[OT] Komputer PC, domowa elektronika - różne problemy. - Strona 13

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MICROSOFT TO PIRACI!!!!

jak podaje niemiecki miesięcznik "PC-Welt", firma Mirosoft używa nielegalne programy. Wystarczy oworzyć pierwszą z rzędu ścieżkę dźwiękową z foldera C:WindowsHelpToursWindowsMediaPlayerAudioWav za pomocą WordPad i przeczytać ostatnią linijkę, pisze tam:
"DeepzOne ISF SOUND FORGE 4.50"

Dla tych, którzy nie wiedzą, DeepzOne jest jednym z najbardziej znanych cracker-ów programów muzycznych!

Mam ciekawy problem.
W kompie (nie moim) nie można uzyskać 'ł' normalnie tylko przy wciśniętym CapsLocku, shift-alt-l. Poza tym klawisze działają dobrze.

Klawiatura sprawna, bo w linuxie działa jak trzeba.

Ja mam z jeszcze fajniejszy problem niż wy wszyscy razem wzięci. Siedzę sobie w necie i nagle jedno wielkie ZGRZYT i twardziel rozjebany. Zaraz wyskakuje mi Skandisk i pisze ile pamięci poszło się trącać. 3 lata mi służył bez szwanku a teraz taka kinder niespodzianka.

Cytat:
2004-11-16 19:23:53, leon pisze:
Mam ciekawy problem. W kompie (nie moim) nie można uzyskać 'ł' normalnie tylko przy wciśniętym CapsLocku, shift-alt-l. Poza tym klawisze działają dobrze. Klawiatura sprawna, bo w linuxie działa jak trzeba.

Najprawdopodobniej klopot wystepuje na kompie, ktory jest wyposazony we wbudowaną grafikę intela. Oprogramowanie w wersji angielskiej do tej karty domyślnie przypisuje sobie kombinacje klawiszy alt+l (w polskim ukladzie klawiatury wykorzystywaną do uzykania litery ł) do odpalania jakiś tam opcji. Należy wejsc w konfiguracje tego oprogramowania i wyłączyć opcje HOT KEYa (najprawdopodobniej trzeba bedzie wejsc w ustawienia ekranu i gdzie wybrac opcje pokazywania ustawien na trayu, potem dopiero kliknąc na ikonke na trayu i stamtąd wyłączyć HOT KEYa). Swego czasu spedzilem chyba z pol godziny przy kompie z takim problemem zanim na to wpadłem.

Faktycznie jest tam Intel. Dzięki.

hmm, znowu mnie blaszak wkurza

raz na jakiś czas wskaźnik myszy "świruje" i leci do góry. i to oznacza koniec pracy na kompie.

pytanie: CO TO DO CHOLERY JEST?

na początek zmień mychę, jak się bedzie to dalej dziać, się będzie myśleć co dalej, ale stawiam na mychę

I niestety mysz poszła się je... Dobrze, że mam zapasową. Cóż, może znajdę nową pod choinką.

Wszyscy się chwalą swoimi problemami to i ja się pochwalę.

Mam problem - konfrontacja (czyli próba dokarmienia pierwszego drugim):
Adobe Premiere w wersji 6.02 [Y353]
kontra
filmy autorstwa aparatu Fuji FinePix S7000 czyli plik avi, o którym GSpot zeznaje:
- video: Motion JPEG including Huffman Tables, 640x480pixel, 30fps
- audio: PCM audio, 16kHz, 128kbps

kończy się komuikatem "File uses an unsuported compression format"

/kodeki systemowe działają ale to chyba nie jest rozwiązaniem problemu.../ Ma ktoś może alternatywne rozwiązanie pozwalające na nieliniową obróbkę cyfrowego materiału video na komputerze? Będę bardzo zobowiązany za wszelką pomoc w temacie...

Cytat:
2004-12-12 04:03:26, leon pisze:
I niestety mysz poszła się je... Dobrze, że mam zapasową. Cóż, może znajdę nową pod choinką.

A jednak mysz okazała się OK. Po prostu zaszkodził jej "śnieg". Dziwne to i tajemnicze.

Cytat:
2004-12-17 00:41:29, robreg pisze:
Wszyscy się chwalą swoimi problemami to i ja się pochwalę. Mam problem - konfrontacja (czyli próba dokarmienia pierwszego drugim): Adobe Premiere w wersji 6.02 [Y353] kontra filmy autorstwa aparatu Fuji FinePix S7000 czyli plik avi, o którym GSpot zeznaje: - video: Motion JPEG including Huffman Tables, 640x480pixel, 30fps - audio: PCM audio, 16kHz, 128kbps kończy się komuikatem "File uses an unsuported compression format" /kodeki systemowe działają ale to chyba nie jest rozwiązaniem problemu.../ Ma ktoś może alternatywne rozwiązanie pozwalające na nieliniową obróbkę cyfrowego materiału video na komputerze? Będę bardzo zobowiązany za wszelką pomoc w temacie...

http://www.morgan-multimedia.com/

Cytat:
2004-12-27 14:16:00, Lafaar pisze:
http://www.morgan-multimedia.com/

dziekować za info sprawdzone i działa jupiii....

Hihihi! Właśnie zrobiłem "fotkę" ekranu na którym jest defragmentator dysków i stan defragmentacji 1%, oraz komunikat, że defragmentatora nie ma i że trzeba go dopiero zainstalować.

Co muszę ściągnąć i skąd , żeby uruchomić te filmiki ? Odtwarza mi tylko dźwięk , bez obrazu.

W moim laptoku działa już Wlan chociaż na wlanego nie wygląda. Będę mógł bez kabla łączyć się z netem nawet z ogrodu - byle do lata.

Idiota ma teraz za czułe klawisze "a" i trochę "z" czasem naciskając klawisz wychodzą mi podwojne litery. Czy ktoś mądry wie co z nim zrobić

Cytat:
2005-01-02 19:01:01, JerryP pisze:
Idiota ma teraz za czułe klawisze "a" i trochę "z" czasem naciskając klawisz wychodzą mi podwojne litery. Czy ktoś mądry wie co z nim zrobić

sprobuj zmienić w windowsie w ustawieniach czestotliwosc powtarzania liter w ustawieniach klawiatury

Cytat:
2005-01-02 19:14:56, LifeGuard pisze:
sprobuj zmienić w windowsie w ustawieniach czestotliwosc powtarzania liter w ustawieniach klawiatury

Dzieki było dobrze a potem się dupło to ze zmęczenia zapomniałem że istnieje panel sterowania. Już jest chyba OK.

IE 6.0 mi zwariował (popierdolił mi tak klawiaturę że sam nie wiem co piszę) problem na razie rozwiązany zainstalowana Mozilla.
w pozostałych programach klawiatura zachowuje się normalnie.
Macie jakieś sugestie???

Cytat:
2005-01-04 16:25:48, SCHIL pisze:
IE 6.0 mi zwariował (popierdolił mi tak klawiaturę że sam nie wiem co piszę) problem na razie rozwiązany zainstalowana Mozilla. w pozostałych programach klawiatura zachowuje się normalnie. Macie jakieś sugestie???

Tak - jedną... Pozostań przy Mozilli, ew.Netscape - na tym samym engine... Wg mnie lepiej się spisuje od IE