MOTORYZACYJNE życie Trójmiasta ... - Strona 121

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O Ty!

Lapek

wez ja sam jestem zalamany... moze jak mi sie jutro uda elektromagnes kupic i szczotki i to wymienic i bedzie dzialal moze jakos pojezdze nim troche i wyrobie sie jakos na rajd... oby od mamy jutro jak najwiecej pieniazkow dostac bo wyjezdza...

Widze tradycyjnie - dostaje sie na jedzenie a nakarmiony jest... samochod, tez tak robie jak tylko mam okazje

Staraj sie staraj, bo 3 maluszki to 33% wiecej niz dwa maluszki!

Lapek

Cytat:
2006-01-25 23:35:11, Lapek_Gdansk pisze:
Widze tradycyjnie - dostaje sie na jedzenie a nakarmiony jest... samochod, tez tak robie jak tylko mam okazje Staraj sie staraj, bo 3 maluszki to 33% wiecej niz dwa maluszki! Lapek

ta potrafie nawet po 5 kilo w 2 tygodnie schudnac (tak bylo jak na walek odkladalem kase )

A tymczasem borem lasem orski nie ma jeszcze zgody od wojska... i twierdzi ze moze jakies inne OSy beda... la la la... to fajno, jak nie bedzie po sniegu to ja nie jade:/

Lapek

Zgoda była obiecana na zakończenie sezonu. Osobiście potrwierdzał to tamtejszy wysokopostawiony PIONEK:] Hehe, no zobaczymy co tam wymyślili;/

Jak znam zycie to po prostu Orski za pozno zlozyl papiery o udostepnienie albo cos w tym stylu. Wg tego co sie dowiedzialem przez telefon to "KJS sie na 70% nie odbedzie, ostateczna decyzja kolo poludnia w piatek".

Ja oceniam ze o starcie w ten weekend mozemy spokojnie zapomniec

Lapek

do obróbki głowicy to taki zestaw paru kamieni zakładanych nie wiertarke bedzie git?

Cytat:
2006-01-26 19:27:48, PitGTR pisze:
do obróbki głowicy to taki zestaw paru kamieni zakładanych nie wiertarke bedzie git?

moim skromnym zdaniem nie... sluchaj jest taki papier w ksztalcie walca na wiertarke nakladany... on bedzie lepszy bo inaczej porysujesz kanaly i bedzie lipa a one maja swiecic jak psu jajka wiec kupujesz taki papierek(ok.8zl) bierzesz jakis delikatny(typu 80-100) i to wkladasz w otwor w glowicy i jedziesz... powieksza otwor i dodatkowo nie rysuje go a przy tym blyszczy sie jak cholera ja bynajmniej tak robilem ale efektow nadal jeszcze nie znam malec nadal nie na chodzie

Najpierw frezy tak by mozna było pousuwac nadmiar materiału, potem juz rzeczone ściernice listkowe w gradacji od 80 do 320 a na końcu najlepiej paluszek ewentualnie kółko filcowe lub bawełniane wraz ze specjalna pastą polerska do Al. To do obróbki głowicy. Do obróbki kolanek podobnie ale bez polerowania;] No i rzecz jasna nie usuwac prowadnic!! Nalezywybic stare. Nowe zakupione natomiast odpowiedni wyprofilowac zgodnie z przebiegiem strugi mieszanki paliwowej

a jak sie usunie prowadnice to co?

to nic będzie gorsze odprowadzanie ciepła z zaworka.

To po niecałym tysiącu kilometrów nie będziesz miał juz prowadnicy;] Dokładnie mówića uzyskasz luz w granicach 0.2mm dzięki to któremu stracisz szczelność pomiędzy gniazdami a zaworami.......Reszte dopisz sobie sam

rozumiem

narazie cudem udało mi sie zdjąć 1 zawór, a reszta cos srednio...

jeśli niemorzes zdjac sprezyn to ja mam na to prostą metode. tylko musisz miec takie miejsce w którym znajdziesz częsci po demątarzu. kładziesz głowice normalnie tak jak na silniku na stole podkładasz jakiś mały klocek pod zawór na zawór z góry zakładasz jakiś klucz nasadowy i ciach młotkiem z góry jak dobrze uderzysz to zabzpiecznei zostaną w nasadce a zawór już jest twój.taka operacja trwa dosłownie minutke

dobra udało mi sie je wyjąc, receptą było mocno pierd... z młotka.

przecie młotek to podstawa przy jakich kolwiek naprawach bez młotka to o najwyrzej można żarówki wymieniac

jeszcze apropo prowadnic, na stronie deniora wyczytałem że: "usunac z kanałów dolotowych wystajacą czesc prowadnic zaworowych, na rowno ze sciankami kanału dolotowego"

nie robic własnie przez luzy, ktore z tego wyjdą?

niewiem ja tam na dolocie miałem wyje*** prowadnice i nic sie nie działo a na wydechu to sie nie usówa bo sie zawór przegrzewa i sie urywa z tymi luzami to niewiem moze ja poprostu miałm fuksa ze przez 4tys nic sie nie działo i wszychno było szczelne jak po złożeniu

NIE USUWAĆ!!