Kultowe Auta PRL-u i Złota Kolekcja - 2016 - Strona 13.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ja bym go tam wziął... ale napewno nie za taką cenę!

Fiat 126p "pomoc drogowa" - jedno z wielu kuriozów w PRL-u - pomysł na miarę "bombla" tudzież "wyrobów czekoladopodobnych", "eksportu wewnętrznego", albo "etykiety zastępczej"...

...z racji kuriozalności tej konstrukcji bym model wziął, ale 42 zł za takie coś to dla mnie przegięcie. Za Jelcza - owszem, ale nie za malucha...

...ale dzisiaj w Polsce mamy podobne kurioza... w PRL-u był Maluch "pomoc drogowa", a dzisiaj mamy Porsche 911 "pomoc drogowa"

Parafrazując - jaka Polska - taka pomoc drogowa

Kolekcje są imponujące. A na zlot starych samochodów to na pewno będę musiał się wybrać.

a tak wygląda kolejny numer Camiones Articulados, tej serii, z której prezentowałem wam moją Scanię

Super nie?

[ wiadomość edytowana przez: cichy_555 dnia 2016-03-16 21:11:16 ]

Cytat:
2016-03-16 21:10:46, cichy_555 pisze:
a tak wygląda kolejny numer Camiones Articulados, tej serii, z której prezentowałem wam moją Scanię Super nie? [ wiadomość edytowana przez: cichy_555 dnia 2016-03-16 21:11:16 ]

WOW!!!

No moje gratulacje! Wręcz zazdroszczę takiego modelu!

U mnie identyczny model Mercedesa jeździ w hurtowni materiałów budowlanych "HOGER" - prawie codziennie go widzę...

Ten Merc to coś na miarę mojego "Wieltona" wywrotki, którego zrobiłem z kartonu, zapałek i innych bzdetów...

...mam nadzieję, że niebawem kupię kilka ciężarówek "new ray" do przeróbki. Zabudowy do modeli, których jeszcze nie mam są już gotowe - fotki wkrótce

Nie masz czego zazdrościć, to fotki z francuskiego forum, ale po co o tym wspominać...

Informacja z facebooka:

De Agostini - pasja kolekcjonowania

W naszym sklepie udostępnione zostały numery archiwalne z kolekcji "Kultowe Auta PRL-u", których nakład dotychczas był wyczerpany.
To idealna okazja dla tych, którzy przeoczyli wcześniejsze numery. Zapraszamy do naszego sklepu http://sklep.deagostini.pl/dostepne-kolekcje/kultowe-auta-prl-u/?limit=48&p=1

Cytat:
2016-03-17 18:32:31, bizonsuperz0565 pisze:
Informacja z facebooka: De Agostini - pasja kolekcjonowania W naszym sklepie udostępnione zostały numery archiwalne z kolekcji "Kultowe Auta PRL-u", których nakład dotychczas był wyczerpany. To idealna okazja dla tych, którzy przeoczyli wcześniejsze numery. Zapraszamy do naszego sklepu http://sklep.deagostini.pl/dostepne-kolekcje/kultowe-auta-prl-u/?limit=48&p=1

...czyli jednak wszystkiego nie sprzedali w przecenie w supermarketach, jak to było z modelami ANS

Cytat:
2016-03-17 22:23:56, Historyk1985 pisze:
...czyli jednak wszystkiego nie sprzedali w przecenie w supermarketach, jak to było z modelami ANS

DeA nie ma nic wspólnego z tą wyprzedażą w supermarketach. Tak DeA mi pisało w meilach w tamtym okresie. Pisali, że się zajmą wyjaśnieniem tej sprawy.

DeA Polska miało kontrahenta zza wschodniej granicy, któremu sprzedawało to czego nie udało się sprzedać w Kioskach, Empiku.
Najwyraźniej umowa była tak skonstruowana, że część towaru oddał i próbują ponowne sprzedać.

Stąd ten cud

...czyli, że będą jak pies ogrodnika

Nie sprzedadzą, choćby miało leżeć 100 lat, ale z ceny nie spuszczą

Żeby to tak jeszcze do kiosków mogło znowu trafić, to bym coś tam jeszcze pewnie kupił, bo tak to strach.

W środę ponoć drugi numer malucha miał trafić do kiosków, nawet na forum warszawy i garbusa nic o tym nie napisali co w drugi numerze dali.

W DeA będą te modele trzymać dłuuugo, ale i tak nie spuszczą z ceny...

...lata będą mijały, towar będzie się starzeć

...aż ich niesprzedana kolekcja modeli będzie wyglądać tak:

...i tutaj dla pokazania, że nie żartuję "Nowa", praktycznie nie używana bo nawet nie rozpakowana, nie wyjęta z blistra Nysa 521

...bo tak to jest, jak latka lecą, a towar zalega w magazynach

Ta informacja miała nie wyciec, no ale to co mówi Historyk to prawda. DeAgostini planuje wypuścić kolekcję "Kultowe Wraki PRLu", w której mają znaleźć się samochody znane z PRLowskich złomowisk. Seria testowa startuje już 1 kwietnia, czasu mało, ale DeA co chwilę podsyła mi kolejne modele, aby start serii przebiegł sprawnie

Więcej tutaj i tutaj

Pozdrawiam, Brociu

...a w pierwszym numerze specjalnym "Kultowych wraków PRL"-u będzie Jelcz z kontenerem ze złomem ze złomowiska z Herbów

we wrześniu kolejny numer specjalny z Man-em F2000...

...oj będzie czym ten złom wywozić

...zaś w Grudniu będzie w specjalnym milicyjny GAZ-ik spalony wa Wybrzeżu w 1970 r

[ wiadomość edytowana przez: Historyk1985 dnia 2016-03-20 22:01:40 ]

Nie wiem czy wiecie, ale De Agostini Polska teraz podlega pod De Agostini Niemcy i oni teraz podejmują wszelkie decyzje.
Od przejęcia polskiego oddziału przez Niemców wraz z przesyłkami z De Agostini dostarczana jest oferta Editions Atlas.

Koledzy co za bzdury. Czas zwijać się z tego forum. Pozdrawiam

Kadrowiec wyluzuj, przynajmniej trochę weselej jest a Ty się irytujesz.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

...a teraz już na całkiem poważnie...

Byłem 2 dni temu w sklepie KIK w Lublińcu. Ani widu ani słychu o tych ciężarówkach robionych przez NEW RAY dla sieci KIK. O innych modelach już nie wspomnę...

Byłem też na stacji benzynowej BP.
Tutaj natomiast było zatrzęsienie. Pełno Żuków i Warszaw (sedanek i garbusek) oraz TIR-ów z NEW RAY. Nie tylko cystern, ale i kontenerów, lawet i MAN-a F2000 "hakowca" z kontenerami (takiego, jak w moim ostatnim poście)...

Była nawet nowość (przynajmniej dla mnie) - MAN F2000 z naczepą lawetą do transportu ciężkiego sprzętu z buldożerem na pace... MAN ma kabinę pomarańczową. Wcześniej były bardzo podobne modele, ale z kabiną żółtą i z koparką na pace. Teraz były obie wersje...

Cytat:
2016-03-10 08:15:30, poldon82 pisze:
"Kolekcja planowana jest na 48 numerów." - info z FAQ na stronie www.wozypolicyjne.pl (wcześniej było 60 numerów) Jeśli dobrze liczę to seria KWP zakończy się w listopadzie, a ZK w grudniu. Może szykują nam coś ciekawego

Teraz Wozy Policyjne są planowane na 46 numerów.