Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krokus Berlin | 2008-01-24 21:24:01 Witam
mam pytanie do croma1 czy montaz systemu jtg icom,lub sequent 24 zalozona u was otrzyma odbior(euro4) TÜV W DEKRA BERLIN ![]() |
lotar80 Gorzow Wlkp | 2008-01-25 20:07:13 Witam ![]() |
![]() krokus Berlin | 2008-01-25 23:48:13
|
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-01-26 17:05:14 witam.
KME ma niemiecką homologację ale jeśli jej nie kupisz u jedynego Niemieckiego dystrybutora to nie dostaniesz abgasgutachten. na żadnych Polskich dokumentach nie zameldujesz instalacji w Niemczech. chyba ,że pojedziesz do jakiegoś u siebie montażysty i Ci to załatwi. z BRC jest tak samo. Przynajmniej jest tak u mnie na Bawarii. ale przepisy obowiązuja takie same wszedzie. prawie mamy codziennie telefony o złatwienie dokumentów na Niemcy po montażu w Polsce. ale niestety to b. dużo kosztuje i w efekcie końcowym wychodzi drożej jak w niemczech. Ostatni taki przypadek mieliśmy z niemcem któery dał samochód jakiemuś polakowi i wlaśnie zamontowali mu KME. zapłacił w Polsce 3300 zł. do tego doszło paliwo na przejazd ,hotel dla polaka kombinatora bo za organizacje tej wyprawy skasował 200 euro. koszt załatwienia abgasgutachten 600 euro. do tego TUEV 180 euro. czyli razem wychodzi ok 1900 euro bez hotelu i paliwa. a u nas w Niemczech koszt montażu z TUEV instalacji prins wychodzi 1950 euro. KME z TUEV 1850 euro Femitec czyli nasz STAG 300 1750 euro. w polsce wychodzi tylko trochę taniej robocizna. więc ten koszt tak średnio jest tańszy o 200 euro moze to bedzie troche przestrogi przed pochopnym montaze instalacji w Polsce bez zabezpieczenia w odpowiednie dokumenty. I jeszcze raz powtarzam ,że żadna Polska Firma nie wystwi dokumentow potrzebnych do rejestracji anlagi w niemczech. |
![]() krokus Berlin | 2008-01-28 00:08:03 Dzieki Croma1 za wiadomosc. Czyli jak naprawde wykwalikowane polskie hamownie nie sa w stanie przekonac o wmontowanym przez siebie produkcie, nie sa uwazane w niemczech, to zalatwiaja to profesionalisci jak Godula motor sport, czy inna niemiecka firma np z köln i düseldorf (vGEN) montuja juz od 1450eur mit tüv.pozdrawiam |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-01-28 13:35:29 witam.
krokus daj mi znać ,o tym że zamontowałeś w niemczech kme za 1450 razem tuev. sam jestem tego ciekawy. może sam bym korzystał z tej ściezki. |
belgrano Łada 2107 Kraków | 2008-01-30 09:03:08 Polecam Eko Car i Panów A i P Cebula (croma1). Byłem na instalacji LPG. Zameczałem ich pytaniami i spostrzeżeniami a oni spokojnie tłumaczyli. Bez problemu zamontowali mi wtryskiwacze jakie chciałem. Samo wykonanie też jest schludne. Mam nadzieje że serwis okresowy tez bedzie tak dobry. Warto było jechać aż z Krakowa ![]() [ wiadomość edytowana przez: belgrano dnia 2008-01-30 09:06:42 ] |
![]() krokus Berlin | 2008-01-31 12:31:57
Witam w sprawie odbioru i montazu systemow nowej generacji 5 w niemczech konieczne jest pozyskanie zertyfikatow gap/gsp po takich skoleniach nie ma problemow. ![]() |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-02-01 08:25:31 No przecież te wszystkie certyfikat GAP i GSP posiadam i legalnie w niemczech montujemy instalacje ale mnie chodzi o ta cene 1450 euro za sekwencję ze wszystkimi odbioram.
a tak b, szczegółowo to robisz odbiór wg GSP bez jecvhania do TUEV zakładajac instalacje wg. poprzwki 115. NP STAG 300 to posiada. ale pozostałe to oprocz odbioru GSP trzeba jechać do TUEV w celu wypisania dokumentów do ich wydziału komunikacji. nie piszę po niemiecku nazw żeby inni mogli przeczytać.
|
![]() krokus Berlin | 2008-02-02 20:46:09 Witam Jezeli chodzi o cene sekwencji zakupionej na rynek niemiecki z odbiorem przez dekre lub Tüv (ok +150eur), kme w jezyku niemieckim 1600eur, ze wszystkim polecam KME DIEGO |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-02-04 08:42:16 Witam.
jeśli to jest cena montażu w polsce 1450 euro. do tego 150 euro abgasgutachten. do tego dojdzie odbiór GSP + TUEV to końcowa cena klienta wyjdzie 1770 euro. to my w tej cenie mamy montaż w niemczech instalacji STAG 300 i napewno jest lepsza od KME. dołoży 130 euro i ma zamontowanego PRINSA w niemczech. to nie pisz ,że w KOELN zamontujesz za 1450 euro z TUEV instalację KME.
|
![]() krokus Berlin | 2008-02-04 10:40:16
Witam montaz w polsce nie oszukujmy sie oferowany jest juz naitansza sekfencja po 2200 zl z montazem( allegro) a wedlug mnie i wykfalikowanych niemieckich werkstatt z ktorymi wspolpracuje instalacje polskie sa b,dobre KME zwlaszcza reduktory jezeli firma polska wspolpracuje z niemiecka firma posiadajaca GSP/GAP daje GUTACHTEN na ten produkt ktory z reszta montuje tez u siebie koszta ze wszystkim napewno nie beda przkraczaly kosztow w niemczech ,jezeli chodzi o femitec to niemcy ich nie chca nie dlatego ze to niemiecka firma poprostu sa wadliwsze niz KME pozdrawiam ![]() |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-02-04 16:44:58 Uważam ,że trzeba raczej zakończyć ten temat . żeby ludzie moim zdaniem bzdur nie czytali.
założenie sekwencji z dokumentami do TUEV za 2200n zł. boki można zrywać. ostatnia szansa dla ciebie jak podasz namiary na tą firmę co to odbiera te instalacje to może z nimi porozmawiam i osobiście sprawdze ile w tym prawdy co piszesz.
|
![]() krokus Berlin | 2008-02-04 22:24:59
Chyba przerwiemy ten temat na zyczenie twoje ,przedtem zerknij na strony allegro zobacz juz za ile mozna kupic instalacje np:kme (diego) z montazem! takze BRC czy PRINS (droszsze)i inne tez np:femitec w Polsce! w jezyku niemieckim takze! jezeli ta firma wspolpracuje z niemiecka (a mogla by wspolpracowac)z niemiecka dajaca sama abgas untersuchung placisz za eintragung in der fahrzeugschein und fahrzeugbrief endabnahmme gebühr fertig, nawiazujac do femitec niemiecki (psujacy sie)relacje firm niemieckich na ten temat; nie chcemy montowac! , tak jak icom 5 generacja nie wzieli pod uwage mieszanek propan-butan w zime i lato wystepuja rozne !sa,problemy i zwroty,niezadowolonych klijentow a to nie chyba cell zakladajacych! Powodzenia zycze ![]() |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-02-04 22:50:45 Masz racje swoje i niech tak będzie. życzę taniego montażu i odbioru instalacji. Może w berlinie w ostdeutschland ale nie stety w bayern aber mittel franken.
|
tysia1 Honda Civic Nowy Dwór Gdański | 2008-02-18 09:41:40 witam potrzebuje zaklad w Gdansku lub Elblagu albo Malborku, musze zalozyc gaz do mojej hani sekwencyjny |
luqar Ostrowiec Świętokrzyaki | 2008-02-18 15:22:05 Witam,
Pilnie poszukuję dobrego warsztatu w okolicach Ostrowca Świętokrzyskiego. ![]() Najlepiej taki, który może zrobić pomiar mocy przed i po montażu gazu. Chce założyć do Rover 400 1.6 16V z 1997r. sekwencję STAG 300, wtryski PlaniJet i reduktor Zavoli. ![]() Będę wdzięczny za opinię i pomoc w znalezieniu fachowca. mój e-mail: luqar@o2.pl lub wojtaszuk@o2.pl POZDRAWIAM |
radru Citroen C5 Break 1.8 ... Kalisz | 2008-02-23 10:06:29 W Kaliszu mogę polecić firmę Gorzkiewicz- założyłem u nich gaz do Opla astry I i śmigam bez problemów.Dobrzy fachowcy, przemiła obsługa.Podaję link http://www.gorzkiewicz.pl
Na pewno założę u Nich gaz do Citroena C5 1.8 Kat ![]() |
radru Citroen C5 Break 1.8 ... Kalisz | 2008-02-23 10:07:00 W Kaliszu mogę polecić firmę Gorzkiewicz- założyłem u nich gaz do Opla astry I i śmigam bez problemów.Dobrzy fachowcy, przemiła obsługa.Podaję link http://www.gorzkiewicz.pl
Na pewno założę u Nich gaz do Citroena C5 1.8 Kat ![]() |