Kultowe AUTA PRL-u - Archiwum 2008-2009 - Strona 127.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A dlaczego mamy nie popierać?? Kolekcja jest świetna w stosunku do ceny... aj k komuś się nie podoba to niech w ogóle nie kupuje. A jak już ktoś bardzo chce to polecam BBURAGO za 5 zł.

Ja również uważam, że Żuczek jest super. Napisałem w moim poście co bym ewentualnie jeszcze więcej wymagał. A co do Dacii, to mam wrażenie, że jej wykonanie będzie na poziomie Tourista i Poldka. Ja się i tak bardzo cieszę, że ta kolekcja jest, ale chyba każdy z Was przyzna, że niektóre są niemal idealne, inne pozostawiają wiele do życzenia. Mam nadzieję, że się mylę i może się okaże, że ta Dacia będzie inna niż na fotce...? Kto wie!

Cytat:
2009-05-20 20:29:58, macgan pisze:
A jak już ktoś bardzo chce to polecam BBURAGO za 5 zł.

Poprawka BURAGO ok.10 zł

A co do Poloneza to za tą cene jest świetnie wykonany (przynajmniej takie jest moje zdanie) ja nie wiem czemu się czepiacie i co jest nie tak. A jeżeli Dacia miałaby wykonanie takie jak Polonez to bym nie był zawiedziony. Ale co do zdjęcia to troszke im ono nie wyszło

A zauważyliście ciekawą prawidłowość? Żaden cwaniaczek nie wystawia na Allegro Dacii! W sumie ona jest jakoś tak mniej pewna niż poprzednie, bo nawet jeszcze Dea nie dało fotek. A czy ktoś z Was spotkał się z prawdopodobnymi jej zdjęciami gdzieś w sieci? Ja osobiście widziałem tylko tę taksówkę z Bukaresztu.

cysior z jakiej dzielni jestes. identyczny żuk jak dea jest na majowym

Dzisiaj byłem i widziałem podwyżkę cen zaskoczenie 24,90 na 26,90 odłożyła mi miała dwa. To sobie wybrałem jeden z tych i miała jeszcze Warszawe 223 o godzinie 13,00 były te modele

Ciekawe kiedy się zaczną pojawiać dacie na allegro. Bo żuczków to było pełno jak grzybów po deszczu. I ciekawe kiedy Dea uaktualni strone.

Uważam, że to znakomita seria, ponieważ zbierając te modele, człowiek uczy się co nieco historii. Sam mam 17 lat, interesuję się okresem PRL-u, więc kolekcjonowanie tych modeli sprawia mi wielką przyjemność. Osobiście nie narzekam na odwzorowanie modeli. Polonez moim zdaniem jest przecudny, PF 125p i 126p też. Nie rozumiem też osób, które narzekają na zbyt dużą ilość Wartburgów. Przecież 311/2 Cabrio zawsze można potraktować jako ciekawostkę i pokazać wnukom albo znajomym, że Wartburgi to nie tylko sedany czy kombi. Nie miałbym nic przeciwko, jeżeli pojawiłby się Melkus, jednak moich marzeniem jest aby pojawił się Citroen BL 11.

Szukałem dziury w całym aż znalazłem :
TEN ŻUK WCALE NIE JEST Z PRL-u
Zobaczcie na atrapę : nad reflektorem ma 2 szczeliny a takie atrapy były po 1990 (wg forum o żukach) Do 1990 była jedna szczelina.
No i te przednie fotele - takie wysokie zdaje się były w ostatnich seriach (podkreślam zdaje się).
Niemniej mamy doskonały model żuka kultowego w III RP.

mam co w sam raz na temat dacii
Tytuł strony looknijcie

Cytat:
2009-05-20 20:20:36, MaSCot pisze:
O teraz wszyscy popierają kolekcje i jej bronią. Gdy wyszedł Polonez z KAP'u wszyscy krytykowali że to krzywe, że za wąski że to i tamto. jak napisałem posta że czepiacie się i że mi kolekcja się podoba zaraz na forum była wojna że nie mam racji że model skopany. Tak samo było z PF 125p że ma zryty tył. Ludzi, był to pierwszy model PF 125p na rynku tak jak wcześnie Poldka. Teraz gdy wyszedł Żuk ( równie pierwszy taki model na rynku - mam na myśli juz dobre wykonanie ) wszyscy go bronicie. To jak to jest ?

MaSCot, ja zawsze byłem za kolekcją, a już chyba najbardziej broniłem biednego Poldka, który dla mnie osobiście jest rewelacyjny, a i do fiata też nie miałem żadnych zastrzeżeń, tym bardziej, że poprawić to i owo dla mnie osobiście nie stanowi żadnego problemu.
I tak dla porównania - najbardziej krytykowane (poza oczywiście Żuczkiem) modele z DeA w kupie

A takim Maluszkiem, razem z moimi rodzicami od 1976 do 1990 jeździłem (no powiedzmy od '89 jeździłem już sam )

No i Żuczek po pierwszym malunku, wiem że felgi za pomarańczowe i do przemalowania, ale cóż ciężko na szybko dobrać kolorek

wiesz co, model nie ma żadnych wad typu złamane lusterko, lub odpadająca tylnia lampa. moze tam jakies minimalnie krzywa rejestracja.ale mozna powiedziec ze model w stanie idealnym. jak cos to jutro rzucęfoty

DACIA już w sprzedaży

Takie oto foty Dacii znalazłem w necie: ,

[ wiadomość edytowana przez: FanPiArEl dnia 2009-05-21 01:14:36 ]

Na tych zdjęciach powyżej jest Renault 12 firmy SOLIDO.

Przepraszam bardzo, mój błąd. Za moich czasów dziecięcych BBURAGO były po 5 zł. Od tamtego czasu ich nie kupuje. Ta Dacia na ostatnim zdjęciu wygląda dużo lepiej od tej w gazetce... A może wyślijmy do DEA adres naszego forum, może sobie wezmą do serca conieco...

Cytat:
macgan:
A może wyślijmy do DEA adres naszego forum, może sobie wezmą do serca conieco...

Kolego, jeśli chcesz do końca ośmieszyć to forum, to proszę bardzo. Treść tego wątku staje się coraz bardziej żenująca, dlatego sugerowałbym raczej nierozpowszechnianie jego treści Niezbyt dobrze świadczy ona o piszących w nim osobach. Poza tym zwracam uwagę, że jest to FORUM MIŁOŚNIKÓW FSO, a nie Forum Miłośników Serii Gazetkowych, Pseudomodelarstwa, Handlu.......

Wie ktoś gdzie mogę dostać gablotkę na modele w skali 1:43. Chodzi mi o taką na kilkanaście modeli.

buhert
Panowie, czy da się i jak naprawić wadę modelu,

a dokładnie model jest przechylony na prawą stronę i stoi nie równo

chodzi o Żuka i tylnie prawe koło na które dość dość jest model przechylony (tak jakby wbite w nadkole)

proponuję zrobić podobnie jak ja:
-wyjąłem ośkę zdejmując najpierw jedno z kół bardzo delikatnie (najlepiej wcześniej rozkręcić model, jedna śrubka z przodu, z tyłu delikatnie wsunąć paznokcia między blachę a deskę podwozia i delikatnie wysuwać podwozie bo jest zaczep zrobiony)
-wymontować ośkę takiej samej długości z innego modelu (ja wziąłem ośkę z Land Rovera z serii policyjnych)
-zdjąłem 2 koło w żuku, potem koła w "dawcy" ośki i złożyłem

A wracając do ceny żuka, ja wczoraj w empiku zapłaciłem 24,90

Cytat:
2009-05-21 08:05:13, fan14 pisze:
Wie ktoś gdzie mogę dostać gablotkę na modele w skali 1:43. Chodzi mi o taką na kilkanaście modeli.

Słyszałeś kiedyś o allegro albo internetowych sklepach modelarskich?
Rusz głową a nie zadawaj dziecinne pytania. Skończyły się pytania "co będzie po żuku?" to teraz będzie "gdzie kupić żuka lub jak wyprostować mu koło?"

[ wiadomość edytowana przez: cysior dnia 2009-05-21 09:21:09 ]