Siedzenia Inter Groclin? - Strona 13

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
o jaki ja byłem zły jak zobaczyłem dziś po południu, że aukcja już zakończonona... oj łacina poszła w ruch.

Witam. Mam "grokliny"odchylane z tylną kanapą i tapicerkami drzwi. Dzięki DŁUGIEMU,za 250zł!Stan idealny. Trzymają świetnie, polecam wsztstkim.

aaaaaaa!!!! ja też chcę!

Cytat:
2005-01-17 16:28:59, frezzer pisze:
I mam pytanie, bo na fotkach nie widac a i sprzedającego zapomniałem sie spytać - czy wszystkie IG a dokladnie tylna kanapa miały zagłówki ? czy moze byc tak ze byly kanapy bez zagłówków ?

Gratuluje zakupu. Troche bedzie roboty z ich odnowieniem, ale warto. Moje tez byly brudne - wiec pranie i czyszczenie ale warto. Poza tym za te pieniadze...
co do pytania, to nie wszystkie tylne kanapy mialy zaglowki. Ja mam np. tyl (jeszcze nie zalozony) bez zaglowkow - na szczescie u mnie zaglowki z tylu nie sa wymagane. Ale trafiaja sie tez z zaglowkami. Trzeba po prostu sprawdzic na konkretnym egzemplarzu...
pozdrawiam
cybertec

haha, a ja w wekend też stałem się posiadaczem groklinów, razem z kanapą (ale bez zagłówków kanapa) i boczków na wszystkie drzwi. groki czrno - czerwone, a boczki czarne

Cytat:
2005-01-17 18:22:57, sova pisze:
haha, a ja w wekend też stałem się posiadaczem groklinów, razem z kanapą (ale bez zagłówków kanapa) i boczków na wszystkie drzwi. groki czrno - czerwone, a boczki czarne

WOW gdzie mozna kupic w okolicach Krakowa komplet groclinow (ewnetualnie sam przod). Szukam i nigdzie nie moge znalezc Napisz jesli wiesz.

Dzieki Cybertec za uswiadomienie mnie, najwyzej jak nie bedzie z tyłu zagłówków to załoze te które mam, bo miec musze
Pranie, czyszczenie, to oczywsnie podstawa ale nawet jesli bedzie trza tapicera to tez nie bede mial z tym problemu, bo moj kolega takim wlasnie specem jest

Jesli ktos ma pokrętło do regulacji z groków to chetnie sie zaopiekuje takowym bo wygląda na to ze w moim zestawie jednego pokrętla brakuje.

A wiec tak. Mam juz groki i tak jak w opisie aukcji pisało fotel pasazera i tylna kanapa jest ok. Tapicerka jest cala rozebrana i juz wyprana dwukrotnie (raz to bylo za malo) najgorzej sprawa wyglada z fotelem kierowcy, bo pogiente sa prowadnice i mechanizm do blokowania prowadnic nadaje sie do wyrzucenia.

Czy pasuje ten mechanizm oraz te prowadnice z MR 94 ? bo cos mi swita ze chyba sa podobne ale nie mam pewnosci wiec jesli ktos wie to prosze o info.

Inna rzecz której brakuje to 2 duzych pokręteł oraz tych plasstików ozdobnych które maskują mechanizm składania oparcia.
(jakby ktos mial na zbyciu za symboliczne pieniazki to jestem zainteresowany )

Ogólnie przyzwoity zakup jak na 60 zeta, nie mam co narzekać, tapicerka jest (po wybraniu) w b.dobrym stanie brakuje dwóch boczków które doszyje wiec tak mysle ze 2,3 dni roboty mam

Pozdrawiam pozostałych użytkowników IG

Fotel pasazera bez problemu pasuje na miejsce kierowcy - wystarczy tylko zamienic szyny (sa mocowane od dolu na 4 sruby). Zrobilem tak u siebie po kupnie grokow - fotel pasazera jest zwykle mniej wysiedziany niz kierowcy.

No tak ale własnie o szyny tez sie rozchodzi bo te od strony kerowcy do niczego sie nie nadaja, wiec sie pytam czy pasuja prowadnice od foteli z mr 94 bo przypomina mi sie ze tez byla tam podobna blokada.

pytam zanim pojadę na szrot aby nadaremnie nie jechac, bynajmniej z plusa prowadnice nie pasuja do fotela.

[ wiadomość edytowana przez: frezzer dnia 2005-01-19 23:19:48 ]

Sorry, myslalem, ze mowisz o blokowaniu skladanego oparcia.
Szyny ze zwyklych foteli raczej nie pasuja.
Moze jakis slusarz bedzie w stanie troszke je zmodyfikowac za nie duze pieniadze...

problem w tym że szyny w zwykłych fotelach są całością razem ze szkieletem siedzenia, nie są odkręcane

Cytat:
2005-01-19 23:53:44, Jojo pisze:
problem w tym że szyny w zwykłych fotelach są całością razem ze szkieletem siedzenia, nie są odkręcane

Mozna kupic na szrocie fotel za grosze (nawet same ramy) i razem z wzorem - czyli np. szyna pasazera i tym co zostalo z szyny kierowcy oddac do slusarza...

Kolega JOJO ma raje
prowadnice w fotelach standardowych sa niestety spawane a w grokach sa odkrecane

Cytat:
2005-01-19 23:53:44, Jojo pisze:

Cytat:
2005-01-20 10:18:48, arabek pisze:
Kolega JOJO ma raje prowadnice w fotelach standardowych sa niestety spawane a w grokach sa odkrecane

eeee ???? jakto ??? ja szyny wziąłem z poldka Caro (na oko '94) miał zwykłe fotele a szyny takie jak w grockach... czyli z jednym drutem blokującym obie... tyle że miał regulację oparcja jak w "kanapowcach" czyli wajcha pod spodem... ale ona jest odłączalna...

Wiec jednak jutro pojade na szrot i sam sie przekonam.

I tak jak napisąłem tak zrobiłem, pojechałem na szrot i okazało sie jednak ze szyny i blokada szyn jest identyczna jak w caro - i tu Nomad miał racje - dzieki.

od srody wieczorem walczylem z pogietymi fotelami (mniej lub bardziej) w miedzy czasie tapicerka byla gruntownie rozebrana i... i sie prała intensywnie, recznie, dwa razy. Pozniejszym etapem było poszycie nowych boczków ( i tu moj talent szycia okazał sie jak znalazł do takiej roboty- za mało bylo szycia aby dawać tapicerowi zarabiać) i dwóch tylnych zagłówków, bo moja kanapa ich nie miała od nowości tak wiec musiałem wykorzystac blachy i pianki swoje.

Pożniej nadszedł etap montazu tapicerki, matko... ilez to zabawy z drutami, cibantami bo na zapach kleju (butapren) nie bede narzekac. Poszło go 0,5l.

I dzis od południa montaz w samochodzie, okazłao sie ze nie wszystko jest proste bo prakowało ok. 1 cm w osiach aby przykrecic szyny, wiec kolejne prostowanko i... skonczyłem i jestem zadowolony.

Warto było jechac do Łodzi te 3h w jedną strone, dac za te fotele w takim stanie jakie one byly 6 dych, dołozyc stówę i cieszyć sie ze mogą mi słuzyć

a oto efekt koncowy:

A reszta fotek jest >>> T U <<<

no pierwsza klasa...wygladaja super. Tylna kanapa tez wyszla bardzo ladnie...
mam tylko jedno pytanie ciezko jest zdjac tapierke z siedzen przednich - bo u mnie boczek przy siedzisku jest uszkodzony, wiec moze na wiosne sie za to wezme...trzeba cos pruc, czy da rade bez...

pozdrawiam
cybertec

PS. Skoro masz juz opanowana trase do Lodzi to zapraszam na jakis spocik do nas

Gratuluje i zazdroszcze!!Sam chętnie dorwałbym gdzieś groki ale po pierwsze nie wiem gdzie w cze-wie po drugie nie mam teraz czasu. ale w tym roku beda....

fotele pierwsza klasa, ale mnie zaintrygowały twoje boczki na drzwiach .. to orginalna czerowona tapicerka ? na fotelach standardowych tez taka była ? pierwszy raz widze zeby był taki kolor na boczkach, pod kolor nadwozia