiła Rosjanom (autotime collection) modeliki Gazy Vazy itd... a nie nam FSO, FSM czy FSC... więc sobie kupiłem na allegro wołgę 31105 w barwach ministerstwa obrony, na zdjęciach ładna jak na 16,5 zł +wysyłka, dzisiaj do mnie doszła razem z kilkoma innymi modelami... otwieram pudełko i patrzę ładna, z jakimś zabawkowym napędem ale co tam... model ma jednak poważną wadę; mimo, iż na pudełku jest wyraźnie napisane 1:43 to model jest w skali 1:42 albo nawet 1:41, nie wiem nie mierzyłem, ale na pewno jest za duży i to widać gołym okiem więc może niech welly nie robi nam modeli za kilkanaście złotych, bo mimo, że sam model jeśli chodzi o szczegóły całkiem fajny, to jednak, jak ktoś tak rżnie skalę, to nie powinien robić modeli, tylko zabawki pzdr PS, jak ktoś chce to opchnę za 15+wysyłka

Hehe! Ja generalnie zbieram samochody terenowe, a KAP to jest produkt uboczny. Nie ma co marudzic ze z modelami KAP cos nie tak (za tą cene sa zrobione rewelacyjnie)! Swego czsu kupilem kilka amerykańskich terenówek firmy ANSON, i to dopiero był szok. Na pudełku jak wół napisane ze to skala 1:43 a np. Ford F-150 czy Cadillac Escalade nie wiele większe od Malucha z KAP! Dramat.

http://allegro.pl/item634603404_fiat_125p_1968r_ixo_taxi_okazja.html

czy ktoś zwrócił uwagę na tą cudownie pomalowaną przeróbkę [wnętrze ok, ale nadwozie jakieś takie...]

a do posiadaczy Wartburga Cabrio: czy zwróciliście uwagę, że każda sztuka ma niesymetrycznie naniesiony napis i znaczek Wartburg na masce.

Cytat:
2009-05-13 21:26:26, fan14 pisze:
Jak po raz 3 się spóźnili z wysyłką dałem sobie spokój i kupuje w kiosku. I zawsze mam w terminie nie ma możliwości żeby nie przyszło no chyba że maja jakiś poślizg.

No cóż, ja jestem wybrańcem losu .
Tradycyjnie moja przesyłka od DeA przyszła w terminie tzn. niecały miesiąc od poprzedniej. Modeliki są nienaruszone.
Ja naprawdę na prenumeratę nie mogę narzekać. Również na korespondencję z BOK. Zawsze piszą mi prawdę .
Kabriolet planowałem wcześniej puścić na allegro, ale zmieniłem zamiar. Za bardzo mi się podoba. Dokupiłem mu do towarzystwa Felicię z Abrexu i razem będą tworzyć ładną parę aut dla uprzywilejowanych wybrańców w tamtych czasach.
Warszawa bez uwag - może tylko wlew paliwa warto pomalować na srebrno.
Nadal jestem entuzjastą serii.